Πασχαλινή Λαμπάδα, της Ελένης .: Διάφορα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πασχαλινή Λαμπάδα, της Ελένης

Μια όμορφη λαμπάδα από τα χέρια της Ελένης Δρακοπούλου.

Γράφει: Matia Gr
Πασχαλινή Λαμπάδα, της Ελένης

Πασχαλινή Λαμπάδα, της Ελένης

Υλικά:
Μία απλή λαμπάδα σε χρώμα της αρεσκείας μας
Χρυσό κορδόνι περιτυλίγματος
Διάφορα αποξηραμένα ή τεχνητά λουλουδάκια (από παλιές συνθέσεις ή μπομπονιέρες)
Μια μικρή κουκλίτσα (από μπομπονιέρες ή παιδικό παιχνίδι)
Κορδέλα με δαντέλα φαρδιά
Κορδέλα σατέν χρωματιστή
Ψαλίδι
Κόλλα ρευστή
Ταινία ανθοδετικής ή κοινή κολλητική

Βήμα 1:
Τυλίγουμε το χρυσό κορδόνι στο μέσο της λαμπάδας ώστε να σχηματιστεί κάποιο σχέδιο αλλά και βάση για να εφαρμόσουμε τα υπόλοιπα στολίδια. Κολλάμε τις άκρες του προσεκτικά και περιμένουμε να στεγνώσει η κόλλα.
Βήμα 2:
Διαλέγουμε τα λουλουδάκια (αποξηραμένα, τεχνητά) και τα τυλίγουμε με ταινία ανθοδετικής ή κοινή κολλητική ταινία στη βάση τους για να σχηματιστεί ένα μπουκετάκι.
Βήμα 3:
Κόβουμε ένα κομμάτι φαρδιά δαντελένια κορδέλα σε μήκος περίπου 70-80 εκατοστά. Αν δεν έχουμε δαντελένια κορδέλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κορδέλα από οργάντζα ή άλλο υλικό προτιμώντας λευκό ή άλλο απαλό χρώμα. Περνάνε σταυρωτά τη μία πλευρά της κορδέλας πάνω στην άλλη και την κολλάμε με ρευστή κόλλα πάνω στη λαμπάδα στο σημείο που έχουμε τυλίξει κορδόνι.
Βήμα 4:
Με ταινία ανθοδετικής ή κοινή κολλητική ταινία, εφαρμόζουμε το μπουκετάκι πάνω στο σημείο που κολλήσαμε την κορδέλα και τυλίγουμε προσεκτικά και σφικτά γύρω από την λαμπάδα.
Βήμα 5:
Κόβουμε ένα κομμάτι σατέν χρωματιστή στενή κορδέλα σε μήκος περίπου 70-80 εκατοστά. Τυλίγουμε την χρωματιστή σατέν κορδέλα γύρω από το λαιμό της κούκλας με τον φιόγκο από πίσω.
Βήμα 6:
Τυλίγουμε την σατέν κορδέλα με την κούκλα γύρω από την λαμπάδα και πάνω από το σημείο που έχουμε δέσει το μπουκετάκι μας και την δένουμε από πίσω… Σχηματίζουμε ένα όμορφο φιόγκο.

Η λαμπάδα μας είναι έτοιμη, στολισμένη με αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι μας. Μπορούμε να την χαρίσουμε στα βαφτιστήρια μας ή να την χρησιμοποιήσουμε εμείς στην Ανάσταση. Επίσης επειδή η διαδικασία αυτή είναι εύκολη μπορούμε να την κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας σαν μια ευχάριστη πασχαλινή χειροτεχνία.

Την κατασκευή αυτή μας έστειλε η Ελένη Δρακοπούλου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.