«4 1/2 φίλοι και ένας κροκόδειλος στο ίντερνετ», Γιόαχιμ Φρίντριχ .: Βιβλία .: Ματιά
 

«4 1/2 φίλοι και ένας κροκόδειλος στο ίντερνετ», Γιόαχιμ Φρίντριχ

Ένα ενδιαφέρον μυθιστόρημα είναι το «4 1/2 φίλοι και ένας κροκόδειλος στο ίντερνετ», του Γιόαχιμ Φρίντριχ, που θα προσφέρει στους νεαρούς αναγνώστες πολλές ώρες ψυχαγωγίας και, φυσικά, αγωνίας!

Γράφει: Matia Gr
«4 1/2 φίλοι και ένας κροκόδειλος στο ίντερνετ», Γιόαχιμ Φρίντριχ

Ένα ακόμα προεφηβικό ανάγνωσμα με τις περιπέτειες των 4 1/2 φίλων βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία και σας περιμένει να το αποκτήσετε!

Υπόθεση βιβλίου

Το σχολείο των “Κάλε και Σία” επιτέλους απέκτησε σύνδεση στο ίντερνετ! Ο υπεύθυνος καθηγητής της τάξης τους, ο αφρατούλης και ολοστρόγγυλος “Χοντρός Ζιγκ” όπως τον φωνάζουν οι μαθητές του, θέλει να δημιουργήσει μια εθελοντική ομάδα εργασίας για το ίντερνετ. Ποιος θα ήθελε να συμμετάσχει;

Όλα τα χέρια σηκώνονται με μεγάλη προθυμία.


“Την ομάδα εργασίας θα την επιβλέπει ο κύριος Μπρίνκμαν” είπε, απολαμβάνοντας κάθε λέξη.
Όσο γρήγορα είχαν σηκωθεί τα χέρια προηγουμένως, άλλο τόσο γρήγορα κατέβηκαν πάλι τώρα. Κι εγώ ακόμα δίστασα για μια στιγμή, όμως μετά κράτησα τελικά το χέρι μου ψηλά. Κοίταξα γύρω μου και διαπίστωσα ότι ήμουν η μοναδική που είχε παραμείνει. Όποιος γνωρίζει τον κύριο Μπρίνκμαν δεν απορεί γι αυτό. Ούτε και ο Χοντρός Ζίγκι.

Χμ… δεν φαίνεται να είναι και πολύ αγαπητός ε; Είναι ο Μαθηματικός του σχολείου. Είναι σίγουρος πως αρέσει σε όλες τις καθηγήτριες και… Και αν σε βάλει στο μάτι του… τότε την πάτησες! Α! Ξέχασα να σας πω: Μπορεί να γίνει και εξαιρετικά απαίσιος!

Η Στέφι δεν ήταν η μόνη που δεν κατέβασε το χέρι της, ήταν και ο Κάλε εξίσου αποφασισμένος. Θα του ήταν βλέπετε εξαιρετικά χρήσιμο για το μελλοντικό του επάγγελμα…


“Ποιο επάγγελμα εννοείς, Κάλε;” ρώτησε ο Χοντρός Ζίγκι και οι άκρες των χειλιών του άρχισαν να συσπώνται.
“Σίγουρα δεν έχει διαφύγει την προσοχής σας ότι διευθύνω ένα γραφείο ντετέκτιβ” απάντησε ο Κάλε με μάτια που έλαμπαν. “Πολλοί εγκληματίες κάνουν τη σήμερον ημέρα τις σκοτεινές δουλειές τους μέσω ίντερνετ. Για παράδειγμα, μόλις πριν από λίγες ημέρες διάβασα στην εφημερίδα για μια υπόθεση. Μια συμμορία πουλάει σπάνια ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση, παρόλο που αυτό τιμωρείται αυστηρά. Η αστυνομία όμως δεν βρήκε ακόμη ίχνη…”

Πάντως σκοπός αυτής της ομάδας εργασίας είναι να φτιάξει μια ιστοσελίδα για το σχολείο. Ω του θαύματος! Άλλα δυο χέρια -του Φρίντελ και του Ραπανάκη, όλο το ανθρώπινο τιμ των 4 1/2 φίλων δηλαδή- σηκώνονται! Τι κι αν σηκώθηκαν διστακτικά και μετά από τσίγκλισμα; Και μετά; Μετά σήκωσαν το χέρι οι ανταγωνιστές! Ο Σάσα, ο Γιένς και ο Όλιβερ, της ομάδας ντετέκτιβ “Τα Κακά Παιδιά”!

Πρώτη συνάντηση για την ομάδα το απόγευμα. Οι πρώτες στρατηγικές αποφάσεις παίρνονται, ο δρόμος για την διαδικτυακή παρουσία του γραφείου ερευνών “Κάλε και Σία” ανοίγει, και… ω! του θαύματος… η πρώτη υπόθεση διερεύνησης έρχεται στα χέρια των δαιμόνιων μικρών ντετέκτιβ.

Η συνέχεια; Επί των σελίδων του βιβλίου φυσικά!


Για να αγοράσετε το «4 1/2 φίλοι και ένας κροκόδειλος στο ίντερνετ», του Γιόαχιμ Φρίντριχ, κάντε κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Ο Κάλε, η Στέφι, ο Κάρστεν, ο Φρίντελ και ο σκύλος τους ο Πεντάμορφος, μπλέκουν σε άλλη μια περιπέτεια. Αυτή τη φορά η αρχή γίνεται με την δημιουργία μιας ιστοσελίδας του γραφείου ερευνών τους στο ίντερνετ. Χάρη σε αυτή την ιστοσελίδα βρίσκουν τον πρώτο τους πελάτη… την πρώτη τους σοβαρή υπόθεση!

Καλά φαντάζεστε… οι περιπέτειες της αγαπημένης παρέας περνούν σε υψηλότερο επίπεδο. Σε ένα επίπεδο που απαιτεί όλη τους την ντετεκτιβική ικανότητα, κάθε εγκεφαλικό κύτταρο που διαθέτουν και φυσικά όλη τους την τόλμη! Απλά, δεν μπορείτε να φανταστείτε σε τι περιπέτειες θα μπλέξουν!

Ένα ενδιαφέρον μυθιστόρημα είναι το «4 1/2 φίλοι και ένας κροκόδειλος στο ίντερνετ», του Γιόαχιμ Φρίντριχ, που θα προσφέρει στους νεαρούς αναγνώστες πολλές ώρες ψυχαγωγίας και, φυσικά, αγωνίας! Επιπλέον έχει να τους μεταδώσει και αρκετές χρήσιμες σκέψεις που θα τους βοηθήσουν τόσο στην καθημερότητά τους όσο και στο χτίσιμο ενός σωστού χαρακτήρα!

Ευκολοδιάβαστο, ευχάριστο και γαργαλιστικό το νέο προεφηβικό βιβλίο του Γιόαχιμ Φρίντριχ, είναι μια καλή επιλογή για όλους τους μικρούς λάτρεις των ιστοριών με μυστικούς πράκτορες, παρακολουθήσεις και εν προκειμένω όταν έχουν να κάνουν και με το διαδίκτυο! Καλή ανάγνωση!

Οπισθόφυλλο:

Το γραφείο ντετέκτιβ «Κάλε και Σία» λαμβάνει μια ανώνυμη πληροφορία στην ιστοσελίδα του. Η καθηγήτρια της μουσικής, η κυρία Ρότκελ, υποτίθεται πως είναι μέλος μιας αδίστακτης συμμορίας που κάνει παράνομο εμπόριο σπάνιων ζώων. Η παρέα των ατρόμητων ντετέκτιβ θα επιχειρήσει να προσφέρει ως δόλωμα τον σκύλο της παρέας, ώστε να παγιδεύσει τα μέλη της συμμο­ρίας. Θα καταφέρουν να λύσουν ένα ακόμα μυστήριο;


Για να αγοράσετε το «4 1/2 φίλοι και ένας κροκόδειλος στο ίντερνετ», του Γιόαχιμ Φρίντριχ, κάντε κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

4 1/2 φίλοι και ένας κροκόδειλος στο ίντερνετ
4 1/2 freunde und das krokodil im internet

Συγγραφέας

Γιόαχιμ Φρίντριχ
Joachim Friedrich

Μετάφραση

Ιωάννα Αγγελάκη

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Μίνωας

Ημερομηνία έκδοσης

Απρίλιος 2018

Αριθμός σελίδων

156

ISBN

978-618-02-1065-1

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.