Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Βιβλία... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Αλεξάνδρεια. Ο Φύλακας της Βιβλιοθήκης!
Για να επιστρέψετε στα Βιβλία κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

«Αλεξάνδρεια. Ο Φύλακας της Βιβλιοθήκης»,
του Στηβ Μπέρι (Steve Berry)

Β 

«Αλεξάνδρεια. Ο Φύλακας της Βιβλιοθήκης», του Στηβ ΜπέριΟ Κότον Μαλόουν έχοντας αποσυρθεί από την εργασία του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. ζει στην Δανία διατηρώντας ένα βιβλιοπωλείο στην πλατεία Χέιμπρου της Κοπεγχάγης. Αν και στα χαρτιά εμφανιζόταν ως δικηγόρος του Υπουργείου, η πρώην επαγγελματική του δραστηριότητα ήταν κατά πολύ περισσότερο δραστήρια μιας και στην ουσία ήταν μυστικός πράκτορας όπως και όλοι όσοι εργάζονταν στην ειδική ομάδα «Μαγγελάνος».
Κάποιο επτασφράγιστο -μέχρι πριν λίγο καιρό- μυστικό, που γνώριζε λόγω αυτής της πρότερης επαγγελματικής του δραστηριότητας, είναι και ο λόγος που ο γιος του, ο Γκάρη, έπεσε θύμα απαγωγής. Μαζί με την πρώην γυναίκα του, και μητέρα του Γκάρη, την Παμ, -με εφόδια την πείρα του ως πράκτορας και την ειδητική μνήμη του- ξεκινούν ένα αγώνα δρόμου για να σώσουν τον γιό τους. Οι οδηγίες είναι σαφείς: Μέσα σε 72 ώρες πρέπει να βρει και να παραδώσει στους απαγωγείς τον «Σύνδεσμο της Αλεξάνδρειας».
Πίσω από την απαγωγή του Γκάρη, βρίσκεται ένα οικονομικό καρτέλ που αυτοαποκαλείται «Τάγμα του Χρυσομάλλου Δέρατος» με επικεφαλής έναν από τους πλουσιότερους και σκληρότερους ανθρώπους του πλανήτη. Αυτός ο άνδρας ψάχνει απεγνωσμένα την χαμένη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας -όχι βέβαια το κτήριο αλλά το περιεχόμενο της, που όπως φαίνεται κάποιοι το έσωσαν και το διαφύλαξαν στο πέρασμα των αιώνων- και ο Μαλόουν είναι ο μόνος που μπορεί να τον οδηγήσει σε αυτήν.
Συμμαχίες αλλάζουν από ώρα σε ώρα, παιχνίδια εξουσίας και δύναμης παίζονται και από στις δύο πλευρές του ατλαντικού ενώ μυστικά που κρύβονται σε Δανία, Αγγλία, Πορτογαλία, Αυστρία, Γερμανία, Η.Π.Α και Αίγυπτο αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο.
Αν σας άνοιξα την όρεξη δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο παρά να διαβάσετε το βιβλίο του Στηβ Μπέρι «Αλεξάνδρεια. Ο Φύλακας της Βιβλιοθήκης». Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, τον Δεκέμβριο του 2007, από τις εκδόσεις Πλατύπους σε μετάφραση της Βίκυς Μυλωνοπούλου. Πριν σας γράψω τις εντυπώσεις μου από την ανάγνωση του, να σας αναφέρω ότι στο εξωτερικό το βιβλίο κυκλοφορεί με τον τίτλο: «The Alexandria link».
Έχοντας διαβάσει ένα άλλο βιβλίο του συγγραφέα (Το τρίτο μυστικό), ήξερα ότι το «Αλεξάνδρεια. Ο Φύλακας της Βιβλιοθήκης» δεν θα με απογοήτευε. Και πράγματι, όχι μόνο δεν με απογοήτευσε αλλά με έκανε να χάσω τον ύπνο μου μιας και το να σταματήσω την ανάγνωση του φάνταζε εξωπραγματικό. Είναι εκπληκτικό το πως αυτός ο ταλαντούχος άνθρωπος, για τον Στηβ Μπέρι λέω, παίρνει μερικά ιστορικά γεγονότα τα πλέκει έντεχνα με τον μύθο που εμπνέεται, και δημιουργεί εκπληκτικά μυθιστορήματα. Στο τέλος δε του βιβλίου υπάρχει ένα Σημείωμα του Συγγραφέα στο οποίο διευκρινίζει ποια από όσα διάβασες ανήκουν στην Ιστορία και ποια στον Μύθο. Με αυτόν τον έξυπνο τρόπο, ο συγγραφέας, σε αφήνει: λίγο περισσότερο ενημερωμένο πάνω σε ιστορικά θέματα και με ένα χαμόγελο ευχαρίστησης κολλημένο στο πρόσωπο σου.
Το «Αλεξάνδρεια. Ο Φύλακας της Βιβλιοθήκης» είναι ένα από τα βιβλία που, αφού το διαβάσετε, θα σας μείνει αξέχαστο. Η πλοκή, οι χαρακτήρες, ο τρόπος γραφής, η γλώσσα αλλά και η ξεκούραστη στην ανάγνωση και όμορφη στο μάτι έκδοση, κάνουν το βιβλίο αυτό ένα από αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε και να έχετε στην βιβλιοθήκη σας. Καλό ταξίδι, στον θαυμαστό και περιπετειώδες κόσμο του Στηβ Μπέρι.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, κοιτίδα ιστορικών, φιλοσοφικών, λογοτεχνικών, επιστημονικών και θρησκευτικών ιδεών, ήταν απαράμιλλη στον αρχαίο κόσμο. Αλλά πριν από χίλια πεντακόσια χρόνια εξαφανίστηκε στην ομίχλη του μύθου και του θρύλου, κι ο τεράστιος όγκος σοφίας της έγινε αντικείμενο αναζήτησης από λόγιους, τυχοδιώκτες, καθώς κι από εκείνους που πίστευαν ότι τα μυστικά της αποτελούσαν το κλειδί για υπέρτατη δύναμη.
Τώρα, ένα διεθνές καρτέλ επιχειρηματιών, αποφασισμένων να αλλάξουν το ρου της ιστορίας, προσπαθεί απεγνωσμένα να εισχωρήσει στις αίθουσες της Βιβλιοθήκης, και μόνο ο Κότον Μαλόουν έχει τις πληροφορίες που χρειάζονται για την εύρεσή της.
Στη Βιβλιοθήκη, υπάρχει ένα αρχαίο έγγραφο που έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα της Μέσης Ανατολής, αλλά και να ταράξει συθέμελα τις τρεις μεγαλύτερες θρησκείες το κόσμου.
Ο Μαλόουν, κυνηγημένος, διασχίζει τις ηπείρους και στην αναζήτηση του για απαντήσεις θα φτάσει μέχρι τα υψηλότερα κλιμάκια της αμερικάνικης κυβέρνησης. Ο συγκλονιστικός επίλογος της διαδρομής του, θα πραγματοποιηθεί στα βάθη της ερήμου του Σινά και θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

Β 
Ν.Π.
Β 
Β 
Β 
Β 
Για να διαβάσετε για τον συγγραφέα Στηβ Μπέρι, κάντε κλικ εδώ!
Β 
Β 
Άλλα βιβλία του συγγραφέα Στηβ Μπέρι (Steve Berry):
Β 
Β  Β 
Β  Β 
Β 
Β  Β  Β  Β 
Β  Β  Β  Β 
Β 
Β 
Όλα τα βιβλία που έχουμε διαβάσει και παρουσιάσει, μέχρι στιγμής, μέσα από τη Ματιά!
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Β 
Δείτε επίσης:
«Ο διστιχηζμένος κομονιστής», του Δημήτρη Μπατσιούλα
«Το κάστρο της μνήμης», του Άρη Φακίνου
«Έρωτας τρομοκράτης», της Λένας Μερίκα
«Τα ψάθινα καπέλα», της Μαργαρίτας Λυμπεράκη
«Όλα ήταν τόσο μα τόσο υπέροχα», της Αναστασίας Καλλιοντζή
«Νινέτ», της Ζωρζ Σαρή
«Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι», της Λένας Μαντά
«Μυστική Αθήνα και Αττική», του Ιωάννη Γιαννόπουλου
«Το φιλί του Δράκου», της Χρύσας Δημουλίδου
Μπουμπουκομπιμπίκια, της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση
«Φρανκενστάιν - Βιβλίο δεύτερο: Πόλη της νύχτας», του Ντιν Κούντζ
«Ήχοι και απόηχοι. Κοινωνική ιστορία του Ροκ εν Ρολ φαινομένου στην Ελλάδα, 1956 – 1967», του Κώστα Κατσάπη
«Το τρίτο μυστικό», του Στηβ Μπέρι
«Αλεξάνδρεια. Ο Φύλακας της Βιβλιοθήκης», του Στηβ Μπέρι
«Το κεχριμπαρένιο δωμάτιο», του Στηβ Μπέρι
«Η προφητεία των Ρομανώφ», του Στηβ Μπέρι
«Ο θησαυρός των Ναϊτών», του Στηβ Μπέρι
«Μωρά», του Δρ. Κρίστοφερ Γκρην
«Ιφιγένεια», του Ιωάννη Ρακίνα
«Δαμάζοντας τα Νήπια», του Δρ. Κρίστοφερ Γκρην
«Τα νήπια έγιναν παιδιά», του Δρ. Κρίστοφερ Γκρην
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β