Φαναράκι για λαμπάδα No2 .: Διάφορα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Φαναράκι για λαμπάδα No2

Ένα ακόμα φαναράκι για την πασχαλινή λαμπάδα.

Γράφει: Matia Gr
Φαναράκι για λαμπάδα No2

Φαναράκι για λαμπάδα No2

Υλικά:
Χαρτόνι οντουλέ
Ριζόχαρτο
Συρραπτικό και κόλλα για να κολλήσουμε

Κατασκευή:
Κόβουμε το οντουλέ χαρτόνι με διαστάσεις 46εκ. x 12εκ. Στην πλευρά των 46εκ. μετράμε 4 διαστήματα των 11εκ. το καθένα. Τα 2εκ. που μένουν είναι για να τα τσακίσουμε και να τα συρράψουμε στην άλλη άκρη. Έχουμε δηλαδή 11εκ.x 4=44εκ.+2εκ.=46εκ. Σε όποιο κομμάτι των 11εκ. θέλουμε σχεδιάζουμε ένα συνεχόμενο σχέδιο με διάσταση 13εκ. x 13εκ. το οποίο θα είναι η βάση που τσακίζοντας τις τρεις άκρες της από 1εκ. γύρω-γύρω στις τρεις πλευρές το τσακίζουμε και αυτό και το συρράπτουμε έτσι ώστε να έχουμε έναν κύβο ανοιχτό από πάνω.

Όλα βέβαια θα τα συρράψουμε και θα τα κολλήσουμε αφού πρώτα στις 4 πλευρές (11εκ.x12εκ.) έχουμε αφαιρέσει κομμάτι από χαρτόνι με ότι σχέδιο θέλουμε. Εδώ είναι σαν παραθυράκια από εκκλησία. Οι διαστάσεις είναι 8εκ.x3εκ. το κάθε παράθυρο, απέχουν μεταξύ τους 1εκ. και 2εκ. γύρω – γύρω από κάθε πλευρά. Τελευταίο κολλάμε το ριζόχαρτο από την μέσα πλευρά.

Στο κέντρο της βάσης χαράζουμε με το κοπίδι ένα σταυρό σύμφωνα με το πάχος της λαμπάδας, μέσα βάζουμε το κλασσικό ποτηράκι για λαμπάδες επειδή λιώνοντας το κερί μην λερώσει το φαναράκι. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε βάζοντας ρεσώ μέσα…

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

Φαναράκι για λαμπάδα No2

Φαναράκι για λαμπάδα No2

Φαναράκι για λαμπάδα No2

Φαναράκι για λαμπάδα No2

Την κατασκευή αυτή, μας έστειλε ο φίλος μας Ορφέας.

Ευχαριστούμε πολύ Ορφέα!!!

Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.