«Ο δρόμος του Ping. Ταξίδι προς τον Μεγάλο Ωκεανό», Στιούαρτ Έιβερ Γκολντ

Ένα γοητευτικό βιβλίο, ένας διαφωτιστικός οδηγός.

Γράφει: Matia Gr
«Ο δρόμος του Ping. Ταξίδι προς τον Μεγάλο Ωκεανό»,  Στιούαρτ Έιβερ Γκολντ
Tags

Εκδόσεις Κριτική, 2015
Σελ. 92

Ο Ping ο βάτραχος αναζητά μια μεγαλύτερη λίμνη από αυτή που ζει, αναζητά τον Μεγάλο Ωκεανό. Το ανήσυχο πνεύμα του κι η επαναστατική του διάθεση αρχίζει να ενοχλεί τον Φρύνο τον Πρεσβύτερο, που ενσάρκωνε καθετί σοφό και θαυμαστό στη μικρή λίμνη των βατράχων.

Πατήστε "Μου αρέσει" για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι!

Τα δυο νεότατα βατράχια ο Daikon και ο Hodo , οι δυο ταραξίες νεαροί βάτραχοι, αποφασίζουν να ακολουθήσουν τον Ping στο μεγάλο ταξίδι του στον Ωκεανό, ένα όνειρο φυγής τους από τη μικρή λιμνούλα. Ένα ταξίδι προσωπικής αναζήτησης και ανάπτυξης, γεμάτο πολύτιμα μαθήματα και εμπειρίες όπως:
– Όλοι φτιάχνουμε μόνοι τα όνειρά μας και μόνοι παίρνουμε τις αποφάσεις μας. Πρέπει να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε.
– Δεν υπάρχει δρόμος για την ευτυχία, η ευτυχία είναι ο Δρόμος.
– Για να κάνεις το άλμα σου στις απεριόριστες ευκαιρίες της ζωής, η δράση είναι προϋπόθεση της ύπαρξης.
– Το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής σου βρίσκεται πάντα μπροστά σου.
– Το μοναδικό πραγματικό εμπόδιο στο μονοπάτι προς το πιθανό θα είναι πάντοτε ο εαυτός σου.
– Για να αλλάξετε τη ζωή σας, πρέπει να είστε πρόθυμοι να αλλάξετε τον τρόπο σκέψη σας.
– Ο Δρόμος προς την ολοκλήρωση δεν είναι ομαλός ούτε απρόσκοπτος.
– Τίποτα δεν είναι αδύνατο για έναν πρόθυμο νου.
– Όσο πιο υψηλός ο στόχος, τόσο πιο δύσκολη η αναρρίχηση.
– Πρέπει πάντα να προχωράμε πιο πέρα.
– Ο πρώτος εχθρός ενός βατράχου είναι ο φόβος.
– Προσέξτε τους δολοφόνους των ονείρων σας.
– Ο μόνος τρόπος για να βγείτε από το Βάλτο με τα φίδια είναι να τον διασχίσετε. Φανείτε γενναίοι.
– Ο Μεγάλος Ωκεανός χαρίζει καινούργιες ελπίδες σε κάθε βάτραχο.
– Το σημαντικότερο ταξίδι είναι εκείνο στο οποίο πιστεύετε.
– Σκοπός της ζωής είναι μια ζωή με σκοπό.

Πρόκειται για ιστορίες που αγγίζουν τα αφτιά όσο και την καρδιά, ιστορίες που σε κάνουν να θέλεις να πιστέψεις στην απροσδιόριστη δύναμη του πιθανού.

Ένα γοητευτικό βιβλίο, ένας διαφωτιστικός οδηγός.

Ο Στιούαρτ Έιβερ Γκολντ είναι επιχειρηματίας και συγγραφέας. Επιχειρησιακός και Διοικητικός Διευθυντής του οργανισμού The Republic of Tea και θεωρείται ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της επιτυχημένης εταιρείας Novarto. Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Έχει διδάξει στο Wharton School of Business, New School University και στο Parson’ s School of Design. Είναι συγγραφέας του «Ping Ένας βάτραχος αναζητά μεγαλύτερη λίμνη» που μεταφράστηκε σε 26 γλώσσες, σημειώνοντας σημαντική επιτυχία.

Κώστας Τραχανάς

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Μια συναρπαστική αλληγορία για την κατανίκηση του φόβου μπροστά στο ΑΓΝΩΣΤΟ. Μην ανέχεστε όσους σας υποτιμούν. Κρατήστε αποστάσεις απ’ όσους προσπαθούν να σας βγάλουν από το Δρόμο και να τσακίσουν το φρόνημά σας. Σαν τα πουλιά που πετούν κοπαδιαστά, συνδεθείτε με τους ανθρώπους που πιστεύουν σε σας και στα όνειρά σας. Ασπαστείτε το πάθος τους για ευκαιρίες, προσωπική ανάπτυξη και στόχο. Ο στόχος μεταμορφώνει την πραγματικότητα.

O Ping, ο βάτραχος που κέρδισε πολλούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και έγινε bestseller και στη χώρα μας, επιστρέφει πιο… σοφός από ποτέ. Οι περιπλανήσεις του τον φέρνουν σε μια λίμνη με απόλυτο μονάρχη τον Φρύνο τον Πρεσβύτερο. Κανείς δεν τολμά ν’ αμφισβητήσει την αυθεντία του άρχοντα και να ρισκάρει την ασφάλεια της καθημερινότητάς του. Δύο βατραχάκια, όμως, ο Daikon και η Hodo, γεμάτα περιέργεια κι επαναστατική διάθεση, ακολουθούν τον Ping στο δρόμο του προς τον Μεγάλο Ωκεανό, ένα ταξίδι προσωπικής αναζήτησης, γεμάτο πολύτιμα μαθήματα και εμπειρίες.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα