Ματιά

«Εξερευνώντας το ηλιακό μας σύστημα», Διονύσης Βαλεριάνος

Ο Διονύσης Βαλεριάνος, μας οδηγεί βήμα βήμα σε ένα μαγευτικό ταξίδι γνώσης του διαστήματος.

«Εξερευνώντας το ηλιακό μας σύστημα», Διονύσης Βαλεριάνος

Το Δεκέμβριο του 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, ένα εξαιρετικό βιβλίο εκλαϊκευμένης επιστήμης που απευθύνεται στους μικρούς αναγνώστες της χώρας μας. Πρόκειται για το «Εξερευνώντας το ηλιακό μας σύστημα», το οποίο έγραψε ο Διονύσης Βαλεριάνος!

Τι θα βρείτε στο βιβλίο


Όλα είναι έτοιμα!
Το διαστημόπλοιο Προμηθέας 1 σε λίγο θα εκτοξευτεί. Ο κυβερνήτης και το πλήρωμα κάνουν τον τελευταίο έλεγχο.
Η αποστολή του Προμηθέα 1 είναι να μελετήσει την πορεία του αστεροειδούς ή νάνου πλανήτη “Δήμητρα” και να εξερευνήσει το ηλιακό μας σύστημα.

Η πρώτη στάση του αστρόπλοιού μας, γίνεται στον Διαστημικό Σταθμό που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας. Από εκεί παρατηρούμε τον δικό μας κόσμο… τον τρίτο πλανήτη του Ηλιακού μας Συστήματος. Αμέσως μετά -όπως είναι φυσικό- κάτω από τον ερευνητικό φακό μας τίθεται η όμορφη Σελήνη… ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης!

Σειρά έχουν οι πλανήτες… ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας. Βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να παραλείψουμε τη Ζώνη των Αστεροειδών, τη Ζώνη του Κάιπερ, τους Αστεροειδείς, τους Κομήτες, τον Γαλαξία και… εννοείται, τον Ήλιο μας!


Ο Ήλιος και η ενέργειά του είναι ουσιαστικά η πηγή ζωής του πλανήτη μας. Λόγου χάρη, με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας πραγματοποιείται η πολύ σημαντική διαδικασία της φωτοσύνθεσης. Με αυτήν, αναπτύσσονται οι φυτικοί οργανισμοί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και οι ζωικοί οργανισμοί.


[grbk https://www.greekbooks.gr/exerevnontas-to-iliako-mas-sistima.html%5D

Κριτική και εντυπώσεις

Ο κυβερνήτης του Προμηθέα 1, ο Διονύσης Βαλεριάνος, μας οδηγεί βήμα βήμα σε ένα μαγευτικό ταξίδι γνώσης του διαστήματος και πιο συγκεκριμένα του Ηλιακού μας Συστήματος.

Με απλή κατανοητή γλώσσα μεταφέρει στους αναγνώστες του «Εξερευνώντας το ηλιακό μας σύστημα», στοιχεία και γνώσεις σχετικές με τους πλανήτες, τους αστεροειδείς, τους κομήτες και το αστέρι της διαστημικής γειτονιάς μας, τον Ήλιο μας!

Η εξαιρετική δουλειά του συγγραφέα έχει υλοποιηθεί σε μια εξίσου εξαιρετική έκδοση -έγχρωμη, σε γυαλιστερό χαρτί και σκληρό εξώφυλλο- από έναν από τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους της χώρας μας, τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Το «Εξερευνώντας το ηλιακό μας σύστημα», του Διονύση Βαλεριάνου, θαρρώ πως πρέπει να είναι από τις πρώτες σας επιλογές όταν ψάχνετε ένα βιβλίο για να δωρίσετε σε κάποιον αγαπημένο σας μικρό βιβλιοφάγο. Αλλά θα πρέπει να είναι και από τις πρώτες επιλογές σας, εάν ενδιαφέρεστε οι ίδιοι για τον μαγευτικό χώρο του Διαστήματος!

Σας περιμένει σε όλα τα φυσικά βιβλιοπωλεία, αλλά και στα διαδικτυακά, για να σας βγάλει από τον γήινο χώρο και να σας γνωρίσει τον εξωγήινο κόσμο που περιβάλει τον μητρικό μας πλανήτη! Σπεύσατε!

Οπισθόφυλλο:

Eλάτε να γνωρίσουμε μια μικρή «γειτονιά» του απέραντου Διαστήματος που μας περιβάλλει, το Ηλιακό μας Σύστημα!
Με το διαστημόπλοιο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 1 ξεκινά η συναρπαστική περιπλάνησή μας στο Ηλιακό Σύστημα. Με σημείο εκκίνησης τον Γαλάζιο Πλανήτη, τη Γη μας, θα εξερευνήσουμε τους πλανήτες, τους αστεροειδείς, τους κομήτες και, φτάνοντας έως τις εσχατιές του, θα συναντήσουμε τον μεγαλύτερο αστεροειδή: τη Δήμητρα.
Το ταξίδι μας καταλήγει στον φωτοδότη Ήλιο, την πηγή ζωής τού πλανήτη μας!


[grbk https://www.greekbooks.gr/exerevnontas-to-iliako-mas-sistima.html%5D

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Εξερευνώντας το ηλιακό μας σύστημα

Συγγραφέας

Διονύσης Βαλεριάνος

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Ημερομηνία έκδοσης

Δεκέμβριος 2018

Αριθμός σελίδων

51

ISBN

978-960-563-175-8

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα