«Το λαμπρό φεγγάρι», της Λίαν Χερν - Μύθοι των Οτόρι - Βιβλίο 3 - Brilliance of the moon, by Lian Hearn .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Το λαμπρό φεγγάρι», της Λίαν Χερν – Μύθοι των Οτόρι – Βιβλίο 3 – Brilliance of the moon, by Lian Hearn

Με το βιβλίο «Το λαμπρό φεγγάρι», της Λίαν Χερν, ολοκλήρωσα την ανάγνωση της τριλογίας «Μύθοι των Οτόρι». Στο τέλος της παρουσίασης του δεύτερου βιβλίου «Με το γρασίδι για προσκέφαλο» σας είχα γράψει ότι το […]

Γράφει: Matia Gr
«Το λαμπρό φεγγάρι», της Λίαν Χερν – Μύθοι των Οτόρι – Βιβλίο 3 – Brilliance of the moon, by Lian Hearn

«Το λαμπρό φεγγάρι», της Λίαν ΧερνΜε το βιβλίο «Το λαμπρό φεγγάρι», της Λίαν Χερν, ολοκλήρωσα την ανάγνωση της τριλογίας «Μύθοι των Οτόρι». Στο τέλος της παρουσίασης του δεύτερου βιβλίου «Με το γρασίδι για προσκέφαλο» σας είχα γράψει ότι το είχα βρει κάτι τις καλύτερο από το πρώτο «Η παγίδα των αηδονιών» και αναρωτιόμουν αν το τρίτο ήταν καλύτερο από αυτό. Ε. λοιπόν, ήταν!!! Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι διαβάζοντας την τριλογία αυτή, σε μαγεύει το πρώτο της βιβλίο και τα υπόλοιπα αποδεικνύονται το ένα καλύτερο από το άλλο.
Ας επιστρέψουμε όμως στο «Το λαμπρό φεγγάρι» που όπως και τα άλλα δύο κυκλοφόρησαν από τον εκδοτικό οίκο Πατάκη σε μετάφραση του Γιώργου Φωτιάδη. Η ελληνική έκδοση κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2005, ενώ το πρωτότυπο που φέρει τον τίτλο «Brilliance of the moon», κυκλοφόρησε στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία το 2004.
Στις πρώτες από τις 470 σελίδες του βιβλίου, συναντάμε τον Τακέο και την Καεντέ, επίσημα παντρεμένους πια, να βρίσκονται στο ναό της Τεραγιάμα. Προχωρώντας στην ανάγνωση, βλέπουμε τον Τακέο να ετοιμάζεται για την εκστρατεία στην Μαρουγιάμα. Το φέουδο που αν και ανήκει δικαιωματικά στην Καεντέ, θα πρέπει να καταλάβουν με τα όπλα. Χίλιοι άντρες έχουν τεθεί υπό τις διαταγές του Τακέο. Μόλις τελείωσαν οι προετοιμασίες ξεκινά η πορεία προς την Μαρουγιάμα. Μια πορεία δύσκολη, μέσα από στενά χιονισμένα ορεινά μονοπάτια, φουσκωμένα από το λιώσιμο του χιονιού ποτάμια, έναν παράξενο γίγαντα αλλά και συμμορίες ληστών που λυμαίνονταν την ύπαιθρο.
Η άφιξη τους στην Μαρουγιάμα ακολουθείται από μια άγρια μάχη που αναγκάζονται να δώσουν με τους Τοχάν υπό την αρχηγία του Ναριάκι ο οποίος έχει οδηγήσει τον στρατό του εκεί για τον ίδιο λόγο με τον Τακέο. Κατά την διάρκεια της μάχης οι δύο άντρες μονομαχούν και ο Τακέο σκοτώνει τον Ναριάκι και τελικά κατακτά την νίκη.
Η νίκη αυτή τους εξασφάλισε την ηγεμονία της Μαρουγιάμα και ταυτόχρονα και τους πόρους για την μεγάλη εκστρατεία εναντίον των θείων του Σιγκέρου που έχουν σφετεριστεί την αρχηγία και το φέουδο της φατριάς Οτόρι, μια αρχηγία που ανήκει δικαιωματικά στον Τακέο.
Την στιγμή που συμβαίνουν αυτά η Φυλή βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση αφού από την μια ο Αράι έχει ξεκινήσει προσπάθειες να τους εξαλείψει και από την άλλη ο Τακέο έχει τις σημειώσεις του Σιγκέρου που του παρέχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να πραγματοποιήσει ότι προσπαθεί ο Αράι.
Καθώς ο Τακέο ασχολείται με την αναδιοργάνωση της Μαρουγιάμα άρχισε να σκέφτεται πως θα μπορούσε να επιτεθεί και να καταλάβει το Χάγκι, την πρωτεύουσα της φατριάς Οτόρι ώστε να λάβει την κληρονομιά του και την αρχηγία της φατριάς ως θετός γιος του Σιγκέρου. Μια ιδέα τότε του γεννήθηκε. Μια τρελή ιδέα που αν όμως πετύχει, το Χάγκι και η αρχηγία των Οτόρι θα είναι δικά του. Μια ιδέα που μόνο ένα πρόσωπο μπορεί να τον βοηθήσει να την πραγματοποιήσει. Ένα πρόσωπο από το παρελθόν, που για να το συναντήσει θα αναγκαστεί να πάει σε ένα μέρος που λίγοι τολμούν να επισκεφθούν και ακόμα λιγότεροι επιστρέφουν από αυτό ζωντανοί.
Βρήκε αυτό το πρόσωπο; Κατάφερε να γυρίσει ζωντανός από αυτό το μέρος; Και κυρίως θα τον βοηθήσει αυτό το άτομο να καταφέρει να φτάσει στην αρχηγία της φατριάς Οτόρι ή θα πρέπει να αρκεστεί στα εδάφη που διοικεί η γυναίκα του; Εδάφη που ακόμα και για αυτά θα πρέπει να αγωνίζεται καθημερινά όπως καθημερινά θα πρέπει να αγωνίζεται και για την ζωή του. Η Φυλή τον έχει επικηρύξει και οι δολοφόνοι της μπορεί να είναι οποιοιδήποτε και οπουδήποτε…
Φαίνεται όμως ότι μάχες θα δώσει και η Καεντέ. Η μοίρα της έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι και την οδήγησε σε μια τόσο δύσκολη θέση που ακόμα και ο Τακέο θα είναι πολύ δύσκολο να την βοηθήσει.
Τόσο ο Τακέο όσο και η Καεντέ θα πρέπει να παλέψουν πολύ σκληρά για να κερδίσουν το παραμικρό, αφού τίποτα και από κανέναν δεν θα τους δοθεί χωρίς την καταβολή σκληρού τιμήματος.
Με το τέλος του τρίτου βιβλίου τελείωσε και το ταξίδι μου στην μυθική χώρα της Λίαν Χερν. Ένα υπέροχο ταξίδι που το απόλαυσα από την πρώτη σελίδα του πρώτου βιβλίου, έως την τελευταία του τρίτου. Και τα τρία βιβλία σε απαγάγουν από την πραγματικότητα και σε μεταφέρουν στον μύθο της συγγραφέως. Ταξιδεύεις μαζί με τους ήρωες της σε μαγευτικά τοπία, νιώθεις την αδρεναλίνη σου να ανεβαίνει όταν τους συνοδεύεις σε μάχες και γαληνεύεις όταν κι εκείνοι κάνουν ένα διάλειμμα στις περιπέτειες τους και απολαμβάνουν τις μικρές ή μεγάλες χαρές της ζωής. Είναι τρία συναρπαστικά βιβλία που σας συστήνω ανεπιφύλακτα να διαβάσετε και να συμπεριλάβετε στην βιβλιοθήκη σας. Καλή ανάγνωση.

book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Το τρίτο και τελευταίο μέρος των Μύθων των Οτόρι μας μεταφέρει για μια ακόμη φορά στη φανταστική μεσαιωνική Ιαπωνία, τη χώρα με τους αυστηρούς κανόνες, την άγρια και παραπλανητική ομορφιά. Ο Τακέο και η Καεντέ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εκπληρώσουν την προφητεία: Για να φέρει την ειρήνη στη χώρα του, ο Τακέο θα δώσει πέντε μάχες -στις τέσσερις θα νικήσει, στη μια θα χάσει. Ενώ όμως ο Τακέο προσπαθεί να βρει συμμάχους στον αγώνα του, η Καεντέ πέφτει θύμα ενός αποτρόπαιου εκβιασμού. Όταν, στο τέλος, το φεγγάρι ανατέλλει λαμπρό πάνω από το πεδίο της μάχης, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη νίκη…

Ν.Π.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα