«Ζήσε όπως η γάτα», Στεφάν Γκαρνιέ .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Ζήσε όπως η γάτα», Στεφάν Γκαρνιέ

Ένα μοναδικό εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης. Αυτό το βιβλίο θα σας καταπλήξει. Διαβάστε το.

Γράφει: Matia Gr
«Ζήσε όπως η γάτα», Στεφάν Γκαρνιέ

Εκδόσεις Λιβάνης, 2018
Σελ. 157
Διεθνές Bestseller

Οι γάτες μας σαγηνεύουν από καταβολής κόσμου. Τις παρατηρούμε, προσπαθούμε να τις καταλάβουμε. Υπάρχει κάτι μαγικό στη δύναμή τους, στο φέρσιμό τους, στις αρετές τους, στις συνήθειές τους, στις μικρές εμμονές τους, στην ικανότητά τους να ζουν ήρεμα και να είναι ευτυχισμένες. Τόσα ατού που έχουν εκ φυσικού τους οι γάτες, μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή.

Οι γάτες έχουν μια φιλοσοφία για τη ζωή που συνοψίζεται σε λίγες λέξεις: τρώνε, παίζουν, κοιμούνται, θέλουν τη βολή τους και κάνουν μόνο ό,τι τους αρέσει. Πολλά σε σχέση με εμάς τους ανθρώπους! Και όχι μόνο, όπως θα ανακαλύψετε.

Ακολουθούν ένα υγιή τρόπο ζωής, που τους επιτρέπει να ζουν χωρίς άγχος, διότι οι γάτες έχουν μία και μοναδική προτεραιότητα: το ευ ζην τους.

Αν προσεγγίσουμε, μερικώς, τον τρόπο που λειτουργούν, θα δούμε ν’ ανοίγεται μπροστά μας μια άλλη προοπτική, μια άλλη οπτική του κόσμου, καθώς επίσης μια διαφορετική και πιο ανεπτυγμένη αντίληψη για τον εαυτό μας.


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Οι γάτες ζουν πολύ καλύτερα από εμάς τους ανθρώπους. Γιατί λοιπόν να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους; Να μάθουμε να χαλαρώνουμε, να αφοσιωθούμε στο ουσιώδες, να επικεντρωθούμε στην καλοπέρασή μας, να κάνουμε ό,τι κι εκείνες.

Να ζήσουμε όπως η γάτα.
Η γάτα είναι ελεύθερη.
Η γάτα είναι χαρισματική.
Η γάτα είναι ήρεμη.
Η γάτα είναι ένας γέρος-σοφός.

Η γάτα βάζει, πάνω απ’ όλα, τον εαυτό της. Η γάτα αγαπάει τον εαυτό της. Για να σας αγαπήσουν οι άλλοι, πρέπει πρώτα να αποδεχτείτε και να αγαπήσετε εσείς τον εαυτό σας!

Η γάτα προσπαθεί πάντα να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Περνώντας από αγκαλιά σε αγκαλιά, κάνοντας νάζια, φτάνοντας μέχρι του σημείου να πάει να τριφτεί στα πόδια του μοναδικού ατόμου στην ομάδα, που δε συμπαθεί ιδιαίτερα τις γάτες, σαν να θέλει να τον προκαλέσει… Για να τραβήξετε την προσοχή, γίνετε πηγή, κέντρο βάρος για τους οικείους σας. Δώστε!

Η γάτα αδιαφορεί πλήρως για την κρίση των άλλων. Μη νοιάζεστε για τη γνώμη των άλλων. Να είστε ο εαυτός σας.

Η περιέργεια είναι έμφυτη στη γάτα. Να είστε περίεργοι! Περίεργοι για όλα! Θα ζήσετε καλύτερα!

Μια από τις κύριες έμφυτες δυνάμεις της γάτας είναι η αυτοπεποίθηση.

Η γάτα ξέρει να ζει με το πάσο της. Ζήστε με το πάσο σας.

Η γάτα αγαπά την ηρεμία. Δημιουργείτε συνθήκες ηρεμίας.

Η γάτα ξέρει να ξεκουράζεται, της αρέσει ο ύπνος. Γιατί δεν προτιμάμε να πάρουμε έναν αναζωογονητικό μεσημεριανό υπνάκο;

Η γάτα ξέρει να αποφεύγει τις συγκρούσεις. Στο μέτρο του δυνατού, αποφεύγετε τις συγκρούσεις.


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Η υπομονή της γάτας συγκρίνεται μόνο με την επιμονή της. Να είστε υπομονετικοί κι επίμονοι με οτιδήποτε αναλαμβάνετε. Μην παραιτείστε ποτέ!

Η γάτα τολμά να ζητάει. Τολμάτε να ζητάτε βοήθεια!

Η εντιμότητα της γάτας είναι απόλυτη: οι άνθρωποι, κρύβουν τα συναισθήματά τους. Οι γάτες όχι. Να είστε έντιμοι.

Η γάτα ξέρει να διασκεδάζει με όλα! Να διασκεδάζετε! Με όλα! Και με τον εαυτό σας! Όλη την ώρα!

Ζήστε καλύτερα.

Ζήστε όπως η γάτα.

Ένα μοναδικό εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης. Αυτό το βιβλίο θα σας καταπλήξει. Διαβάστε το.

Ο Στεφάν Γκαρνιέ γεννήθηκε στη Λιόν της Γαλλίας στις 4 Αυγούστου 1974. Είναι συγγραφέας, κειμενογράφος και στιχουργός. Ζει μεταξύ Λιόν και Παρισιού.

Κώστας Τραχανάς


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα