Τραπεζάκι βεράντας με άποψη και στυλ .: Δες το... αλλιώς! .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τραπεζάκι βεράντας με άποψη και στυλ

Ένα τραπεζάκι βεράντας που δεν μοιάζει με κανένα! Λειτουργεί εξίσου καλά ως αποθηκευτικός χώρος όσο και σαν ψωμιέρα ή σαν δίσκος σερβιρίσματος! Δεν το πιστεύετε; Μα… ρίξτε μια ματιά παρακαλώ!

Γράφει: Matia Gr
Τραπεζάκι βεράντας με άποψη και στυλ

Τραπεζάκι βεράντας με άποψη και στυλ

Θα χρειαστούμε:
Μια πολύ μεγάλη πήλινη γλάστρα
Το πήλινο πιάτο της ή ένα μεγαλύτερο
Χρώμα
Χαρτοταινία (προαιρετικά)

Κατασκευή:
Πρώτα από όλα θα πρέπει να βρούμε μια γλάστρα που το ύψος της αλλά και γενικότερα το μέγεθός της να είναι κατάλληλο για αυτό που θέλουμε. Εάν την αγοράσουμε από κατάστημα που κατασκευάζει πήλινα αντικείμενα τότε μπορούμε να την αγοράσουμε φθηνότερα μιας και μπορεί να υπάρχει κάποια που έχει ένα ελάττωμα εάν χρησιμοποιηθεί σαν γλάστρα αλλά κανένα αν χρησιμοποιηθεί σαν τραπεζάκι! (πχ. κάποιο μικρό ράγισμα ή χτύπημα στο εσωτερικό της).
Τώρα που βρήκαμε την ιδανική γλάστρα θα βρούμε και το πιατάκι της. Δηλαδή το πιάτο στο οποίο κανονικά θα μαζευόταν το επιπλέον νερό όταν ποτίζαμε. Θα πρέπει να δούμε εάν ταιριάζει στο πάνω μέρος της γλάστρας μας έτσι ώστε να “κάθεται” και να στερεώνεται. Εάν όχι, τότε θα βρούμε μεγαλύτερο μέγεθος πιατάκι.
Παίρνουμε ανά χείρας λοιπόν πινέλο και μπογιά για να βάψουμε το τραπεζάκι μας! Κολλάμε χαρτοταινία σαν όριο μεταξύ αυτού που θέλουμε να βάψουμε και αυτού που θέλουμε να μείνει στο φυσικό του χρώμα. Βάφουμε την γλάστρα-τραπεζάκι και το πιατάκι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Περνάμε ένα δεύτερο χέρι (τουλάχιστον) και αφήνουμε να στεγνώσει ξανά.
Το τραπεζάκι μας είναι έτοιμο! Μα η πρωτοτυπία του δεν σταματά εδώ! Οι εκπλήξεις συνεχίζονται! Πρώτα από όλα είναι ένας τέλειος αποθηκευτικός χώρος, δεύτερον μπορούμε να χρησιμοποιούμε το πιατάκι σαν δίσκο σερβιρίσματος και τρίτον; Είναι ιδανικός χώρος για να κρατά φρέσκο το ψωμί τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Το σίγουρο είναι πως θα βρείτε τρόπο να σας βολέψει και να ανταποκριθεί στις δικές σας ανάγκες. Ποιός θα περίμενε τόσα πολλά από μια πήλινη γλάστρα αλήθεια;!

Φωτογραφία: dukes and duchesses

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.