Χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στεφάνι από χαρτί .: Διάφορα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στεφάνι από χαρτί

Ένα πολύ όμορφο χειροποίητο χριστουγεννιάτικο χάρτινο στεφάνι…

Γράφει: Matia Gr
Χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στεφάνι από χαρτί

Χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στεφάνι από χαρτί

Θα χρειαστούμε:
Κόλλες χαρτιού κανσόν σε δύο αποχρώσεις του πράσινου
Κόκκινα πον πον (μπαλάκια) ή κόλλα χαρτιού κανσόν σε λαμπερό κόκκινο χρώμα
Ένα χοντρό χαρτόνι
Κορδέλα υφασμάτινη
Κόλλα συγκόλλησης

Κατασκευή:
Αυτό το γιορτινό στεφάνι φτιάχνεται πολύ εύκολα, γρήγορα και διασκεδαστικά από ένα άτομο ή από μια οικογένεια ή ακόμη και από μια ολόκληρη τάξη νηπιαγωγείου ή σχολείου.
Για την κατασκευή του θα ξεκινήσουμε φτιάχνοντας αρκετές χάρτινες παλάμες. Παίρνουμε τις πράσινες κόλλες, σε κάθε μία από αυτές ακουμπάμε την παλάμη και με ένα μολυβάκι σχεδιάζουμε το περίγραμμα από τις παλάμες όλων των μελών της ομάδας. Προσπαθούμε να αφήσουμε όσο το λιγότερο δυνατό ανεκμετάλλευτο χώρο στην κόλλα μας. Κατόπιν με ένα ψαλιδάκι κόβουμε προσεκτικά τις πράσινες παλάμες.
Με τη βοήθεια ενός μεγάλου στρογγυλού σκεύους της κουζίνας μας σχεδιάζουμε πάνω στο χοντρό χαρτόνι έναν κύκλο και τον κόβουμε με ψαλίδι. Στο κέντρο του σχεδιάζουμε έναν μικρότερο κύκλο, με την βοήθεια ενός μικρότερου σκεύους, και κόβουμε το εσωτερικό ώστε να σχηματίσουμε ένα δακτύλιο χοντρού χαρτονιού. Πάνω σε αυτόν κολλάμε τις πράσινες παλάμες έτσι ώστε η μία να καλύπτει ένα μέρος από την προηγούμενη όπως βλέπετε και στην εικόνα.
Κατόπιν φτιάχνουμε τριάδες με πον πον (ή κόβουμε με τη βοήθεια ενός διαβήτη κύκλους από το κόκκινο χαρτί) και τα κολλάμε σε πέντε σημεία του στεφανιού έτσι ώστε η κατασκευή μας να θυμίζει ένα φυσικό στεφάνι από Ου.
Τέλος στο πάνω μέρος του στεφανιού μας περνάμε και δένουμε μια κόκκινη κορδέλα από την οποία θα κρεμάσουμε και το στεφάνι μας στο σημείο που θέλουμε να διακοσμήσουμε. Καλές γιορτές!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.