Κυρά Σαρακοστή .: Διάφορα .: Ματιά
 

Κυρά Σαρακοστή

Φτιάξτε μια “Κυρά Σαρακοστή” και ζήστε αυτό το υπέροχο έθιμο!

Γράφει: Matia Gr
Κυρά Σαρακοστή

Κυρά Σαρακοστή

Το έθιμο της κυρά Σαρακοστής είναι ένα από τα παλαιότερα Ελληνικά έθιμα που σχετίζονται με τη γιορτή του Πάσχα. Η κυρά Σαρακοστή είναι ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο για τις ημέρες της Μεγάλης Σαρακοστής. Με επτά πόδια, ένα για κάθε βδομάδα της σαρακοστής, με σταυρωμένα χέρια γιατί προσεύχεται και με κλειστό στόμα γιατί νηστεύει συνοδεύει μικρούς και μεγάλους στην νηστεία που προηγείται της εορτής του Πάσχα. Εκτυπώστε το πατρόν της κυρά Σαρακοστής (κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα), χρωματίστε την και ζήστε αυτό το έθιμο.

Μάθετε για το έθιμο της κυράς Σαρακοστής κάνοντας κλικ εδώ!

Καλή Σαρακοστή!

Κυρά Σαρακοστή

Την παρακάτω φωτογραφία από την κατασκευή, μας την έστειλε ο φίλος μας Ορφέας. Να τι μας γράφει στο email του:

«Η κυρά Σαρακοστή από το πατρόν της matia.gr που το μέγεθός της είναι περίπου 80 εκατοστά. Αφού το μεγεθύναμε, έκανα το περίγραμμα και τα παιδιά το ζωγράφισαν με την επίβλεψη της γυναίκας μου πάνω σε χαρτόνι.»

Ευχαριστούμε πολύ Ορφέα!!!

Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!

Κυρά Σαρακοστή

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα