Ματιά

«Ο δρόμος προς την ευτυχία», των Ντίπακ Τσόπρα και Κριστίνα Τρέισι – «On my way to a happy life», by Deepak Chopra and Kristina Tracy

Όπως μας λέει και ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου είναι ένα βιβλίο για παιδιά που βασίζεται στην διδασκαλία του, των επτά πνευματικών νόμων του σύμπαντος. Αναφέρει μέσα τις αρχές όπως το Κάρμα, την Αποδοχή, […]

«Ο δρόμος προς την ευτυχία», των Ντίπακ Τσόπρα και Κριστίνα Τρέισι – «On my way to a happy life», by Deepak Chopra and Kristina Tracy

Ο δρόμος προς την ευτυχία
Όπως μας λέει και ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου είναι ένα βιβλίο για παιδιά που βασίζεται στην διδασκαλία του, των επτά πνευματικών νόμων του σύμπαντος.

Αναφέρει μέσα τις αρχές όπως το Κάρμα, την Αποδοχή, το να Δίνεις και να Δέχεσαι, και γενικά τις ιδέες του που οδηγούν στον δρόμο προς την ευτυχία και βασίζονται σε κάποια παραλλαγή του Ινδουισμού.


Κάθε μέρα αποφασίζεις τι θα πεις και τι θα κάνεις, κι αυτό που επιλέγεις θα αλλάξει τη συμπεριφορά των άλλων απέναντι σου. Η καρδιά σου θα σε οδηγήσει με χαρά στις επιλογές που θα κάνεις, και το κάρμα σου θα σε ακολουθήσει. Η καλή τύχη είναι βέβαιη.

Το Ντάρμα σου είναι ο σκοπός της ζωής σου, είναι ο λόγος για τον οποίο έχεις έρθει στη γη. Είναι ένα δώρο που σου δόθηκε πριν γεννηθείς.

Θα μοιραστείς το Ντάρμα σου με πολλούς ή λίγους. Δεν έχει σημασία, αρκεί να το μοιράζεσαι – γι αυτό σου δόθηκε.

Ο συγγραφέας μέσα από αυτό το βιβλίο προσπαθεί να μάθει τους, σύμφωνα με την δική του θρησκεία, κανόνες της φύσης και του σύμπαντος και τον τρόπο που πιστεύει πως λειτουργούν και θα λειτουργούν πάντοτε τα πράγματα. Θεωρώντας πως όταν καταλάβει κάποιος αυτούς τους κανόνες και ζήσει σύμφωνα με αυτούς τη ζωή του, θα ζει σύμφωνα με την φύση και θα είναι πάντα χαρούμενος.

To «Ο δρόμος προς την ευτυχία» των Ντίπακ Τσόπρα και Κριστίνα Τρέισι, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δρεπανιά, σε μετάφραση της Τριανταφυλλιάς Δρεπανιά, με μία εκπληκτική, διασκεδαστική και πολύχρωμη εικονογράφηση της Rosemary Woods.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να διδάξετε στα παιδιά σας εφτά τρόπους που θα τα βοηθήσουν να έχουν μια ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή;

Αυτό μπορείτε να το κάνετε με το βιβλίο του Deepak Chopra, ο Δρόμος προς της Ευτυχία! Οι ιδέες που υπάρχουν μέσα σ’ αυτό το βιβλίο είναι οι αιώνιοι νόμοι του σύμπαντος παρουσιασμένοι με το πιο απλό τρόπο για παιδιά. Όταν τα παιδιά καταλάβουν πως λειτουργεί το σύμπαν, από πνευματική άποψη, θα είναι πιο εύκολο γι’ αυτά να ταξιδέψουν μέσα του με χαρά, αγάπη και ευτυχία.

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα