Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Βιβλία... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Μωρά!
Για να επιστρέψετε στα Βιβλία κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

«Μωρά», του Δρ. Κρίστοφερ Γκρην (Dr. Christopher Green)

Β 

«Μωρά», του Δρ. Κρίστοφερ ΓκρηνΗ λέξη «μωρά» κάνει όλες τις γυναίκες που έχει χτυπήσει το βιολογικό τους ρολόι να χαμογελούν και να κάνουν σχέδια για το δικό τους αγγελούδι. Από τη στιγμή που θα γεννηθεί το μωρό σου και θα το έχεις πια στην αγκαλιά σου, θα δεις ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να του δείξεις όλη σου την αγάπη και την φροντίδα. Η αγάπη προς το μωρό σου είναι κάτι που βγαίνει αυθόρμητα. Η φροντίδα όμως ενός μωρού απαιτεί εκπαίδευση και το κυριότερο σωστές και έγκυρες συμβουλές.
Μαμάδες, πεθερές, εξαδέλφες, φίλες και λοιποί θα σε γεμίσουν με ιδέες για το πώς να φροντίσεις το νέο μέλος της οικογένειάς σου. Οι συμβουλές αυτές είναι ψήγματα, δεν σου δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης, και δεν είναι έγκυρες συμβουλές έτσι ώστε να μπορείς να τις ακολουθήσεις με απόλυτη εμπιστοσύνη. Ο πιο ειδικός για να σου δώσει συμβουλές σχετικά με τη φροντίδα του μωρού σου είναι φυσικά ένας παιδίατρος.
Το βιβλίο που σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να διαβάσεις επιμελώς, είναι γραμμένο από έναν έμπειρο και καταξιωμένο παιδίατρο που είναι και ο ίδιος πατέρας. Το «Μωρά» του δόκτορος Κρίστοφερ Γκρην είναι ένα ευχάριστο στην ανάγνωση βιβλίο με έγκυρες αλλά και πρακτικές συμβουλές σχετικά με οτιδήποτε θα κληθείς να αντιμετωπίσεις από τη στιγμή που γεννηθεί το μωρό σου μέχρι τα πρώτα του γενέθλια.

Είναι χωρισμένο σε 29 κεφάλαια μέσα από τα οποία θα μάθεις:
- Ποιες ετοιμασίες πρέπει να κάνεις πριν φτάσεις στο μαιευτήριο για το ευτυχές γεγονός.
- Ποιες ασθένειες εμφανίζονται τις πρώτες ημέρες της ζωής του μωρού και πόσο σοβαρές ή όχι είναι ώστε να μην πανικοβληθείς για κάτι σύνηθες και περαστικό.
- Τις σωστές και εύκολες λύσεις για να διατηρηθεί η οικογενειακή ζωή σε σχετικά χαλαρά επίπεδα ώστε να μην «πέσουν» όλα πάνω σου και σε πλακώσουν αμέσως μετά την επιστροφή από το μαιευτήριο.
- Για την μελαγχολία και την κατάθλιψη που εμφανίζεται σε πολλές νέες μητέρες καθώς και για το «δέσιμο» με το μωρό τους.
- Για τον εξοπλισμό -ασφάλειας και φροντίδας- που πρέπει να έχει το σπίτι σου ώστε να μην κινδυνεύει το μωρό σου αλλά και να εξυπηρετείται καλύτερα.
- Χρήσιμες πληροφορίες για τον θηλασμό, για το τάισμα με βρεφικό γάλα από μπιμπερό και γενικά την διατροφή του μωρού μέχρι να κλείσει το πρώτο του έτος.
- Να ξεχωρίζεις το είδος του κλάματος του μωρού σου ώστε να καταλαβαίνεις τι θέλει ή τι πρέπει να κάνεις, τους κολικούς, και τρόπους που μπορείς να καθησυχάσεις το μωρό σου.
- Πώς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα ύπνου του μωρού σου έτσι ώστε να έχει (και αυτό αλλά και εσύ) έναν ήσυχο ύπνο.
- Για τις συνήθεις αρρώστιες που εμφανίζονται στα βρέφη τον πρώτο χρόνο της ζωής τους και πώς να τις αντιμετωπίσεις.
- Για τα πρόωρα, τα δίδυμα και τα μωρά με ειδικές ανάγκες και τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν αυτά.
- Πως θα ξαναβρείς τη φόρμα σου μετά την εγκυμοσύνη και πως θα συνεχίσεις την κοινωνική σου ζωή.

