Ματιά

«Η Προφητεία», του Ντιν Κουντζ Life Expectancy, by Dean Koontz

Η Προφητεία είναι ένα δυνατό θρίλερ του Dean Koontz

Γράφει: Ολυμπία Κατσένη
«Η Προφητεία», του Ντιν Κουντζ Life Expectancy, by Dean Koontz

Ένα από τα πράγματα που βάζουμε στις βαλίτσες μας όταν πάμε ταξίδι είναι και κάποιο ή κάποια βιβλία. Στις φετινές μας διακοπές ένα από τα βιβλία που μας συνόδευσαν ήταν το νέο δημιούργημα του Dean Koontz με τον τίτλο: «Η προφητεία». Πρόκειται για ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε φέτος τον Αύγουστο στην Ελλάδα, από τις εκδόσεις Bell. Ο ξενόγλωσσος τίτλος του βιβλίου είναι: Life Expectancy, και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν 3 χρόνια, το 2004.

Κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι ο Τζίμι Τοκ. Το βιβλίο ξεκινά με την γέννησή του και τα γεγονότα που προηγήθηκαν λίγο πριν από αυτήν. Την στιγμή που γεννήθηκε ο Τζίμι, στο ίδιο νοσοκομείο άφησε την τελευταία του πνοή ο παππούς του. Πριν γίνει όμως αυτό είχε φανερώσει στον γιό του, και πατέρα του Τζίμι, πέντε ημερομηνίες που θα ήταν σημαντικές για το νεογέννητο. Πέντε ημερομηνίες που θα στιγματίζονταν από δυσάρεστα για τον ίδιο και την οικογένειά του γεγονότα. Στις σελίδες του βιβλίου παρακολουθούμε τον Τζίμι να μεγαλώνει και να παλεύει για την ζωή την δική του και των αγαπημένων του στις ημερομηνίες που είχε προφητέψει ο παππούς του. Αν και οι ημερομηνίες ήταν γνωστές, τόσο στον ίδιο όσο και σε εμάς, ήταν απρόβλεπτο το τι θα συνέβαινε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κρατάει ο συγγραφέας αμείωτο το ενδιαφέρον και την αγωνία του αναγνώστη του μέχρι την τελευταία σελίδα του βιβλίου.

Ο Ντιν Κούντζ έγραψε για άλλη μια φορά ένα ευφυές και συναρπαστικό βιβλίο τρόμου και αγωνίας που θα σας καθηλώσει με την πλοκή και τον γρήγορο ρυθμό του.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Ο Τζίμι Τοκ γεννιέται μια νύχτα με άγρια θύελλα, την ώρα που στην Εντατική του ίδιου νοσοκομείου ο παππούς του αφήνει την τελευταία του πνοή. Όμως λίγο πριν ξεψυχήσει, προβλέπει ότι στη ζωή του εγγονού του θα υπάρξουν πέντε μαύρες μέρες -πέντε ημερομηνίες που ο Τζίμι θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα φοβερά τους συμβάντα. Η πρώτη θα είναι στα είκοσί του χρόνια, η τελευταία στα τριάντα…
Ποια τρομακτικά γεγονότα τον περιμένουν αυτές τις κρίσιμες μέρες; Ποιους εφιάλτες θα αντιμετωπίσει και ποιοι κίνδυνοι θα απειλήσουν τη ζωή του; Ο δρόμος που θα ακολουθήσει ο Τζίμι καθώς εξελίσσεται η ιστορία θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία και θα απαιτήσει όλο το κουράγιο και τη δύναμη της ψυχής του. Με κάθε μάχη που θα δίνει θα έρχεται και πιο κοντά σε μια μοίρα που δε θα μπορούσε ούτε καν να φανταστεί. Γιατί το ποιος είναι ο Τζίμι Τοκ και τι πρέπει να επιτύχει σε αυτές τις πέντε μέρες που ο κόσμος του ανατρέπεται, είναι ένα μυστήριο τόσο επικίνδυνο όσο και θαυμαστό…

Ο.Κ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα