Φαναράκι για λαμπάδα .: Διάφορα .: Ματιά
 

Φαναράκι για λαμπάδα

Ένα φαναράκι για την πασχαλινή λαμπάδα.

Γράφει: Matia Gr
Φαναράκι για λαμπάδα

Φαναράκι για λαμπάδα

Υλικά:
Χαρτόνι (κατά προτίμηση οντουλέ που είναι πιο σκληρό)
Ρυζόχαρτο (το βρίσκουμε σε χαρτικά είδη)
Κόλλα (για να κολλήσουμε)
Κοπίδι και Συρραπτικό
Το χαρτόνι σε ότι χρώμα θέλουμε γίνεται πολύ ωραίο και μονόχρωμο.

Κατασκευή:
Κόβουμε το χαρτόνι με διαστάσεις πλευρών 34εκ. x 12εκ.

Στο εσωτερικό μέρος μετράμε και σημειώνουμε:
ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ=2εκ+6εκ+2εκ+6εκ+2εκ+6εκ+2εκ+6εκ+2εκ.=34εκ.
ΚΑΘΕΤΑ=1εκ+10εκ+1εκ.=12εκ.

Τα παραλληλόγραμμα σχήματα (6εκ. x 10εκ.) τα αφαιρούμε κόβοντας με το κοπίδι, και ενώνουμε μετά με συρραπτικό τις δύο άκρες πατώντας η μία πάνω στην άλλη, έτσι έχουμε ένα σχήμα σαν μεγάλο ποτήρι. Τώρα για να κάνουμε το πάτο του ποτηριού κάνουμε έναν κύκλο με διάμετρο 10εκ. περίπου συν 1εκ. ακόμα εξωτερικό περιθώριο. Το οποίο αφού χαράξουμε και κόψουμε σαν αυτάκια τα λυγίζουμε και τα στερεώνουμε πάλι με το συρραπτικό σε μία από τις δύο μεριές στο σχήμα που είχαμε κάνει. Στο κέντρο του στρογγυλού πάτου με το κοπίδι χαράζουμε σαν σταυρό για να υπάρξει η δυνατότητα να περάσει η λαμπάδα.

Κόβουμε λουρίδες σε μέγεθος ~2εκ. x 15εκ. ή 2εκ. x 20εκ.~ (περίπου 15 ή 16 λουρίδες σε σύνολο, είτε μισές-μισές από κάθε μέγεθος ή μόνο από μία διάσταση ανάλογα πως θέλουμε να τα κολλήσουμε. Στην συνέχεια με το συρραπτικό κολλάμε τις άκρες από τις λουρίδες που φτιάξαμε αφήνοντας να πάρουν την κλίση που θα σχηματιστεί και θα μας αρέσει. Τέλος κολλάμε εσωτερικά το ρυζόχαρτο για να καλύψουμε τα κενά να μην φυσάει ο αέρας την φλόγα από την λαμπάδα.

Εσωτερικά στο φαναράκι μας αν θέλουμε βάζουμε και το κλασσικό πλαστικό ποτηράκι που είναι για τις λαμπάδες για να μην λερωθεί το φαναράκι από την λαμπάδα που θα λιώνει για να το έχουμε και για του χρόνου.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ~ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ~ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟΣ Ο ΟΒΕΛΙΑΣ!!!!!!!!!!!!

Φαναράκι για λαμπάδα

Φαναράκι για λαμπάδα

Φαναράκι για λαμπάδα

Την κατασκευή αυτή, μας έστειλε ο φίλος μας Ορφέας.

Ευχαριστούμε πολύ Ορφέα!!!

Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα