«Θύελλα από ατσάλι: Ματωμένο χρυσάφι - Βιβλίο 4», Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν - «A storm of swords: Blood and Gold - Book 4», George R.R. Martin .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Θύελλα από ατσάλι: Ματωμένο χρυσάφι – Βιβλίο 4», Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν – «A storm of swords: Blood and Gold – Book 4», George R.R. Martin

Μην αργείτε… το «Θύελλα από ατσάλι: Ματωμένο χρυσάφι – Βιβλίο 4», του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, περιμένει να το πάρετε στα χέρια σας και να χαθείτε στις σελίδες του. Ο Χειμώνας σχεδόν Έφτασε! 🙂

Γράφει: Matia Gr
«Θύελλα από ατσάλι: Ματωμένο χρυσάφι – Βιβλίο 4», Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν – «A storm of swords: Blood and Gold – Book 4», George R.R. Martin

Θύελλα από ατσάλι: Ματωμένο χρυσάφι - Βιβλίο 4Σεπτέμβρης του 2011. Παράλληλα με τον πρώτο τόμο του «Θύελλα από ατσάλι» -όπως ήταν φυσικό- κυκλοφόρησε και ο δεύτερος τόμος, υπό τον τίτλο «Ματωμένο χρυσάφι». Πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο της σειράς «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου», του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν. Για την κυκλοφορία του στην χώρα μας υπεύθυνες είναι οι εκδόσεις Anubis, ενώ για την μετάφρασή του ο Βασίλης Μανουσάκης. Για να δούμε όμως σε ποια ακριβώς θέση βρίσκονται οι ήρωες του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, στις πρώτες σελίδες του εν λόγω αναγνώσματος…

Η Νταινέρυς έχοντας τελειώσει με το Άσταπορ, στέκεται έξω από την επόμενη πόλη που βρίσκεται στον δρόμο της για την δύση. Το όνομα αυτής; Γιουνκάι. Ανάμεσα σε εκείνη και στις πύλες της πόλης υπάρχουν πέντε χιλιάδες άντρες, μεταξύ αυτών και έμπειροι έφιπποι μισθοφόροι. Βρίσκονται εκεί για να την εμποδίσουν να κάνει στο Γιουνκάι ό,τι έπραξε και στο Άσταπορ.

Η Άρυα βρίσκεται μαζί με τον άρχοντα Μπέρικ και τους άντρες του στην Υψηλή Καρδιά. Στον ψηλό λόφο που οι θρύλοι θέλουν να είναι γεμάτος φαντάσματα. Μαζί τους είναι ο κόκκινος ιερέας, ο Θόρος του Μυρ, και φυσικά ο Τζέντρυ. Μια γριά, μια σκιά, πλησίασε το βράδυ την φωτιά τους και έπιασε κουβέντα με τον Μπέρικ, τον Θόρος και τον Λεμ. Ποια είναι αυτή η κοντή γυναίκα και τι άραγε έχει να τους πει;

Ο Τζέιμι ξεκινά από το Χάρρεναλ, με συνοδεία αντρών του Μπόλτον, για το Κινγκς Λάντινγκ. Η Μπριέν όμως έμεινε πίσω, έχοντας μια αβέβαιη τύχη από την στιγμή που ο πατέρας της πρόσφερε τριακόσια χρυσά νομίσματα για την ασφαλή επιστροφή της στην εστία του. Το ποσό είναι σεβαστό μεν, αλλά το ψέμα ότι η πατρίδα της είναι ο τόπος των ζαφειριών, που είχε πει ο Τζέιμι προσπαθώντας να την προφυλάξει, φαίνεται ότι γύρισε σαν μπούμερανγκ πάνω στην αρχόντισσα.

Ο Ρομπ μαζί με την μητέρα του, την Κάτλυν, άλλους άρχοντες και πολύ στρατό έφυγε από το Ρίβερραν για να μεταβούν, κατ’ αρχήν, στους Δίδυμους Πύργους όπου θα τελεστεί ο γάμος του θείου του Έντμιουρ με μία από τις κόρες του άρχοντα Φρέυ. Η νεαρή του σύζυγος έμεινε πίσω στο Ρίβερραν. Μετά τον γάμο, τους περιμένουν μάχες, αλλά η Κάτλυν έχει ένα κακό προαίσθημα για το άμεσο μέλλον τους.

Ο Σάμγουελ με την Γκίλλυ και το μωρό συνεχίζουν την δύσκολη πορεία τους προς το νότο, προς το Τείχος. Ή έτσι ελπίζει τουλάχιστον, γιατί αν του ζητούσες να σου πει την καθαρή αλήθεια, θα παραδεχόταν ότι μάλλον έχουν χαθεί περιπλανώμενοι πεινασμένοι και ταλαιπωρημένοι στην παγωνιά και στην αφιλόξενη γη που απλώνεται βόρεια του Τείχους. Και να ήταν μόνο αυτά… υπάρχουν και οι Άλλοι, που ξεπετάγονται εκεί που δεν τους περιμένεις!

Ο Τζον, κατευθύνεται κι εκείνος προς το Τείχος και το Μαύρο Κάστρο, αλλά από την νότια πλευρά του. Πρέπει να φτάσει εκεί πάση θυσία για να ειδοποιήσει τους άντρες της Νυχτερινής Φρουράς. Βρίσκονται όλοι τους σε θανάσιμο κίνδυνο και μαζί με αυτούς και όλοι οι κάτοικοι των επτά βασιλείων.

Ο Τύριον είναι πια παντρεμένος με τη Σάνσα και προσπαθούν να βρουν κάποιο τρόπο να συνυπάρξουν ως αντρόγυνο. Τα καθήκοντα του είναι αυξημένα μιας και ο γάμος του ανιψιού του, Τζόφρυ, πλησιάζει. Η τακτοποίηση όλων αυτών των καλεσμένων δεν είναι και το πλέον εύκολο πράγμα, αφού ανάμεσα τους υπάρχουν έχθρες και μίση. Όσο για τους υπόλοιπους ενοίκους του Κόκκινου Κάστρου; Συνεχίζουν τα μαγειρέματα πάνω από τη “σούπα” της εξουσίας.

Ο Στάννις, από το απομονωμένο Ντράγκονστοουν, παρατηρεί όσα λαμβάνουν χώρα στα διάφορα κέντρα εξουσίας του Γουέστερος και, φυσικά, πάνω απ’ όλα στο Κινγκς Λάντινγκ. Μπορεί να έχασε μια μεγάλη και σημαντική μάχη, αλλά δεν έχει σκοπό να χάσει χωρίς κάθε δυνατή προσπάθεια τον πόλεμο.

Ο Μπραν με τους Ρηντ και τον Χόντορ, έφτασαν στο Νυχτερινό Οχυρό, στο Τείχος. Το μόνο που μένει τώρα είναι να βρουν ένα τρόπο να περάσουν τον πανύψηλο παγωμένο όγκο και να συνεχίσουν βόρειά του, μέχρι να βρουν την κουρούνα με τα τρία μάτια. Εύκολο να το λες… σχεδόν αδύνατο να το κάνεις!

Η υπέροχη μυθιστορία συνεχίζει να κυλά, έχοντας πια κατακτήσει το μυαλό και την καρδιά του αναγνώστη. Και σε αυτόν, τον τέταρτο σταθμό, η δράση, οι ανατροπές, οι έντονες σκηνές είχαν τον πρώτο ρόλο. Η σειρά βιβλίων «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου» εξελίσσεται σε μια περιπέτεια που δικαίως καταλαμβάνει μία από τις υψηλότερες θέσεις στα βιβλία φαντασίας. Καλογραμμένη, ευφάνταστη, με πολλούς χαρακτήρες που καλύπτουν το ανθρώπινο φάσμα και ίσως και λίγο πέρα από αυτό! Σίγουρα κάποιον θα έχετε ξεχωρίσει… άλλος είναι ανδρείος, άλλος είναι δειλός, κάποιος είναι καλός, κάποιος άλλος δαιμόνιος… όλοι έχουν να σας μεταφέρουν κάτι από τον χαρακτήρα και τον κόσμο τους. Μην αργείτε… το «Θύελλα από ατσάλι: Ματωμένο χρυσάφι – Βιβλίο 4», του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, περιμένει να το πάρετε στα χέρια σας και να χαθείτε στις σελίδες του. Ο Χειμώνας σχεδόν Έφτασε! 🙂

[linkwise 11010-0#books#GoT#τα βιβλία της σειράς Games of Thrones, και το #http://www.anubis.gr/kosmoi.asp?KID=5 ]

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Ο Πόλεμος των Βασιλέων συνεχίζεται. Ο Ρομπ Σταρκ παραμένει ο Βασιλιάς του Βορρά, ενώ πέρα από τη θάλασσα η Νταινέρυς η Θυελλογέννητη, η τελευταία της γενιάς των Δρακοβασιλιάδων, σκορπά το θάνατο στις δουλεμπορικές πόλεις της Ανατολής και ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Γουέστερος διψώντας για εκδίκηση.
Το τρίτο βιβλίο της επικής σειράς, που έχει τιμηθεί με τρία βραβεία Locus, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες κι έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Νεκτάριος Παπασπύρου

Τα βιβλία της σειράς «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου» είναι:

Βιβλίο 1ο: Παιχνίδι του Στέμματος – Game of Thrones
Βιβλίο 2ο: Σύγκρουση Βασιλέων – A Clash of Kings
Βιβλίο 3ο: Θύελλα από Ατσάλι – A Storm of Swords – Τόμος Α
Βιβλίο 4ο: Θύελλα από Ατσάλι – A Storm of Swords – Τόμος Β
Βιβλίο 5ο: Βορά Ορνίων – A Feast for Crows
Βιβλίο 6ο: Ο Χορός των Δράκων – A Dance with Dragons – Τόμος Α
Βιβλίο 7ο: Ο Χορός των Δράκων – A Dance with Dragons – Τόμος Β

Τηλεοπτική σειρά Game of Thrones:

Δείτε αναλυτικά τα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones, κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.