Ματιά

Εύκολη κατασκευή Πασχαλινής λαμπάδας

Εκτυπώστε το πατρόν μας και φτιάξτε μια πασχαλινή λαμπάδα…

Εύκολη κατασκευή Πασχαλινής λαμπάδας

Θα χρειαστούμε:
Ασημοκλωστή ή Χρυσοκλωστή
Κόλλα
Χοντρό χαρτί για τον εκτυπωτή (300 gr)
Διάφανο αυτοκόλλητο (αυτό που χρησιμοποιούμε για να «ντύσουμε» τα βιβλία).

Κάνοντας κλικ στις εικόνες κάτω ανοίγουμε σε νέο παράθυρο τα πατρόν και τα τυπώνουμε στον εκτυπωτή μας χρησιμοποιώντας όσο πιο χοντρό χαρτί μπορεί να τυπώσει ο εκτυπωτής.

Τα πατρόν είναι δύο: γαλάζιο και κόκκινο. Για κάθε λαμπάδα θα χρειαστούμε 2 πατρόν. Διαλέξτε ποιο από τα δύο χρώματα σας αρέσει και τυπώστε το. Με τη βοήθεια ενός κοπιδιού κι ενός χάρακα κόβουμε γύρω – γύρω τα πατρόν προσέχοντας να μην κοπούμε. Παίρνουμε τη λαμπάδα και κάνουμε ένα κόμπο πάνω της με την χρυσοκλωστή.

Οι άκρες που περισσεύουν προσέχουμε να είναι αρκετά μακριές. Παίρνοντας τα δύο πατρόν απλώνουμε πάνω τους κόλλα, στην πλευρά που δεν έχει σχέδιο και τα κολλάμε μεταξύ τους βάζοντας ανάμεσά τους τις άκρες από την χρυσοκλωστή της λαμπάδας. Όταν στεγνώσει καλά το «ντύνουμε» με το διάφανο αυτοκόλλητο έτσι ώστε και τα χρώματα να ζωηρέψουν αλλά και να προστατέψουμε το χαρτί.

Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 4 πατρόν και να κολλήσουμε σε κάθε άκρη της χρυσοκλωστής από δύο.

Είναι μια κατασκευή πολύ φτηνή και πολύ εύκολη. Χαρίστε τέτοιες λαμπάδες στα πρόσωπα που αγαπάτε αλλά και στα παιδιά που ίσως δεν έχουν την ευχέρια να αγοράσουν μια.

Καλή Ανάσταση!

 

Κάντε κλικ εδώ για να εκτυπώσετε το γαλάζιο πατρόν

 
Για να εκτυπώσετε το γαλάζιο πατρόν κάντε κλικ εδώ!

 

Κάντε κλικ εδώ για να εκτυπώσετε το γαλάζιο πατρόν

 
Για να εκτυπώσετε το κόκκινο πατρόν κάντε κλικ εδώ!

 
Δείτε το αφιέρωμα της Ματιάς για την Μεγάλη Σαρακοστή, την Μεγάλη Βδομάδα, την Ανάσταση και το Πάσχα, κάνοντας κλικ εδώ!
 
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα