Μαμά, Μπαμπά δε με κοιτάξατε και χάθηκα

Αγγελική Μπολουδάκη Εκδόσεις Αραξοβόλι Το  βιβλίο «Μαμά, Μπαμπά δε με κοιτάξατε και χάθηκα» της Αγγελικής Μπολουδάκη, Ειδικού Ψυχικής Υγείας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αραξοβόλι. Νέα Βίντεο Θεσσαλονίκη Απευθύνεται σε γονείς που επιθυμούν να διερευνήσουν […]

Γράφει: Matia Gr
Μαμά, Μπαμπά δε με κοιτάξατε και χάθηκα
Tags

Μαμά, Μπαμπά δε με κοιτάξατε και χάθηκαΑγγελική Μπολουδάκη
Εκδόσεις Αραξοβόλι

Το  βιβλίο «Μαμά, Μπαμπά δε με κοιτάξατε και χάθηκα» της Αγγελικής Μπολουδάκη, Ειδικού Ψυχικής Υγείας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αραξοβόλι.

Επίκαιρα

Απευθύνεται σε γονείς που επιθυμούν να διερευνήσουν πώς τα µηνύµατά τους διαπερνούν τον ψυχισμό των παιδιών τους, μορφοποιούν την εικόνα τους και υφαίνουν την προσωπικότητά τους και σε όσους νοσταλγικά επιστρέφουν στην παιδική τους ηλικία, για να αναζητήσουν απαντήσεις στους γρίφους τους, που περιµένουν καρτερικά να γίνουν εικόνες γεµάτες µε σύµβολα, άρωµα και ζωή.

Το βιβλίο εστιάζεται επίσης στις δύσκολες σελίδες της παιδικής ηλικίας ενός γονιού που διαµορφώνουν ένα ψυχισµό ευάλωτο, ο οποίος αναπαράγει τις συµπεριφορές που υπέστη. Ένας φαύλος κύκλος επανάληψης κάνουν το βιβλίο της ζωής του δυσανάγνωστο µε τα τραύµατα ανοιχτά να γυρεύουν ίαση µέσα από ερωτηµατικά, διλλήµατα, φόβους, ανασφάλειες, που τον στοιχειώνουν και τον κρατούν έγκλειστο τους.

Η µόνη διέξοδος είναι η επαφή µε την αλήθεια, ο αποχαιρετισµός σε ό,τι έκλεισε τον κύκλο του, η αποδοχή ενός εαυτού που αποµακρύνεται από λάθος µηνύµατα που τον προσδιόρισαν και το καλωσόρισµα ενός καθρέφτη που απεικονίζει ένα
πρόσωπο τυλιγµένο µε το χάδι της ζωής, το οποίο αγκαλιάζει το δικό του παιδί αγαπώντας το.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα