«Πίστεψε σ’ εσένα. Αντιμετώπισε με επιτυχία τις προκλήσεις της ζωής» Έιμι Κάντι .: Διάφορα βιβλία .: Ματιά
 

«Πίστεψε σ’ εσένα. Αντιμετώπισε με επιτυχία τις προκλήσεις της ζωής» Έιμι Κάντι

Εμπεριστατωμένο, προσιτό, γραμμένο με πάθος, το βιβλίο «ΠΙΣΤΕΨΕ Σ’ ΕΣΕΝΑ» είναι γεμάτο ιστορίες ανθρώπων που αντιμετώπισαν πραγματικά εμπόδια και κατάφεραν να τα ξεπεράσουν.

Γράφει: Matia Gr
«Πίστεψε σ’ εσένα. Αντιμετώπισε με επιτυχία τις προκλήσεις της ζωής» Έιμι Κάντι

Εκδόσεις Ψυχογιός, 2016
Σελ. 418

Το βιβλίο αυτό μιλά για στιγμές. Μιλά για το πώς μπορούμε να είμαστε παρόντες τις στιγμές που αντιμετωπίζουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Μιλά επίσης για το γεγονός ότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως αυτές οι στιγμές χτίζουν η μια πάνω στην άλλη καθώς προτρέπουμε τον εαυτό μας να κάνει μικρά βήματα μπροστά, ενισχύοντας τη σκέψη, τα συναισθήματα και τη φυσιολογία μας. Τελικά, αυτές οι στιγμές μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας.

Να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να τον εμπιστευόμαστε, τα πραγματικά, ειλικρινή μας συναισθήματα, τις αξίες και τις ικανότητές μας. Αν δεν εμπιστευόμαστε εμείς τον εαυτό μας, πώς θα μας εμπιστευτούν οι άλλοι; Το σώμα και ο νους είναι σε συνεχή διάλογο. Ακόμα και όταν κοιμόμαστε, το σώμα μεταδίδει πληροφορίες στον εγκέφαλο. Γιατί, λοιπόν, να μην τιθασεύσουμε αυτή τη δύναμη;

Η ουσία του βιβλίου είναι η φράση της συγγραφέως «Μην προσποιείστε μέχρι να τα καταφέρετε, προσποιηθείτε ότι είστε μέχρι να γίνετε», χρησιμοποιήστε βαθμιαίες συσσωρευτικές αυτοπροτροπές για να γίνετε η καλύτερη δυνατή εκδοχή του εαυτού σας. Για να είστε παρόντες στις δύσκολες στιγμές. Βρείτε εσείς τον δρόμο σας για να φτάσετε στην παρουσία (παρουσία είναι να είμαι ο εαυτός μου και να διατηρώ την αυτοπεποίθησή μου, ό,τι κι αν συμβαίνει). Βρείτε τα μεγάλα, όμορφα, δυνατά μέρη του εαυτού σας, αυτά που αγαπάτε και πιστεύετε. Μπορείτε όντως να τα κάνετε δικά σας όποτε θέλετε.

Η καθηγήτρια του Χάρβαρντ Έιμι Κάντι μάς δείχνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να ανησυχούμε για την εντύπωση που κάνουμε στους άλλους και να ασχοληθούμε με την εντύπωση που κάνουμε στον εαυτό μας. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, όταν υιοθετούμε δυναμικές συμπεριφορές, απελευθερωνόμαστε από τους φόβους και τις αμφιβολίες που μας εμποδίζουν. Αλλάζοντας τις σκέψεις μας, τις ενέργειές μας, ακόμα και τη στάση του σώματός μας, απελευθερώνουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Εμπεριστατωμένο, προσιτό, γραμμένο με πάθος, το βιβλίο «ΠΙΣΤΕΨΕ Σ’ ΕΣΕΝΑ» είναι γεμάτο ιστορίες ανθρώπων που αντιμετώπισαν πραγματικά εμπόδια και κατάφεραν να τα ξεπεράσουν. Και, με τη βοήθειά του, αυτοί οι άνθρωποι μπορείτε να είστε εσείς.

Η ΕΪΜΙ ΚΑΝΤΙ είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την ομιλία που έδωσε το 2012 στην TED, η οποία και είναι η δεύτερη σε θεάσεις στην ιστορία του θεσμού. Ως καθηγήτρια στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Χάρβαρντ και κοινωνική ψυχολόγος, μελετά τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν τους ανθρώπους η μη λεκτική συμπεριφορά και τα γρήγορα συμπεράσματα. Έχει ανακηρυχθεί «GameChanger» από το περιοδικό Time, «YoungGlobalLeader» από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και έχει συγκαταλεχθεί από το BusinessInsider ανάμεσα στις 50 Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Ζει στη Βοστόνη με τον σύζυγο και τον γιο της.

Κώστας Τραχανάς

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.