Μικρή ιστορία της φιλοσοφίας .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μικρή ιστορία της φιλοσοφίας

Συγγραφέας: Nigel Warburton Μετάφραση: Γιώργος Λαµπράκος Εκδόσεις Πατάκη ΣΕΙΡΑ: ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ/ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ISBN: 978-960-16-4636-7 ΣΧΗΜΑ: 14X19,5 ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 304 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 15,90€ ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Μια πλήρης και συναρπαστική ιστορία της φιλοσοφίας για αναγνώστες […]

Γράφει: Matia Gr
Μικρή ιστορία της φιλοσοφίας

Μικρή ιστορία της φιλοσοφίας
Συγγραφέας: Nigel Warburton
Μετάφραση: Γιώργος Λαµπράκος
Εκδόσεις Πατάκη
ΣΕΙΡΑ: ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ/ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
ISBN: 978-960-16-4636-7
ΣΧΗΜΑ: 14X19,5
ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 304
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 15,90€
ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Μια πλήρης και συναρπαστική ιστορία της φιλοσοφίας για αναγνώστες κάθε ηλικίας. Σε σαράντα περιεκτικά κεφάλαια, ο Nigel Warburton παρακολουθεί τους µεγαλύτερους φιλοσόφους και στοχαστές, αναπτύσσοντας µε χρονολογική σειρά τα σηµαντικότερα ρεύµατα και τους σταθµούς της δυτικής φιλοσοφίας.
Ο Warburton δεν καθιστά απλώς προσιτή τη φιλοσοφία, αλλά µας εµπνέει να σκεφτούµε, να διαφωνήσουµε, να θέσουµε ορθολογικά επιχειρήµατα και ερωτήµατα. Η «Μικρή ιστορία της φιλοσοφίας» παρουσιάζει τη σαρωτική ορµή της ανθρώπινης έρευνας για φιλοσοφική κατανόηση και µας καλεί όλους να συµµετάσχουµε στη συζήτηση.

Ο Nigel Warburton έχει γράψει µεταξύ άλλων τα: «Philosophy: The Basics» (1992), «Thinking from A to Z» (1996) και «Free Speech: A Very Short Introduction» (2009). ∆ιδάσκει φιλοσοφία στο Ανοικτό Πανεπιστήµιο και παραδίδει µαθήµατα για την τέχνη και τη φιλοσοφία στην Tate Modern.

«Ένα αλφαβητάρι για την ανθρώπινη ύπαρξη: σπάνια η φιλοσοφία έµοιαζε τόσο διαυγής, τόσο σηµαντική, τόσο άξια και τόσο προσιτή. Μας αναζωογονεί το γεγονός ότι η φιλοσοφία παρουσιάζεται µε όρους της ιστορίας των ιδεών, παρά µε άχρονες έννοιες. Μια θαυµάσια εισαγωγή για όποιον ένιωσε την περιέργεια για σχεδόν οτιδήποτε».
Sarah Bakewell, συγγραφέας του «How to Live: A Life of Montaigne in One Question and Twenty Attempts at an Answer»

«Ένα ζωντανό και αξιοπρόσεκτο βιβλίο, γραµµένο µε απλότητα και σαφήνεια. Θα βρει εξαιρετική απήχηση…»
Peter Cave, συγγραφέας του «Can a Robot be Human?»

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.