Η άνοδος και η πτώση της γερµανικής Ευρώπης .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Η άνοδος και η πτώση της γερµανικής Ευρώπης

Συγγραφέας: Γεώργιος Π. Μαλούχος Εκδόσεις Πατάκη ΣΕΙΡΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ISBN: 978-960-16-4713-5 ΣΧΗΜΑ:14×21 ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 304 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 14.00€ ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 Από τα χρόνια του Φρειδερίκου του Μεγάλου µέχρι αυτά της καγκελαρίου […]

Γράφει: Matia Gr
Η άνοδος και η πτώση της γερµανικής Ευρώπης

Η άνοδος και η πτώση της γερµανικής Ευρώπης
Συγγραφέας: Γεώργιος Π. Μαλούχος
Εκδόσεις Πατάκη
ΣΕΙΡΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ISBN: 978-960-16-4713-5
ΣΧΗΜΑ:14×21
ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 304
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 14.00€
ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

Από τα χρόνια του Φρειδερίκου του Μεγάλου µέχρι αυτά της καγκελαρίου Μέρκελ, τα περισσότερα από τα πιο επικίνδυνα κεφάλαια της ευρωπαϊκής και της παγκόσµιας ιστορίας γράφονται πάντοτε στο Βερολίνο. Στη ρίζα τους βρίσκονται οι συνεχείς απόπειρες γερµανικής κυριαρχίας στην Ευρώπη. Γι’ αυτό και είναι αδύνατον να κατανοήσει κάποιος τη σηµερινή κρίση αν πρώτα δε συνειδητοποίησει τους πάγιους εθνικούς στόχους της µεγάλης Γερµανίας, που, µετά την επανένωσή της, υπερβαίνουν κατά πολύ τον ευρωπαϊκό προσανατολισµό της χώρας. Στόχοι που αναδύονται τριακόσια χρόνια πίσω, από τον Φρειδερίκο, «άνθρωπο της χρονιάς» στη Γερµανία το 2012, θεµελιωτή της πρωσικής ηγεµονίας στο γερµανικό έθνος και των Γερµανών στην Ευρώπη, ενώ φτάνουν στο απόγειό τους το 1871, όταν ο Μπίσµαρκ επεξέτεινε τη γερµανική κυριαρχία στην Ευρώπη, δηµιουργώντας το Ράιχ. Στον 20ό αιώνα, ακολούθησαν δύο παγκόσµιοι πόλεµοι µέσα σε τρεις δεκαετίες. Η γερµανική κυριαρχία απέτυχε να επιβληθείµε τα όπλα. Όµως, το νόµισµα είναι ένας άλλος τρόπος για την επιβολή του γερµανικού ηγεµονισµού. Γερµανικές απόπειρες νοµισµατικής ενοποίησης µε επίκεντρο το µάρκο έγιναν τόσο στη δεκαετία του 1940, όσο και σε εκείνη του 1970, για να στεφθούν τελικά µε επιτυχία µόνον αµέσως µετά το 1990: η επανένωση της Γερµανίας και η δηµιουργία του ευρώ ήταν δύο ταυτόχρονες ιστορικές διεργασίες µε ενιαίο περιεχόµενο. Σήµερα, ζούµε ένα ακόµα εγχείρηµα για την επίτευξη της γερµανικής ηγεµονίας στην Ευρώπη, την οποία επιχειρεί το Βερολίνο υπό την καγκελάριο Μέρκελ µέσω της κρίσης χρέους, καταργώντας την ισότητα των ευρωπαϊκών κρατών και τη λειτουργία της δηµοκρατίας, διαλύοντας χώρες ολόκληρες, µε πρώτη την Ελλάδα. Όµως, και αυτό το εγχείρηµα είναι καταδικασµένο να αποτύχει…

Ο Γεώργιος Π. Μαλούχος γεννήθηκε το1967 στην Αθήνα. Είναι παντρεµένος µε τη Νέδα Αθ. Κανελλοπούλου και έχουν δύο κόρες, τη Βασιλική και τη Χρυσή. Σπούδασε δηµόσια διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήµιο και ειδικεύτηκε στην κοινωνική πολιτική στο Οµοσπονδιακό Ινστιτούτο Ανωτάτων Σπουδών δηµοσίας διοικήσεως του Πανεπιστηµίου της Λωζάννης. Από το1993 µέχρι το 1996 έγραφε στο περιοδικό «Οικονοµικός Ταχυδρόµος» και µέχρι το 1998 στην εφηµερίδα «Το Βήµα». Διατέλεσε διευθυντής συντάξεως του περιοδικού «Επιλογή» και σύµβουλος έκδοσης της εφηµερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Έγραφε επίσης στις κυπριακές εφηµερίδες «Αλήθεια» και «Φιλελεύθερος». Από το1999 µέχρι το 2007 έγραφε στην εφηµερίδα «Καθηµερινή». Συνεργάστηκε µε τον ΣΚΑΪ και την ΕΡΤ.
Τα βιβλία του «Πορεία δυτικά», «Εγώ, ο Ιάκωβος», «Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου 1910/2010 – Το χρονικό µιας οικογένειας νοµικών» και «Η επιστροφή του Ράιχ» έχουν εκδοθεί από τον Εκδοτικό Οργανισµό Λιβάνη, το βιβλίο του «Μίκης Θεοδωράκης– άξιος εστί» από τον Εκδοτικό Οργανισµό Κυριακίδη. Το ντοκιµαντέρ του «Κωνσταντίνος Καραµανλής – ο άνθρωπος που άλλαξε την Ελλάδα» έχει εκδοθεί σε DVD από τον ΣΚΑΪ και την «Καθηµερινή». Έχει γράψει κείµενα για CD κλασικής µουσικής της αγγλικής εταιρείας DECCA. Μεταξύ των τηλεοπτικών ντοκιµαντέρ του περιλαµβάνονται τα: «1922 – Τι πραγµατικά έγινε στη Σµύρνη» και «Από την 4η Αυγούστου στην 28η Οκτωβρίου». Σήµερα αρθρογραφεί στην εφηµερίδα «Το Βήµα».

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.