Μαίρη Πόππινς .: Αποκριάτικες Κατασκευές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μαίρη Πόππινς

Μια αποκριάτικη στολή φτιαγμένη από ρούχα και αξεσουάρ που ήδη υπάρχουν στην ντουλάπα μας.

Γράφει: Matia Gr
Μαίρη Πόππινς

Μαίρη Πόππινς

Μαίρη Πόππινς

Θα χρειαστούμε:
Μία μεγάλη μονόχρωμη ομπρέλα
Μία κλος φούστα
Λευκό παλιομοδίτικο πουκάμισο
Ζευγάρι γάντια άσπρα
Παπιγιόν και ζώνη (ή κορδέλα κόκκινη)
Καπέλο σκληρό σκούρο
Κάποια μικρά λουλουδάκια για πάνω στο καπέλο
Τσάντα γυναικεία μεγάλη σε μέγεθος
Χονδρό καλσόν

Κατασκευή:
Η Μαίρη Πόππινς ήταν νταντά με απίστευτες ικανότητες. Χαρακτηριστικά της αμφίεσής της ήταν η μεγάλη ομπρέλα και η μεγάλη τσάντα. Η ομπρέλα μπορούσε να την μεταφέρει από το ένα μέρος στο άλλο (άρα θα πρέπει να είναι μεγάλη) και η τσάντα της, φτιαγμένη από χαλί (!!!) περιείχε ό,τι χρειαζόταν κάθε φορά, όσο μεγάλο κι αν ήταν!
Η εμφάνισή της συντηρητική, με μακριά φαρδιά φούστα, αδιαφανές καλσόν και πουκάμισο με μακρύ μανίκι και γιακά με φρουφρού. Το παπιγιόν και την ζώνη μπορείτε να τα φτιάξετε με κορδέλα φαρδιά. Μην ξεχάσετε να στερεώσετε τα λουλούδια -κατά προτίμηση μικρά αγριολούλουδα- στο καπέλο.
Είναι μια αποκριάτικη στολή που μπορείτε να συνθέσετε μόνη σας με πράγματα που ήδη υπάρχουν μέσα στη ντουλάπα τη δική σας ή της μητέρας, θείας κτλ. Η Μαίρη Πόππινς μπορεί να συνοδεύεται από τον αγαπημένο της φίλο Χέρμπερτ-Άλφρεντ που ζωγραφίζει, καθαρίζει καπνοδόχους, πουλάει σπίρτα και αλλάζει επάγγελμα ανάλογα με τον καιρό!
Επίσης μπορεί να συνοδεύεται και από δύο παιδάκια (τα παιδιά της οικογένειας Μπανκς) ένα μεγάλο κοριτσάκι και ένα μικρότερο αγοράκι με ρούχα εποχής.
Όπως καταλαβαίνετε είναι μια τέλεια αποκριάτικη αμφίεση που μπορεί να καλύψει όλη την οικογένεια, αρκεί να πεισθούν οι μικροί να είναι λιγότερο μεταμφιεσμένοι από τους ενήλικες!

Πηγή φωτογραφίας: pinterest.com/keikolynn

Εάν θέλετε να διαβάσετε για το βιβλίο με ηρωίδα την Μαίρη Πόππινς κάντε κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.