Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Μουσικοί... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Μιχάλης Χατζηγιάννης!
Για να επιστρέψετε στους Μουσικούς κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Πρόσωπα κάντε κλικ εδώ!
Β 

Μιχάλης Χατζηγιάννης

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1979 στην Λευκωσία της Κύπρου. Η αγάπη του κόσμου και ο τρόπος που αγκάλιασε έναν τόσο νεαρό καλλιτέχνη και τον έφερε στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων είναι πράγματι εντυπωσιακή.

Από μικρή ηλικία, πριν ακόμη πάει στο Γυμνάσιο, ενδιαφέρθηκε για την μουσική και ξεκίνησε μαθήματα για κλασσική κιθάρα για να πάρει μετά από κάποια χρόνια πτυχίο κλασσικής κιθάρας, πιάνου και ανωτάτων θεωρητικών από το Royal College of London (Μουσική Ακαδημία Λονδίνου).

Η καταγωγή του είναι από την Κερύνεια στα κατεχόμενα της Κύπρου. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης περιέγραψε την, φορτισμένη συναισθηματικά, επίσκεψη στο σπίτι του στα κατεχόμενα σαν "ένα ταξίδι στο χρόνο", σαν "να φεύγεις από μία ευρωπαϊκη πόλη και να πηγαίνεις 30 χρόνια πίσω". Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης πήρε δημόσια θέση ενάντια στο σχέδιο Ανάν αλλά εξέφρασε συχνά και την αισιοδοξία του για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού.

Η καριέρα του Μιχάλη Χατζηγιάννη ξεκίνησε πολύ νωρίς, με τρεις πλατινένιους δίσκους στην Κύπρο. Ο πρώτος του δίσκος, το Σενάριο κυκλοφόρησε το 1995 και έγινε πλατινένιος όταν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ήταν μόλις 16 ετών. Το 1998 εκπροσώπησε την Κύπρο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι Γέννεσις και έφτασε στην 11η θέση. Στην Ελλάδα συνεργάστηκε το 1998 στο soundtrack Άγγιγμα Ψυχής που συνέθεσε ο Γιώργος Χατζηνάσιος για τον ΑΝΤ1.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο και αμέσως μετά κυκλοφόρησε, το 2000, την Παράξενη Γιορτή, τον πρώτο προσωπικό του δίσκο που έγινε επιτυχία στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την μουσική για το τραγούδι Παράξενη Γιορτή έγραψε ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ και τους στίχους η Σάννυ Μπαλτζή (που είχαν συνεργαστεί παλιότερα στο καταπληκτικό τραγούδι Η Ανεμώνα του Σικάγου). Αλλά ο Λάκης Παπαδόπουλος έγραψε και την μουσική για το Και Θα Χαθώ, σε στίχους Κυριάκου Ντούμου. Και δεν πρέπει να παραλείψουμε την μεγάλη επιτυχία Μόνο Στα Όνειρα, σε στίχους και μουσική Θανάση Βουτσίνου, αλλά και το τραγούδι Οι Τίτλοι του Τέλους σε μουσική Χατζηγιάννη και στίχους από την Σάννυ Μπαλτζή.

Το 2001 κυκλοφορεί το single Δεν Έχω Χρόνο που αμέσως αγαπήθηκε κι έγινε επιτυχία. Αυτό το τραγούδι επέλεξε και ο Ησαΐας Ματιάμπα και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Να η Ευκαιρία αργότερα την ίδια χρονιά - τον οποίο κέρδισε ερμηνεύοντας Ορφέα Περίδη. Τον Δεκέμβριο ο Μιχάλης Χατζηγιάννης συμμετέχει στον προσωπικό δίσκο της Χαρούλας Αλεξίου ερμηνεύοντας το τραγούδι Σ' Αγαπώ Σ' Αγαπώ του Μάνου Λοΐζου. Η συνεργασία του με την Χαρούλα Αλεξίου συνεχίζεται και εκτός στούντιο με τις συναυλίες στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Το album Κρυφό Φιλί κυκλοφορεί την άνοιξη του 2002. Ξεχώρισαν τα τραγούδια Χωρίς Αναπνοή, Το Σ Αγαπώ, Είσαι Εδώ, Θέλω Ν Αφεθώ, Εκδρομή, Το Πάρτυ και Ο Καπνός. Τον χειμώνα συνεργάζεται με την Δήμητρα Γαλάνη σε συναυλίες στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Το 2003 κυκλοφορεί το single Μόνος Μου. Το single περιέχει το τραγούδι Αν Μου Τηλεφωνούσες, μουσική Μιχάλης Χατζηγιάννης και στίχοι Λίνα Νικολακοπούλου, που ήταν ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία της περιόδου. Το Αν Μου Τηλεφωνούσες διασκευάστηκε αργότερα live από την Πρωτοψάλτη και την Δήμητρα Γαλάνη συνδυασμένο με το Δώδεκα (μουσική Νίκος Καρβέλας και στίχοι Φίλιππος Νικολάου) που είχε τραγουδήσει παλιότερα η Άννα Βίσση.

Το 2004 κυκλοφορεί το album Ακατάλληλη Σκηνή. Με τραγούδια όπως Μη Με Ονειρευτείς, Για Σένα, Κανείς, Πού Είναι η Αγάπη, δεν μπορούσε παρά να γίνει άλλος ένας πλατινένιος δίσκος για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Το καλοκαίρι του 2004 ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τιμήθηκε συμμετέχοντας στην τελετή έναρξης και στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Μια επίσης δυνατή συνεργασία ήταν με τον Πασχάλη Τερζή τον χειμώνα του 2004. Και η πολυαναμενόμενη συνεργασία του Μιχάλη Χατζηγιάννη με τον Αντώνη Ρέμο ήρθε το φθινόπωρο του 2005.

Το 2006 κυκλοφορεί το album Μιχάλης Χατζηγιάννης live που αποτελείται από 2 CD και 1 DVD με αγαπημένα τραγούδια ηχογραφημένα ζωντανά αλλά και τρία νέα κομμάτια: Δεν Εϊμαι Εδώ Για Κανένα και Δεν Φεύγω σε στίχους Νίκου Μωραΐτη, και το τραγούδι Μοιάζουμε (στίχοι και μουσική Μιχάλης Χατζηγιάννης).

Την άνοιξη του 2006 συνεργάζεται ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και ο Γιώργος Νταλάρας συνεργάζονται σε δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής. Τον Μάη του 2006 ο Μιχάλης Χατζηγιάννης βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και τραγουδάει μαζί με την Νατάσσα Θεοδωρίδου.

Τον Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφορεί το άλμπουμ Φίλοι Και Εχθροί. Την άνοιξη, και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2007, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης συνεργάζεται με τον Rea Garvey των Reamonn, κι ακούμε έτσι, με ελληνικούς στίχους από την Ελεάνα Βραχάλη, το Tonight των Reamonn. Το Tonight κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2007 στο single Πιο Πολύ μαζί με το ομότιτλο νέο τραγούδι που σύνθεσε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κι έγραψε στίχους ο Νίκος Μωραΐτης. Και τα δύο τραγούδια περιλαμβάνονται στην επανέκδοση του, διπλά πλατινένιου πια, Φίλοι Και Εχθροί.

Τον Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφορεί το άλμπουμ Ζωντανά στο Λυκαβηττό 2007-2008. Το Ζωντανά στο Λυκαβηττό 2007-2008 περιλαμβάνει τέσσερα νέα τραγούδια, ανάμεσά τους και το τραγούδι Κράτα Με από το σήριαλ Γητευτής. Στο DVD υπάρχει το μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας, υλικό απ' τα backstage και η εμφάνιση του Μιχάλη Χατζηγιάννη στα Mad Video Awards 2007 μαζί με τους Reamonn!

Δισκογραφία του Μιχάλη Χατζηγιάννη:

1995 Σενάριο
1996 Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τραγουδά Δώρο Γεωργιάδη
1998 Επαφή
2000 Παράξενη Γιορτή
2001 Δεν Έχω Χρόνο (single)
2002 Κρυφό Φιλί
2003 Μόνος Μου (EP)
2004 Ακατάλληλη Σκηνή
2006 Μιχάλης Χατζηγιάννης live
2006 Φίλοι Και Εχθροί
2007 Πιο Πολύ (single)
2007 Ζωντανά στο Λυκαβηττό 2007-2008

Ο.Κ.

Β 
Β 
Δείτε:
Λογοτέχνες
Διάφορα
Επιστήμονες
Ζωγράφοι
Εθνικοί Ήρωες - Ευεργέτες
Μουσικοί
Ηθοποιοί
Επιφανείς
Β 
Δείτε επίσης:
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Μιχάλης Χατζηγιάννης
Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ
Σάκης Ρουβάς
Στέλιος Καζαντζίδης
Μάρκος Βαμβακάρης
Σωτηρία Μπέλλου
Βασίλης Τσιτσάνης
Άκης Πάνου
Μανώλης Χιώτης
Γιάννης Τατασόπουλος
Πωλίνα
Χάρις Αλεξίου
Γιάννης Κότσιρας
Μαριάντα Πιερίδη
Στέλιος Μάξιμος
Νικόλας Άσιμος
Γιώργος Μαζωνάκης
Νίκος Πορτοκάλογλου
Κίτρινα ποδήλατα
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β