Ο Έλληνας αντιβασιλέας του Σιάμ

Τίτλος: «Ο Έλληνας αντιβασιλέας του Σιάμ» Συγγραφέας: Κωνσταντάτος Γιάννης Εκδόσεις Ιβίσκος Είδος: Μυθιστόρημα Σελίδες: 320 Σχήμα: 14 Χ 21 Κατηγορία: Ελληνική λογοτεχνία ISBN 978-960-99929-7-8 Τιμή: 17,00 € Το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί την υλοποίηση ενός […]

Γράφει: Matia Gr
Ο Έλληνας αντιβασιλέας του Σιάμ
Tags

Ο Έλληνας αντιβασιλέας του ΣιάμΤίτλος: «Ο Έλληνας αντιβασιλέας του Σιάμ»
Συγγραφέας: Κωνσταντάτος Γιάννης
Εκδόσεις Ιβίσκος
Είδος: Μυθιστόρημα
Σελίδες: 320
Σχήμα: 14 Χ 21
Κατηγορία: Ελληνική λογοτεχνία
ISBN 978-960-99929-7-8
Τιμή: 17,00 €

Το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί την υλοποίηση ενός παιδικού μου ονείρου. Ήμουν δέκα χρονών όταν άκουσα στην ακροθαλασσιά στο μικρό ψαροχώρι Κατελειός της Κεφαλονιάς να μιλάνε δύο ψαράδες για τον Γεράκη, τον αντιβασιλιά του Σιάμ. «Ποιος είναι αυτός με το όνομα πτηνού;» και «Πού είναι αυτή η χώρα για την οποία δεν έχω ακούσει ποτέ τίποτα;» ήταν οι πρώτες μου απορίες. Και πώς έγινε αντιβασιλέας σ’ αυτό το Σιάμ, αφού ήταν Έλληνας; Η παιδική μου περιέργεια φούντωσε και έστησα αυτί να ακούσω περισσότερα, καθώς οι ψαράδες μιλούσαν και τον περιέγραφαν ως έναν τρομερό Κεφαλλονίτη ναυτικό, που ναυάγησε κάποτε στο εξωτικό Σιάμ και το κυβέρνησε για πάρα πολλά χρόνια.

«Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Γεράκη είναι η πιο τρανή απόδειξη της ικανότητας του Ρωμιού Έλληνα να μεγαλουργεί όταν το σύστημα και οι συνθήκες το επιτρέπουν. Ένα πραγματικά συναρπαστικό βιβλίο για τον ελληνισμό, ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που μας χάρισε με την πένα του ο Γιάννης Κωνσταντάτος».
Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς,
π. Πρόεδρος Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών

O Γιάννης Κωνσταντάτος γεννήθηκε στην Αργυρούπολη. Δηλώνει με υπερηφάνεια πως είναι ψυχή και σώματι Κεφαλλονίτης με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το 2010 υπήρξε Υποψήφιος Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και σήμερα είναι επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης. Γράφει, όπως δηλώνει, από αγάπη και ανάγκη να σπάσει τα δεσμά του αφού έτσι αισθάνεται ελεύθερος.
Το 2008 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γκοβόστη το πρώτο του πολιτικό μυθιστόρημα, «Η Τελευταία Ευκαιρία», ενώ το δεύτερο με τίτλο «Απέναντι στο Πεπρωμένο» από τις εκδόσεις Ιβίσκος κυκλοφόρησε το 2010.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), Πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Master) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Business Administration) από το Πανεπιστήμιο University of Durham της Μεγ. Βρετανίας.
Έχει εργαστεί ως στέλεχος και σύμβουλος σε μεγάλες εταιρίες και οργανισμούς, καθώς έχει διατελέσει συνεργάτης και σύμβουλος πολλών πολιτικών προσώπων, εταιριών κ.ά. Αρθρογραφεί κατά περιόδους σε έντυπα και εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας. Σήμερα εργάζεται ως επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο χώρο των δορυφορικών και συναφών νέων τεχνολογιών.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα