Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Λογοτέχνες... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Λένα Μερίκα!
Για να επιστρέψετε στους Λογοτέχνες κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Πρόσωπα κάντε κλικ εδώ!
Β 

Λένα Μερίκα

Λένα ΜερίκαΗ Λένα Μερίκα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε οικονομικά στη Βιέννη και εργάστηκε 23 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους πρωτοεμφανίσθηκε το 1999 με δυο συγχρόνως, βραβευμένα από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, βιβλία. Έκτοτε κυκλοφόρησαν οκτώ μυθιστορήματά της, τρία παραμύθια και πολυάριθμα διηγήματα, που δημοσιεύθηκαν σε λογοτεχνικά περιοδικά και σε συλλογικές εκδόσεις διαφόρων εκδοτικών οίκων, ενώ άλλα τρία βιβλία της -δυο παραμύθια κι ένα μυθιστόρημα- είναι υπό έκδοσιν.
Επίσης έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή θεατρικών έργων και σεναρίων.
Τα έργα της, αν και ξεχωρίζουν για τον χιουμοριστικό και ανάλαφρο (αλλά όχι «ελαφρό») τρόπο γραφής τους, έχουν στο σύνολό τους σχεδόν αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις, με κορυφαία τη βράβευσή της από την Ακαδημία Αθηνών, με το βραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη, 2004.

Β 
Τα έργα της Λένας Μερίκα που έχουν εκδοθεί είναι τα:
Β 
Εφηβικά μυθιστορήματα:
Β 

Λάκης ο Ντριν«ΛΑΚΗΣ Ο ΝΤΡΙΝ»,
(έπαινος Γ.Λ.Σ. 1997), εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, 1999.

Ντριν! Ντριν! Πάλι τι κινητό! «Σήκωσέ το πια, καλέ Λάκη! Η μαμά σου θα 'ναι, να μάθει αν ήπιες το γάλα σου.»
Τα βάσανα του Λάκη άρχισαν πολύ νωρίς από το νηπιαγωγείο, για την ακρίβεια. Κάτι το εξεζητημένο του ντύσιμο, κάτι η άτολμη συμπεριφορά του, κυρίως όμως η επιμονή της υπερπροστατευτικής μητέρας του να τον αποκαλεί «Ελευθέριο» δεν άργησε να γίνει στόχος πειραγμάτων για τους «ξύπνιους» συμμαθητές του.

Β 
Β 

Με κύμινο και αγάπη«ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ»,
(έπαινος Κύκλου Ελλην. Παιδικού βιβλίου 1999, βραβείο Ιπεκτσί 2000-2001), ΚΕΔΡΟΣ, 2000, επανεκδόσεις 2001, 2004, 2005, 2006.

Όταν ο Άλκης που σπουδάζει στην Αγγλία θα φτάσει για τις διακοπές του στην Αθήνα, η οικογένεια της μικρής αφηγήτριας Ντόρας θα ανακαλύψει με αποτροπιασμό ότι η φίλη του Νικέτ είναι Τουρκάλα. Από τη στιγμή που γίνεται η αποκάλυψη, η συμπεριφορά όλων αλλάζει. Οι γονείς αρχίζουν να είναι τυπικά ευγενικοί προσπαθώντας να κρύψουν τις επιφυλάξεις τους, η Ντόρα δεν αποκλείει να είναι η Νικέτ πράκτορας των Γκρίζων Λύκων και η γιαγιά που είναι Σμυρνιά γίνεται «Τούρκος». Η μόνη που παραμένει ψύχραιμη είναι η δεκαεπτάχρονη Ντέπη, η οποία από την Νικέτ θα δει μόνον καλό καθώς θα γνωρίσει από αυτήν «τον άντρα της ζωής της». Και η εβδομάδα περνά γρήγορα καθώς η Νικέτ κερδίζει τη συμπάθεια όλων με τα μοναδικά της ντολμαδάκια μαγειρεμένα με μπόλικο κύμινο και πολλή αγάπη.

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο της Λένας Μερίκα "Με κύμινο και αγάπη", κάνοντας κλικ εδώ!

Β 
Β 

Αγάπες τηγανιτές«ΑΓΑΠΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ»,
(βραβείο Γυναικείας Λογοτ. Συντροφιάς 2001), ΚΕΔΡΟΣ 2002, επανεκδόσεις 2003, 2004, 2005, 2006.

Με λένε Τίνα. Για τους φίλους, Πατατίνα. Για το ζηλιάρη αδερφό μου Στριγκλοπατάτα. Δεν κοιτάει τα μούτρα του καλύτερα; Κάθε μέρα το ίδιο πρόβλημα: Τι να φάω; Τηγανητές πατάτες ή πατατοκροκέτες; Πατατοτηγανίτες ή πατατοσαλάτα; Η ζωή είναι γεμάτη διλήμματα όταν είσαι μια φανατική πατατοφάγος. Και μάλιστα με πατέρα Έλληνα και μητέρα Γερμανίδα. Που σημαίνει ότι πρέπει ν' ανέχεσαι τη θεία Ξανθίππη, τη γεροντοκόρη αδερφή του μπαμπά, να πετάει τη σπόντα όποτε τσακωνόσαστε: "Μη μου αυθαδιάζεις εμένα. Εδώ είναι ελληνικό σπίτι. Δε θα μας επιβάλεις εσύ γερμανικά συστήματα, εντάξει;". Παίρνεις, λοιπόν, κάποιο πρωί τα "γερμανικά σου συστήματα" στην παραφορτωμένη σου βαλίτσα και ξεκινάς να επισκεφθείς τον άρρωστο παππού σου στο Αμβούργο. Και τι ανακαλύπτεις εκεί; Μια ξαδέρφη κι έναν ξάδερφο, οικογενειακά μυστικά, μεγάλους έρωτες και πονεμένες ιστορίες, κι όλα, ψέματα και αλήθειες, μπερδεύονται γλυκά στο κεφάλι σου, σερβιρισμένα με λαχταριστές πατατούλες. Α, η υπόθεση σηκώνει μαγείρεμα! "Τι μαγειρεύεις, Τίνα;" σε ρωτάνε όλοι με περιέργεια. "Αγάπες τηγανητές". Με μπόλικη τύχη!

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο της Λένας Μερίκα "Αγάπες τηγανιτές", κάνοντας κλικ εδώ!

Β 
Β 

Οι γιατροί του Νέου Κόσμου«ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»,
(βραβείο Γ.Λ.Σ. 2002), ΚΕΔΡΟΣ 2003, επανεκδόσεις 2004, 2006.

Από μικρός ονειρευόμουν να γίνω γιατρός. Μπαίνοντας στην εφηβεία είχα πειστεί ότι ιατρική και γκλάμορ είναι ένα και το αυτό. Ένιωθα ήδη φοιτητής της Ιατρικής, αλλά δίσταζα να αποκαλύψω το μυστικό μου στον μπαμπά, που με έβλεπε μελλοντικό συνεταίρο στην επιχείρησή του. Όταν γνώρισα κι ερωτεύτηκα τη Μαρία, που καιγόταν να γίνει μέλος των "Γιατρών χωρίς σύνορα" ή των "Γιατρών του κόσμου" όταν μεγαλώσει, μοιράστηκα το όνειρό της. Πριν όμως γίνουμε "Γιατροί του κόσμου", η αρρώστια και η ανάγκη χτύπησαν την πόρτα μας. Ένα γειτονόπουλο της Μαρίας χρειαζόταν επειγόντως βοήθεια. Έτσι ανασκουμπωθήκαμε και πιάσαμε αμέσως δουλειά σαν "γιατροί" στα προσφυγικά του... Νέου Κόσμου. Μια κούρσα αναμέτρησης με το χρόνο, με αλλεπάλληλες ανατροπές, συχνά ευτράπελες, που έμπαιναν εμπόδιο στο δρόμο μας, είχε αρχίσει. Θα την κερδίζαμε; Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα με ανθρωπιστικό μήνυμα, γραμμένο με το γνωστό χιουμοριστικό ύφος της Λένας Μερίκα.

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο της Λένας Μερίκα "Οι γιατροί του Νέου Κόσμου", κάνοντας κλικ εδώ!

Β 
Β 

Ο νοικοκύρος«Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΣ»,
ΚΕΔΡΟΣ 2003.

Τι μπορεί να κάνει ένας σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών που ξαφνικά χάνει τη δουλειά του; Μα... να γίνει νοικοκυρός! Μπορεί ένας άντρας να τα καταφέρει με τις δουλειές του σπιτιού; Πώς να νιώθει που η γυναίκα του εργάζεται ενώ εκείνος όχι; Και πώς θα αντιμετωπίσει ο ίδιος αλλά και εμείς, τα παιδιά του, τα ειρωνικά σχόλια όλων αυτών που δε σέβονται μια τέτοια επιλογή;

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο της Λένας Μερίκα "Ο νοικοκυρός", κάνοντας κλικ εδώ!

Β 
Β 

Ένας πιερότος για τη μαμά«ΕΝΑΣ ΠΙΕΡΟΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ»,
ΚΕΔΡΟΣ 2004.

Μάνα είναι μόνο μία. Και σαν την Αγγελική καμία! Αγγελική τη φωνάζω από τότε που έκλεισα τα έντεκα. Κι είναι νέα, ωραία, εξηγημένη και προσφάτως... ερωτευμένη. Δεν εξηγείται αλλιώς η φούρια της να προμηθευτεί ασύρματο τηλέφωνο -λες και θα χάσει καμιά σημαντική κλήση όσο είναι στο μπάνιο-, ούτε τα συχνά τηλεφωνήματα αυτού του μυστήριου τύπου που δε θέλει ν' αφήσει μήνυμα. Άσε πια και τη γιαγιά με τις προτροπές της: "Είσαι πολύ νέα για να μείνεις μόνη σου, Αγγελική μου. Χρειάζεσαι έναν άντρα!". Καλά, κι εγώ τι είμαι, φυτό εσωτερικού χώρου; Από τότε που χάσαμε τον μπαμπά δεν είμαστε "Αγγελική Σταματοπούλου και υιός, το αχώριστο ντουέτο"; Σύντομα θα ανακαλύψω τι συμβαίνει. Προς το παρόν όμως ας διασκεδάσουμε και λίγο! Ξέρεις τι είναι να τελειώνεις το δημοτικό, να μπαίνεις στην εφηβεία, να βλέπεις τους συμμαθητές σου να ψηλώνουν κι εσύ να παραμένεις στούμπος, να κυνηγάς τη Μαριαλένα και εκείνη να το παίζει δύσκολη;

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο της Λένας Μερίκα "Ένας πιερότος για τη μαμά", κάνοντας κλικ εδώ!

Β 
Β 

Διπλό κλικ στον έρωτα«ΔΙΠΛΟ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ»,
ΚΕΔΡΟΣ 2005, επανέκδοση 2006.

Μπανάκι, φαγάκι, αλμύρα, αιγαιοπελαγίτικη, παρέες, τσάρκα στα στέκια της παραλίας -τελικά δεν περνάει κι άσχημα με τη γιαγιά στην Πάρο η Φωτεινή. Ξαφνικά, ο Τζουντ Λο -ή ο σωσίας του;- σκάει μύτη μαρσάροντας στην προκυμαία καβάλα στην πεντακοσάρα εντούρο του. Αυτό ήταν! Η καρδούλα της δεκατετράχρονης αρχίζει να χτυπά στο ρυθμό της "πειραγμένης" εξάτμισής του. Και η γιαγιά; Ποία η θέση της κυρίας Κλαίρης, που δεν πολυαντέχει ευθύνες και νταντέματα; Πώς θα σαμποτάρει τον πρώτο -αλλά αταίριαστο- έρωτα της επαναστατημένης νεαρής, τη στιγμή που και η ίδια έχει μπει στο στόχαστρο του σκανταλιάρη φτερωτού θεού; Ψάξε τη λύση στην αναζήτηση, μ' ένα... διπλό κλικ στον έρωτα!

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο της Λένας Μερίκα "Διπλό κλικ στον έρωτα", κάνοντας κλικ εδώ!

Β 
Β 

Κόρη σε τιμή ευκαιρίας«ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ»,
(έπαινος Φιλολ. Συλλ. Παρνασσός, Δεκέμβριος 1999), ΚΕΔΡΟΣ 2006.

Κόρη σε τιμή ευκαιρίας; Μα είναι δυνατόν; Ναι, είναι. Η Φωτεινή, μετανάστρια από την Τουρκία, λίγο έλειψε να πουληθεί σε τρυφερή ηλικία από τον ίδιο της τον πατέρα. Η φιλία της όμως με τη Λένα, Ελληνοπούλα από "καλό σπίτι", είναι γνήσια και αδιαπραγμάτευτη. Τα δυο κορίτσια μεγαλώνουν μαζί και μοιράζονται τα πάντα: τις πρώτες σκανταλιές, το πρώτο ερωτικό χτυποκάρδι, αλλά και τα απειλητικά σύννεφα που ζώνουν την πανέμορφη, έφηβη πια, Φωτεινή όταν κάποιος θείος της Λένας τής κάνει τη ζωή δύσκολη, επιχειρώντας μάλιστα να ρίξει το φταίξιμο για μια κλοπή που διέπραξε ο ίδιος στις "Τουρκάλες", τη Φωτεινή και τη μάνα της Σουλτάνα. Τα πράγματα παίρνουν εφιαλτική τροπή. Το μέλλον των δυο μεταναστριών κρέμεται από μια κλωστή, καθώς κινδυνεύουν να πέσουν θύματα δικαστικής πλάνης. Εκεί παρεμβαίνει η νεαρή δασκάλα των κοριτσιών, που είναι και η αφηγήτρια της ιστορίας. Θα κατορθώσει άραγε να προσκομίσει στο δικαστήριο τα αναγκαία αποδεικτικά ώστε να λάμψει η αλήθεια; Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα με ανθρωπιστικό μήνυμα, γραμμένο με το γνωστό χιουμοριστικό ύφος της Λένας Μερίκα.

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο της Λένας Μερίκα "Κόρη σε τιμή ευκαιρίας", κάνοντας κλικ εδώ!

Β 
Β 

Τα κορίτσια προτιμούν τους τολμηρούς«ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ»,
ΚΕΔΡΟΣ 2007.

Τα κορίτσια προτιμούν τους τολμηρούς; Ναι, είναι αλήθεια. Μας αρέσουν οι θαρραλέοι τύποι. Καμιά φορά όμως πέφτουμε έξω στις εκτιμήσεις μας. Ακόμη κι εγώ, η "προχωρημένη", ερωτεύτηκα έναν Αλέξανδρο, που μου προέκυψε... Λάκης, τη στιγμή που ένας άλλος Λάκης με τ' όνομα -αλλά όχι με τη χάρη- επιζητούσε απεγνωσμένα τη φιλία μου. Ένα αγόρι έξυπνο, ταλαντούχο, ευαίσθητο, που είχε γίνει στόχος των αδελφών Ντάλτον, κάτι συνοικιακών νταήδων, επειδή είχε τολμήσει -ναι, τολμήσει!- να τους τη βγει. Και τι δεν του κάνανε! Πού μυαλό, όμως, εγώ τότε να τον προσέξω όπως του άξιζε! Τώρα, τρία χρόνια μετά, μέσα από ένα ξεχασμένο ημερολόγιο, μαθαίνω επιτέλους την αληθινή ιστορία. Αχ, Λάκη, πού να ‘σαι; Ένα τρυφερό μυθιστόρημα γραμμένο με το γνωστό χιουμοριστικό ύφος της Λένας Μερίκα.

Β 
Β 

«ΤΟ BLOG TOY EYTYXH»,
ΚΕΔΡΟΣ 2007.

Είμαι ο Ευτύχης και άνοιξα αυτό το blog για να μοιράζομαι με άγνωστους φίλους κάποιες κρυφές μου σκέψεις, κάποια μυστικά από αυτά που δυσκολεύεσαι να ομολογήσεις σε "ζωντανούς" σου φίλους ή στους γονείς σου - ιδίως σ' αυτούς, όταν το πρόβλημά σου είναι οικογενειακό! Και το δικό μου πρόβλημα είναι τέτοιο: οι πελαργοί συνωμοτούν εναντίον μου! Ναι, μη γελάτε! Βάλθηκαν με το ζόρι να με κάνουν μεγάλο αδελφό, μ' άλλα λόγια σύντομα θ' αποκτήσω αδελφάκι :-( Αρκετοί bloggers, αγόρια και κορίτσια, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου, ανοίγοντας με τη σειρά τους τη δική τους καρδιά. Οι ιστορίες τους, συγκινητικές αλλά και αστείες, με βοήθησαν να δω τη ζωή με άλλο μάτι ;-)

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο της Λένας Μερίκα "Το Blog του Ευτύχη", κάνοντας κλικ εδώ!

Β 

Έρωτας με χαμηλά λιπαρά«Έρωτας με χαμηλά λιπαρά»,
ΚΕΔΡΟΣ 2008.

Hi Πίγκι!
Είμαι η Μόνα και μόνη θα μείνω, απ' ό,τι φαίνεται. Δε μου φτάνουν τα καταραμένα σπυράκια και τα κιλάκια της εφηβείας, την έχω πατήσει και με τον ωραίο του σχολείου, το Στέφανο. Βέβαια, ούτε ματιά δε μου ρίχνει. Εδώ του κολλάνε όλα τα κορίτσια του λυκείου, θα γυρίσει να κοιτάξει εμάς τις πιτσιρίκες του γυμνασίου; Έχω και τα νεύρα της μάνας μου -με έχει πρήξει κι αυτή!-, λες και φταίω εγώ που την παράτησε ο πατέρας μου. Όπως κατάλαβαίνεις, περνάω πολύ cool...
lonelygirl_14

Dear Μόνα,
Γιατί αφήνεις να σε παίρνει από κάτω; Και τα κιλάκια θα φύγουν, και τα σπυράκια θα εξαφανιστούν, και αγόρι θα βρεις, και όλα θα φτιάξουν.
Μη μου πεις τώρα ότι τα ίδια λέει και η μάνα σου! Ένα πράγμα πάντως είναι σίγουρο: εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε. Μονα(χούλα), δε σ' αφήνω!
Πίγκι

Μόνα και Πίγκι γνωρίζονται στο Διαδίκτυο και αρχίζουν να γράφουν για όλα όσα τις απασχολούν, τις φοβίζουν ή τις διασκεδάζουν. Mail to mail, αλήθειες και ψέματα μπερδεύονται στην ανωνυμία της μπλοκόσφαιρας. Ποια είναι στ' αλήθεια, όμως, η μοναχική δεκατετράχρονη και ποια η ροζ γουρουνίτσα;

Ένα συναρπαστικό σύγχρονο μυθιστόρημα, γραμμένο με το γνωστό χιουμοριστικό ύφος της Λένας Μερίκα.
Από 13 ετών.

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο της Λένας Μερίκα "Έρωτας με χαμηλά λιπαρά", κάνοντας κλικ εδώ!

Β 

Κάτι τρέχει με τη μαμά του Σάκη«Κάτι τρέχει με τη μαμά του Σάκη»,
ΚΕΔΡΟΣ 2009.

«Βλέπω καλά; Η Μόνικα Μπελούτσι στο σχολείο μας;»
«Καλά βλέπεις, μόνο που...»
Μόνο που η υπέροχη μελαχρινή με το στιλπνό μαλλί, τα τεράστια μάτια και τις χυτές γάμπες δεν ήταν η Μόνικα, αλλά η Μαρία, η μαμά του Σάκη, που αιχμαλώτισε τα βλέμματα καθηγητών και μαθητών, ήδη με την πρώτη της εμφάνιση στο σχολείο του γιου της.
«Ουάου! Φανταστικό να 'χεις τέτοια μαμά, ε;»
«Χμμ... ίσως όχι πάντα...»
Πράγματι, ένας αέρας μυστηρίου περιέβαλλε τη γοητευτική μητέρα του Σάκη, κάτι που τον έκανε να κλείνεται στον εαυτό του και να φέρεται παράξενα.
Ε, δεν ήθελε και πολύ το ντετεκτιβικό δίδυμο Μίλτος-Θεοδώρα, άλλως... Σέρλοκ Χολμς - δόκτωρ Γουότσον, για να αναλάβει δράση...
Ένα μυστικό υπονομεύει τη ζωή μιας σύγχρονης οικογένειας. Μια σειρά παρεξηγήσεων με χιουμοριστικές ανατροπές δίνει αφορμή σε δυο πανέξυπνους εφήβους να εισβάλουν δυναμικά στον κόσμο των ενηλίκων και να φέρουν τα πάνω κάτω.

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο της Λένας Μερίκα "Κάτι τρέχει με τη μαμά του Σάκη", κάνοντας κλικ εδώ!

Β 
Β 
Μυθιστόρημα για ενήλικες:
Β 

Το κόκκινο φουστάνι«ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙ»,
ΜΙΝΩΑΣ 2005, 5 επανεκδόσεις.

Ένα αυθάδικο φουστάνι στο χρώμα της φωτιάς μπαίνει τυχαία στην γκρίζα καθημερινότητα μιας "λογικά" ευτυχισμένης εργαζόμενης, συζύγου και μητέρας και φέρνει τα πάνω κάτω. Ενώ αγνοεί πού βρίσκεται ο λίγο ατακτούλης αλλά γλυκύτατος, κατά τα άλλα, σύζυγός της, συναντά ένα γοητευτικό νεαρό επιμελητή εκδόσεων που δείχνει ενδιαφέρον για εκείνη αλλά και για το μυθιστόρημα που γράφει. Φορώντας το κόκκινο φουστάνι αισθάνεται πανέτοιμη για το πρώτο ραντεβού με το "πρόσωπο", αλλά κακά μαντάτα την προλαβαίνουν και βρίσκεται στο σωστό τόπο με λάθος ρούχο. Η μέχρι τώρα ζωή της περνάει νοσταλγικά μπροστά από τα μάτια της σαν κινηματογραφικό φλας μπακ. Μόνη της συντροφιά, ο εαυτός της, που την περιμένει να αποτολμήσει το ποθητό ταξίδι στο άγνωστο...

Β 
Β 

«ΕΡΩΤΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ»,
ΚΕΔΡΟΣ 2007.

Μια άνεργη φιλόλογος, ερασιτέχνις «ερευνήτρια σκοτεινών υποθέσεων», εισβάλλει τυχαία στο σπίτι και στη ζωή μιας γυναίκας ύποπτης για υπόθαλψη τρομοκρατών. Στόχος, τα χρήματα της επικήρυξης.
Με τον οίστρο της νεοφώτιστης, παρακολουθεί τηλέφωνα και e-mail, ψαρεύει πληροφορίες, σκαλίζει αρχεία, ερευνά τα προσωπικά αντικείμενα της «ύποπτης». Αποκρυπτογραφώντας τα μηνύματα ενός άγνωστου άντρα, έρχεται αντιμέτωπη με καλά κρυμμένα μυστικά και ψέματα μιας ολόκληρης ζωής. Στο επίκεντρο, ένας παράφορος έρωτας που δεν κατασίγασε ποτέ τη δίψα του, αψηφώντας χρόνο και εμπόδια.
Μέσα από την ταύτισή της με την αινιγματική γυναίκα, η νεαρή ηρωίδα βρίσκει τη δύναμη να αλλάξει και την δική της ζωή.

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο της Λένας Μερίκα "Έρωτας τρομοκράτης", κάνοντας κλικ εδώ!

Β 
Β 
Διηγήματα:
Β 

Νόστος γι' αλλού...«ΝΟΣΤΟΣ ΓΙ’ ΑΛΛΟΥ… »,
ERGO, 2000.

Δώδεκα άνθρωποι, ο καθένας στον κόσμο του. Μοιάζουν να μην έχουν τίποτα κοινό, ούτε καν το ζώδιό τους - κυρίως αυτό! Και όμως, κάπου οι πορείες τους συγκλίνουν: Τους κυριεύει όλους μια τάση φυγής, ένας νόστος γι' αλλού...

Β 
Β 
Εικονογραφημένα παραμύθια:
Β 

Γάτος από σπίτι«ΓΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ»,
εύφημη μνεία Γ.Λ.Σ. 1997, ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ 1999.

Β 
Β 

Γοργώ και Χουζούρης«ΓΟΡΓΩ ΚΑΙ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ»,
ΨΥΧΟΓΙΟΣ 2005, επανέκδοση 2006.

Τι κοινό έχει ένας λαγός που είναι χαλαρός κι αργός με μια σκαντζοχοιρίνα δραστήρια και τσαχπίνα;
Μα, τη διαφορετικότητά τους. Είναι και οι δύο αλλιώτικοι απ’ το υπόλοιπο συνάφι τους, και όταν διαφέρεις δεν είναι –πίστεψέ με- καθόλου, μα καθόλου εύκολο πράγμα!
Αυτή η κοινή μοίρα φέρνει το λαγό Χουζούρη και τη σκαντζοχοιρίνα Γοργώ τόσο κοντά που γίνονται αχώριστοι. Θα κατορθώσουν να βρουν το δρόμο τους στη ζωή, να πετύχουν τους στόχους τους και να γίνουν ευτυχισμένοι και αποδεκτοί από τους όμοιους τους; Αυτό κι αν είναι στοίχημα ζωής...

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο της Λένας Μερίκα "Γοργώ και Χουζούρης", κάνοντας κλικ εδώ!

Β 
Β 

Οι εννέα μουσίτσες«ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΙΤΣΕΣ»,
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 2005, επανέκδοση 2006.

Μια ανοιξιάτικη μπόρα φέρνει στη γη εννιά σταλίτσες βροχής, κόρες του τρανού Θεού Δία και της αιθέριας Συννεφούλας. Έχουν τα ονόματα, αλλά και τη χάρη των εννέα Μουσών. Οι εννέα μουσίτσες αγωνίζονται να επιζήσουν και να εκπληρώσουν το στόχο τους: να βοηθήσουν μια μοναχική ανθρώπινη ύπαρξη να βρει την αγάπη. Θα προλάβουν όμως να δράσουν μέσα σε μιάμιση μόλις μέρα γήινης ζωής;
Ένα μυθιστόρημα, το οποίο, με αστείρευτο χιούμορ μπλέκει την πραγματικότητα με τη φαντασία, προβάλλοντας τις καλές κι ευτυχισμένες στιγμές μιας μεγάλης οικογένειας.
Με χιούμορ, ρεαλισμό και φαντασία, η σειρά «Αναγνωστικές πτήσεις» φιλοδοξεί να καλλιεργήσει τη φιλαναγνωσία και να ανταποκριθεί με την πλούσια θεματολογία της στα ποικίλα αναγνωστικά ενδιαφέροντα και στις ανάγκες των παιδιών του δημοτικού.

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο της Λένας Μερίκα "Οι εννέα μουσίτσες", κάνοντας κλικ εδώ!

Β 
Β 

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟΠΑΡΕΑ«ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟΠΑΡΕΑ»,
ΜΙΝΩΑΣ 2007.

Γκουπ! Τι είναι πάλι αυτό; Ποιος ταράζει τον ύπνο της Κίτσας της Σκουλικίτσας; Στο καινούριο της σπίτι, έναν ολοκάθαρο κάδο απορριμμάτων, εισβάλλουν ακάλεστοι διάφοροι παράξενοι τύποι: Ο Κούκος, ο Λάμπρος ο Καθρέφτης, η Τσιάρα η Τσατσάρα με την Πιέρα την Πουδριέρα, η Πίτσα η Λαμπίτσα, η Ντόλι η Κούκλα...
Μα τι γυρεύουν αυτοί οι αριστοκράτες μέσα σ’ έναν ταπεινό σκουπιδοτενεκέ παρέα με λαϊκούς τύπους, όπως ένα μισοφαγωμένο σουβλάκι, μια πλαστική μποτίλια νερό, μια στραβοπατημένη αρβύλα, μια παλιά κατσαρόλα, ένα λεκιασμένο Τσελεμεντέ, μια σκάφη για μπουγάδα; Και ο ζαβολιάρης Καραγκιόζης με το Χατζηαβάτη τι ρόλο παίζουν; Ποιο άκαρδο χέρι τους καταδίκασε στον αφανισμό; Θα τους μαζέψει όλους ο σκουπιδιάρης ή θα βρεθεί μια λύση για να γλιτώσουν;
Ένα αστείο και συγκινητικό παραμύθι με οικολογικό μήνυμα, που μιλάει για τη φιλία, την αλληλεγγύη, τη νοσταλγία, το σεβασμό στη μνήμη και την παράδοση.

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο της Λένας Μερίκα "Μια ωραία σκουπιδοπαρέα", κάνοντας κλικ εδώ!

Β 
Β 

Μάντεψε τι μου έφερε ο Αι-Βασίλης «Μάντεψε τι μου έφερε ο Αι-Βασίλης»,
Παπαδόπουλος 2008.

Λένε πως τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική γιορτή. Και πως, αν κάνεις μια ευχή τα Χριστούγεννα, αυτή θα γίνει πραγματικότητα. Έτσι και ο Γιάννης ευχήθηκε να συναντήσει τον... Σπάιντερμαν! Αλλά ποιος ήρθε στ’ αλήθεια στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή;

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο της Λένας Μερίκα "Μάντεψε τι μου έφερε ο Αι-Βασίλης", κάνοντας κλικ εδώ!

Β 
Β 

Η Νίτσα Χελωνίτσα αλλάζει σπίτι «Η Νίτσα Χελωνίτσα αλλάζει σπίτι»,
Ψυχογιός 2009.

Μια ωραία μέρα η Νίτσα χελωνίτσα αποφασίζει να αλλάξει σπίτι. Το άδειο κουκλόσπιτο της Μπάρμπι μοιάζει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της. Χωρίς να το πολυσκεφτεί εγκαταλείπει το ταπεινό της καβούκι και βάζει πλώρη για τη νέα της γειτονιά, μπαίνοντας έτσι σε μια απρόβλεπτη περιπέτεια. Θα τα καταφέρει, άραγε, να μπει στο κλαμπ των επωνύμων με τα αστραφτερά σπίτια;

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο της Λένας Μερίκα "Η Νίτσα Χελωνίτσα αλλάζει σπίτι", κάνοντας κλικ εδώ!

Β 
Β 

Η κα. Λένα Μερίκα είχε την ευγενή καλοσύνη να μας στείλει μία συνταγή για τις σελίδες της Ματιάς. Μπορείτε να δείτε αυτήν την συνταγή κάνοντας κλικ εδώ.

Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Λογοτέχνες
Διάφορα
Επιστήμονες
Ζωγράφοι
Εθνικοί Ήρωες - Ευεργέτες
Μουσικοί
Ηθοποιοί
Επιφανείς
Β 
Δείτε επίσης:
Διονύσιος Σολωμός
Αριστοτέλης Βαλαωρίτης
Άννα Κομνηνή
Δημήτρης Χίλιος
Νίκος Καββαδίας
Γιάννης Σιδέρης
Αύγουστος Κορτώ
Πολυχρόνης Κουτσάκης
Κώστας Καρακάσης
Αμαλία Κ. Ηλιάδη
Βάσω Κ. Ηλιάδη
Λένα Μερίκα
Μάρα Μεϊμαρίδη
Δημήτρης Μπατσιούλας
Μένης Κουμανταρέας
Ειρήνη Καμαράτου Γιαλλούση
Κώστας Καρυωτάκης
Στηβ Μπέρι (Steve Berry)
Ντιν Κουντζ (Dean Koontz)
Ροδούλα Σερδάρη - Παπαϊωάννου
Χρυσούλα Δημητρακάκη
Β 
Αναζήτηση
Β 
Έρωτας Τρομοκράτης, το νέο βιβλίο της Λένας Μερίκα
Β 
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β