Ματιά

Φάτνη στολίδι

Μια φάτνη διαφορετική από τις άλλες μας προτείνει αυτή η κατασκευή.

Γράφει: Matia Gr
Φάτνη στολίδι

Φάτνη στολίδι

Φάτνη στολίδι

Θα χρειαστούμε:
8 Ξυλάκια κατασκευών
Χρυσό σύρμα πίπας
Μπογιές
Κοπίδι
Λίγο ξερό χορτάρι ή άχυρο
Κόλλα
Μαρκαδοράκι

Κατασκευές:
Βάφουμε τα 4 ξυλάκια μπεζ ή καφέ και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Πρώτα θα φτιάξουμε την φάτνη. Θα την δουλέψουμε από την ανάποδη πλευρά της για να κολλάμε τα ξυλάκια πιο εύκολα. Πρώτα βάζουμε το κάτω ξυλάκι. Μετά κολλάμε να σχηματίζουν Χ στο πάνω μέρος τους τα δύο ξυλάκια της οροφής της φάτνης. Θα κόψουμε στη μέση ένα ξυλάκι για τα πλαϊνά, θα τα τοποθετήσουμε ελαφρά λοξά προς τα έξω και με αυτά θα ενώσουμε την βάση της φάτνης με την οροφή της.
Τώρα θα φτιάξουμε τις φιγούρες. Κόβουμε ένα ξυλάκι για να κάνει τον Ιωσήφ και με το άλλο κομμάτι κάνουμε την Παναγίτσα. Το τελευταίο ξυλάκι το κόβουμε στα 3. Ένα κάνει το αγγελούδι και είναι το πιο μακρύ, το άλλο κάνει τον μικρό Χριστό και από αυτό που απομένει κόβουμε δύο λωρίδες για να κάνουν την κούνια. Βάφουμε όλες τις φιγούρες μας και τους φτιάχνουμε ματάκια με το μαρκαδοράκι. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Κολλάμε την φιγούρα της Παναγίτσας και του Ιωσήφ λοξά, να γέρνουν προς το μέρος του Χριστούλη. Κολλάμε και τη φιγούρα του Χριστούλη και το αγγελούδι και τέλος γυρίζουμε την φάτνη μας από την καλή της όψη και κολλάμε χιαστί τα ξυλάκια της κούνιας και το άχυρο. Βάζουμε το σύρμα πίπας γύρω από το “λαιμό” του αγγέλου, το περνάμε από πίσω και το φτιάχνουμε να κάνει φωτοστέφανο. Η φάτνη μας είναι έτοιμη για να στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα