Ψάρι στον ουρανό .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ψάρι στον ουρανό

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Fridrik Erlings Εκδόσεις Πατάκη ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αργυρώ Πιπίνη ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ISBN: 978-960-16-3772-3 ΣΧΗΜΑ: 14×21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 320 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 15,50€ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ  2012 Είμαι ένα αστέρι, ένα αστέρι που λάμπει. […]

Γράφει: Matia Gr
Ψάρι στον ουρανό

Ψάρι στον ουρανόΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Fridrik Erlings
Εκδόσεις Πατάκη
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αργυρώ Πιπίνη
ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ
ISBN: 978-960-16-3772-3
ΣΧΗΜΑ: 14×21
ΣΕΛΙΔΕΣ: 320
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 15,50€
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ  2012

Είμαι ένα αστέρι, ένα αστέρι που λάμπει. Είμαι ένα βρέφος στο χείλος του τάφου και ένας γέρος μέσα σε κούνια – δεν είμαι μόνο ένα ψάρι στον ουρανό αλλά και ένα πουλί στη θάλασσα. Ο Τζος Στίβενσον γίνεται δεκατριών ετών και τα γενέθλιά του σηματοδοτούν την αρχή μιας σειράς δύσκολων γεγονότων. Κι ενώ ο ίδιος αρχίζει να αναρωτιέται ποιο είναι το νόημα της ζωής και της δημιουργίας, έρχεται να εγκατασταθεί στο σπίτι του η δεκαεφτάχρονη ξαδέλφη του και το δωμάτιό του καταλήγει να γίνει διάδρομος προς το δικό της δωμάτιο. Μια μέρα ο Τζος βρίσκει τρόπο να κρυφτεί στο μπάνιο την ώρα που η ξαδέλφη του πλένεται στην μπανιέρα. Από εκείνη τη στιγμή όλα αλλάζουν … Και, κυρίως, ο ίδιος ο Τζος.

Ο Φρίντρικ Έρλινγκς γεννήθηκε στο Ρέυκιαβικ της Ισλανδίας το 1962. Ως συγγραφέας, σεναριογράφος, γραφίστας και μουσικός, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο γνωστούς και επιτυχημένους Ισλανδούς της γενιάς του. Το 1986 ίδρυσε μαζί με την Μπγιορκ το εναλλακτικό ροκ συγκρότημα «The Sugarcubes», λίγο πριν εγκαταλείψει τη μουσική και αρχίσει να εξερευνά τις δυνατότητες της γραφής. Έχει γράψει και έχει μεταφράσει πολυάριθμους στίχους, έχει γράψει σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, καθώς και βιογραφίες και λογοτεχνικά βιβλία για αναγνώστες κάθε ηλικίας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.