Το βιβλίο του δόκτορος Γκρην «Μωρά» κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Πλατύπους σε μια όμορφη έκδοση με χιουμοριστικά και εύστοχα σκίτσα σε μετάφραση της Πηνελόπης Τριαδά και υπό την επιστημονική επιμέλεια του δόκτορος Ν. Προδρόμου διευθυντή Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».
Είναι ένα βιβλίο γραμμένο με πολύ χιούμορ, ιδιαίτερα ευχάριστο και πολλές φορές πολύ διασκεδαστικό στην ανάγνωση, γεμάτο όμορφα και διασκεδαστικά σκίτσα του Ρότζερ Ρόμπερτς (Roger Roberts). Ο δόκτωρ Γκρην δεν σε πνίγει με βαρετές ορολογίες αλλά σου μαθαίνει χρήσιμα πράγματα που σκοπό τους έχουν να διευκολύνουν τη ζωή σου αλλά και να αντιμετωπίζεις σωστά τα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν. Στόχος του είναι η ζωή με το μωρό σου να δίνει χαρά και να μη γίνει αγώνας δρόμου. Όλα αυτά τα πετυχαίνει γιατί γνωρίζει το αντικείμενο τόσο σαν Παιδίατρος όσο και σαν πατέρας. Δίνει πρακτικές και δοκιμασμένες συμβουλές και σου τονώνει την αυτοπεποίθηση, κάτι που όπως λέει και ο ίδιος είναι πολύ σημαντικό για κάθε νέο γονιό. Καταρρίπτει μύθους που για δεκαετίες έκαναν την ζωή μωρών και γονιών δύσκολη, χωρίς να περιέχουν ούτε μια μικρή δόση αλήθειας.
Σαν μητέρα μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι όσα διάβασα στο βιβλίο αυτό ισχύουν 100% και μακάρι να είχα αυτό το βιβλίο όταν ήμουν νέα μητέρα. Ορισμένες από τις λύσεις που προτείνει ο Δρ. Γκρην τις είχα ανακαλύψει μετά από επίπονη και χρονοβόρα προσπάθεια. Δεν χρειάζεται να κάνεις κι εσύ το ίδιο. Το βιβλίο «Μωρά» είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο στην φροντίδα του μωρού σου και πρέπει να διαβαστεί τόσο από τις νέες μαμάδες όσο και από τους νέους μπαμπάδες, μιας και η ανατροφή των παιδιών είναι κάτι που ευθύνει και πρέπει να γίνεται και από τους δύο. Χρήσιμο όμως δεν είναι μόνο για τους νέους γονείς αλλά και για τους θετούς γονείς, τους παππούδες, τις γιαγιάδες, όσους φροντίζουν μωρά αλλά και σε όσους υπάρχουν μωρά στο κοινωνικό τους κύκλο.
Ιδιαίτερα χρήσιμα θα σου φανούν τα παραρτήματα στο τέλος του βιβλίου που συμπληρώνουν το περιεχόμενό του καλύπτοντας έτσι ολόκληρο το φάσμα που λέγεται ζωή και φροντίδα του μωρού από τη στιγμή που γεννιέται μέχρι να γίνει ενός έτους. Ένα βιβλίο τόσο χρήσιμο και απαραίτητο όσο και οι πάνες του μωρού σου!

Έφτασαν τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας; Εκτός από τις προετοιμασίες για ένα παιδικό πάρτυ που θα το χαρούν όλοι, προετοιμαστείτε και για την επόμενη περίοδο της ζωής του παιδιού σας. Διαβάστε τον οδηγό για το παιδί σας από το πρώτο έτος μέχρι τα τέσσερά του χρόνια του δόκτορος Γκρην «Δαμάζοντας τα νήπια» κάνοντας κλικ εδώ!

