«Χαλαρώστε ζωγραφίζοντας πεταλούδες», Αναστέιζα Κάτρις .: Διάφορα βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Χαλαρώστε ζωγραφίζοντας πεταλούδες», Αναστέιζα Κάτρις

Απαλλαχθείτε από το στρες, νιώστε ηρεμία και ανακαλύψτε τη δημιουργική σας πλευρά.

Γράφει: Matia Gr
«Χαλαρώστε ζωγραφίζοντας πεταλούδες», Αναστέιζα Κάτρις

Εκδόσεις Ψυχογιός, 2016

Πόσο αναγκαίες είναι η ηρεμία και η χαλάρωση αλλά και πόσο ανέφικτες φαντάζουν στην πολυάσχολη καθημερινότητά μας. Κι όμως, η τέχνη είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Όσο εσείς ζωγραφίζετε με συγκέντρωση και προσοχή, το στρες αρχίζει να φεύγει. Όσο προσέχετε να μένετε εντός των γραμμών, οι έγνοιες σας σιγά σιγά απομακρύνονται. Και όσο εσείς χάνεστε στη μαγεία των χρωμάτων και της δημιουργικότητας, όλα γύρω σας αρχίζουν να ζωντανεύουν και να γίνονται λίγο πιο φωτεινά.

Αφήστε στην άκρη για ένα λεπτό (ή και μια ώρα) καθήκοντα, στόχους και έγνοιες. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κάνει ένα διάλειμμα από τις σκέψεις και τους προβληματισμούς και να ζήσει για λίγο μια στιγμή, ζωγραφίζοντας τα όμορφα σχέδια αυτού του βιβλίου. Με ξυλομπογιές, μαρκαδοράκια ή όποιο άλλο μέσο προτιμάτε, δώστε χρώμα σε αυτόν τον κόσμο. Ζήστε το τώρα. Μαθαίνοντας να συγκεντρώνεστε και να απολαμβάνετε τα πιο απλά πράγματα στη ζωή, όπως η ζωγραφική, μπορεί να βρείτε την ευτυχία που τόσο αξίζετε. Πενήντα λεπτοδουλεμένα και πανέμορφα σχέδια πεταλούδων σας περιμένουν να τα ζωντανέψετε. Απαλλαχθείτε από το στρες, νιώστε ηρεμία και ανακαλύψτε τη δημιουργική σας πλευρά.

Η Αναστέιζα Κάτρις σπούδασε εικονογράφηση στις ΗΠΑ, στο Kubert School of Cornic and Cartoon Art. Επέστρεψε στη Μεγάλη Βρετανία το 2009, όπου εργάζεται από τότε ως ελεύθερη επαγγελματίας, συνεργαζόμενη με τους HarperCollins, Kerrang!, Fox, Marvel, DC, κ.α. Ζει στην Ουαλία και είναι υπέρμαχος της εικαστικής θεραπείας και της χαλαρωτικής ιδιότητας της ζωγραφικής.

Κώστας Τραχανάς

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.