«Ο Κόσμος των Αγώνων Πείνας», της Kate Egan - The World of the Hunger Games by Kate Egan .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Ο Κόσμος των Αγώνων Πείνας», της Kate Egan – The World of the Hunger Games by Kate Egan

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, και συγκεκριμένα το 1927, ο Fritz Lang σκηνοθετεί τη Metropolis, την πρώτη κινηματογραφική ταινία για μια μελλοντική Δυστοπία. Φέτος κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους, σκηνοθετημένο από τον Gary Ross, το πρώτο […]

Γράφει: Matia Gr
«Ο Κόσμος των Αγώνων Πείνας», της Kate Egan – The World of the Hunger Games by Kate Egan

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΕΙΝΑΣΣτις αρχές του προηγούμενου αιώνα, και συγκεκριμένα το 1927, ο Fritz Lang σκηνοθετεί τη Metropolis, την πρώτη κινηματογραφική ταινία για μια μελλοντική Δυστοπία. Φέτος κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους, σκηνοθετημένο από τον Gary Ross, το πρώτο μέρος των Αγώνων Πείνας, που αναμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο δυνατά “Δυστοπικά” βιβλία της τελευταίας δεκαετίας, αν όχι το κορυφαίο.

Η Πάνεμ μετά από πολυετείς πολέμους, φτώχεια και δυστυχία έχει αντικαταστήσει αυτό που γνωρίζουμε ως Βόρεια Αμερική. Η Κάπιτολ είναι η πρωτεύουσα ενός απολυταρχικού καθεστώτος και υπάρχουν 12 υποτελείς περιοχές που δίνουν το σύνολο σχεδόν της ετήσιας παραγωγής τους. Η έλλειψη ακόμη και των πιο βασικών αγαθών για την επιβίωση οδήγησε σε μια επανάσταση που απέτυχε. Πλέον η Κάπιτολ απαιτεί νέο φόρο υποτελείας. Οι “Φόροι”, ένα αγόρι και ένα κορίτσι από κάθε περιοχή, στέλνονται στην Κάπιτολ για να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα μέχρι θανάτου που μπορεί να έχει μόνο ένα νικητή και μεταδίδεται – προς γνώση και συμμόρφωση – τηλεοπτικά σε όλη την επικράτεια. Ας αρχίσουν οι Αγώνες Πείνας.

Η Kate Egan, εκτός από την έκδοση “Ο Κόσμος των Αγώνων Πείνας”, υπογράφει και άλλους κινηματογραφικούς οδηγούς, όπως την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Το Χρονικό της Νάρνια – Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα», και πολλά παιδικά βιβλία. Με την Suzanne Collins συνεργάστηκε πρώτη φορά ως επιμελήτρια στο “Γκρέγκορ ο Ανωχωρίτης”. Η συνεργασία τους συνεχίστηκε σε όλη τη σειρά “Χρονικά της Κατωχώρας”, αλλά και στη σειρά “Αγώνες Πείνας”. Μάλιστα, στα πλαίσια της δουλειάς της, είχε ενεργό ρόλο στο “χτίσιμο” των χαρακτήρων και τις σχέσεις ανάμεσα στην Κάτνις, τον Πίτα και τον Γκέιλ.

Το φωτογραφικό λεύκωμα «Ο Κόσμος των Αγώνων Πείνας» από τις εκδόσεις ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ έρχεται για να συμπληρώσει τη σειρά βιβλίων της Suzanne Collins και να τη συνδέσει άρρηκτα με την πρώτη ταινία. Μέσα θα βρείτε πάρα πολλές φωτογραφίες από την ταινία, σχόλια από τη συγγραφέα και κάποια στοιχεία “ιστορικού” background που βοηθούν να έχουμε μια πιο σφαιρική εικόνα του κόσμου που έπλασε η φαντασία της Collins. Και όλα τα παραπάνω τα βρίσκουμε σε έναν εικονογραφημένο οδηγό με τη γνωστή ποιότητα και σπουδή που μας έχουν συνηθίσει οι εκδόσεις Πλατύπους.

Α.Α.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Το βιβλίο αυτό είναι ο απόλυτος, πλήρως εικονογραφημένος οδηγός σας στην Πάνεμ. Πανέμορφες φωτογραφίες από την ταινία το καθιστούν ένα πλούσιο οπτικά λεξικό του εκπληκτικού κόσμου που δημιούργησε η Suzanne Collins, και ο οποίος ζωντάνεψε στη μεγάλη οθόνη. Παρουσιάζει τους σημαντικούς ήρωες και πρωταγωνιστές των “Αγώνων Πείνας”, τη ζωή και το σπίτι της Κάτνις Έβερντιν, και τους κινδύνους των ίδιων των αγώνων – τραυματισμούς, φωτιές, μεταλλαγμένα και πολλά άλλα. Ένα γλωσσάρι και νέα σχόλια από την ίδια τη Suzanne Collins συμπληρώνουν το πακέτο. Οι φαν της σειράς βιβλίων “Αγώνες Πείνας” και της συγκλονιστικής πρόσφατης ταινίας θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο.

Δείτε την επίσημη ελληνική ιστοσελίδα της τριλογίας «Αγώνες Πείνας», κάνοντας κλικ εδώ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.