Εξωτερικά ξύλινα ντεκ: Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε πριν φτιάξετε το δικό σας! .: Άρθρα - Μελέτες .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Εξωτερικά ξύλινα ντεκ: Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε πριν φτιάξετε το δικό σας!

Γράφει: Matia Gr
Εξωτερικά ξύλινα ντεκ: Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε πριν φτιάξετε το δικό σας!

Το καλοκαίρι έρχεται, και πολλοί είναι οι φίλοι που επιθυμούν τη δημιουργία μιας εξειδικευμένης κατασκευής σκίασης για το μπαλκόνι ή τον κήπο τους. Σε συνεργασία με την εταιρεία Αρχέγονο σας προσφέρουμε χρήσιμες πληροφορίες για όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τις κατασκευές ξύλινων ντεκ!

Ένα εξωτερικό ξύλινο Deck προϋποθέτει συγκεκριμένη μέθοδο κατασκευής. Το υπόστρωμα πρέπει να αποτελείται από δοκίδες μεταλλικές ή ξύλινες διατομής 3x5cm και 5x5cm αντίστοιχα, τα οποία καλό είναι να αλφαδίαζονται παράλληλα ανά 35 έως 38cm και κατά την φορά της τυχόν έστω και μικρής ρήσης του δαπέδου πάνω στο οποίο τοποθετούνται (ώστε τα νερά που θα πέφτουν ανάμεσά τους να έχουν εύκολη απορροή).

Οι δοκίδες οι μεταλλικές πρέπει να είναι γαλβανιζέ και οπωσδήποτε οι κολλήσεις τους επικαλυμμένες με αντισκωρικό. Οι ξύλινες πρέπει να είναι οπωσδήποτε εμποτισμένες.

Η ξυλεία από την οποία θα γίνει το Deck είναι συνήθως τάβλες με αντιολισθητικό χτένι και μπορεί να είναι Σουηδικό ξύλο το οποίο είναι όμως μαλακό, άρα δεν αντέχει σε μεγάλες καταπονήσεις για πολλά χρόνια. Το συνηθέστερο ξύλο που χρησιμοποιείται είναι το Bakiray το οποίο προέρχεται από τη Βιρμανία αλλά και τη Βραζιλία, είναι σκληρό ξύλο και έχει ωραίο πορτοκαλοκαφέ χρώμα.

Δύο ακόμα είδη ξύλου είναι το Mazaratumba και το Merbau. Έντονα κόκκινα Μαονοειδή δεν ενδείκνυνται για Deck γιατί αποχρωματίζονται από τον ήλιο.

Το καλύτερο ξύλο για εξωτερική χρήση παραμένει το Irroko το οποίο όμως είναι δυσκολοδούλευτο και υπόκειται σε στρεβλώσεις.

Σε ένα καλό Deck οι τάβλες είναι βιδωμένες και όχι καρφωτές και μάλιστα με ανοξείδωτες βίδες.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για κατασκευές ξύλινων ντεκ & διαδρόμων για τον κήπο ή την επιχείρησή σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση Αρχέγονο – Exotic.

– – –

Η εταιρεία “Αρχέγονο – Exotiq Collection” είναι κατασκευαστική, εμπορική, εισαγωγική και εξαγωγική εταιρεία με αντικείμενο τη μελέτη, διαμόρφωση και κατασκευή εξωτερικών χώρων όπως bar, καφετέριες, χώροι αναψυχής, ζωολογικοί κήποι, αλλά και ιδιωτικοί χώροι – κήποι σπιτιών κ.α.

Οι κατασκευές και τα προϊόντα μας είναι από μοναδικά φυσικά υλικά, που θα διακοσμήσουν το χώρο δίνοντας την αίσθηση εξωτικού παραδείσου. Παράλληλα με τη διαμόρφωση του χώρου δίνονται ιδέες και λύσεις ανάλογα με τις επιθυμίες και ανάγκες του πελάτη. Η παράδοση των έργων γίνεται στις συμφωνημένες προθεσμίες και δίδεται γραπτή εγγύηση για την άριστη ποιότητα και ανθεκτικότητα των προϊόντων και κατασκευών μας.

Η εταιρεία “Αρχέγονο – Exotiq Collection” εκτός από τις εγκαταστάσεις της στην Αττική, έχει στην ιδιοκτησία της και εργοστάσιο κατασκευής επίπλων και πρώτων υλών στην Ιάβα της Ινδονησίας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.