Αν, πάλι, το παιδί σας είναι από 5 έως 12 ετών, διαβάστε το βιβλίο του Δρ. Γκρην «Τα νήπια έγιναν παιδιά» κάνοντας κλικ εδώ!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Ο ερχομός ενός μωρού είναι μια συναρπαστική και ιστορική στιγμή, όμως πολλοί γονείς αισθάνονται αβέβαιοι, μπερδεμένοι και καθόλου σίγουροι για τους εαυτούς τους. Μην απελπίζεστε! Γιατί το βιβλίο «Μωρά» έχει έρθει για να ξαναβάλει τη χαρά στην ανατροφή των παιδιών. Γεμάτο λογικές, πρακτικές και σύγχρονες συμβουλές για τις καθημερινές έγνοιες που απασχολούν τους γονείς τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού τους.
Το βιβλίο καλύπτει θέματα όπως διατροφή, κλάμα και ύπνος, αλλά και τις πιο χιουμοριστικές, ανάλαφρες στιγμές της οικογενειακής ζωής. Γιατί αυτό το βιβλίο δεν αφορά μόνο τα μωρά, αλλά τις οικογένειες και τις σχέσεις.
Η γέννηση – Γνωριμία με το νεογέννητο – Η άφιξη στο σπίτι – Δέσιμο – Αδέρφια – Διατροφή – Δίδυμα – Μελαγχολία – Προβλήματα ύπνου – Πάνες – Ασφάλεια στο σπίτι – Κολικοί – Κλάμα – Συνηθισμένες αρρώστιες – Εργαζόμενες μητέρες – Παππούδες.

Β 
Β 
Ο.Κ.
Β 
Άλλα βιβλία του Δρ. Κρίστοφερ Γκρην (Dr. Christopher Green):
Β 
Β  Β  Β 
Β  Β  Β 
Β 
Β 
Όλα τα βιβλία που έχουμε διαβάσει και παρουσιάσει, μέχρι στιγμής, μέσα από τη Ματιά!
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Β 
Δείτε επίσης:
«Ο διστιχηζμένος κομονιστής», του Δημήτρη Μπατσιούλα
«Το κάστρο της μνήμης», του Άρη Φακίνου
«Έρωτας τρομοκράτης», της Λένας Μερίκα
«Τα ψάθινα καπέλα», της Μαργαρίτας Λυμπεράκη
«Όλα ήταν τόσο μα τόσο υπέροχα», της Αναστασίας Καλλιοντζή
«Νινέτ», της Ζωρζ Σαρή
«Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι», της Λένας Μαντά
«Μυστική Αθήνα και Αττική», του Ιωάννη Γιαννόπουλου
«Το φιλί του Δράκου», της Χρύσας Δημουλίδου
Μπουμπουκομπιμπίκια, της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση
«Φρανκενστάιν - Βιβλίο δεύτερο: Πόλη της νύχτας», του Ντιν Κούντζ
«Ήχοι και απόηχοι. Κοινωνική ιστορία του Ροκ εν Ρολ φαινομένου στην Ελλάδα, 1956 – 1967», του Κώστα Κατσάπη
«Το τρίτο μυστικό», του Στηβ Μπέρι
«Αλεξάνδρεια. Ο Φύλακας της Βιβλιοθήκης», του Στηβ Μπέρι
«Το κεχριμπαρένιο δωμάτιο», του Στηβ Μπέρι
«Η προφητεία των Ρομανώφ», του Στηβ Μπέρι
«Ο θησαυρός των Ναϊτών», του Στηβ Μπέρι
«Μωρά», του Δρ. Κρίστοφερ Γκρην
«Ιφιγένεια», του Ιωάννη Ρακίνα
«Δαμάζοντας τα Νήπια», του Δρ. Κρίστοφερ Γκρην
«Τα νήπια έγιναν παιδιά», του Δρ. Κρίστοφερ Γκρην
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β