Ματιά

Η μέρα είχε σχέδιο

Πιο πολύ αγαπήσαμε τον παππού τον Νέστωρ με το Massey Ferguson! Του Θανάση η αδυναμία…

Γράφει: Λιλίκα
Η μέρα είχε σχέδιο

Ο μπαμπάς μας στους Ακτήμονες,στα Μοναστηριακά κτήματα για τη σπορά του χρόνου. Από το πρωί ετοιμαζόμασταν. Αφού μαγείρεψαμε, ξεκινήσαμε…

Η μέρα καλοκαιρινή! Κοκκίνισαν τα μαγλούδια, ίδρωσαν τα φανελούδια.

Πήραμε το καφεδάκι μας από την Αθηνά και είχαμε τυχερό! Η μαμα Maria Efthimiadou μας έδωσε ντομάτες, αγγουράκια τριζάτα και τέλεια ντοματίνια!

Φτάσαμε στον προορισμό μας! Αχ πόση χαρά. Πόσα τρακτέρ μαζεμένα. Άνθρωποι χαρούμενοι έσπερναν. Ευλογία μεγάλη να σπέρνεις στα κτήματα της Αγίας Αναστασίας. Δεν είναι η αξία του μεροκάματου… είναι Η Χάρη Της που σε σκεπάζει. Η ποδιά Της είναι αυτά τα κτήματα.

Γυρίσαμε από τον όμορφο Γαλαρινο. Σταματήσαμε στου Θωμά Μιχαλακα το φυτώριο να πάρουμε τα κυδώνια μας και λιγούστρα για το φράχτη στο μπαξέ μας. Εκεί εξερευνήσαμε οοοολο το χώρο με το Θωμά να μας βλέπει και να γελάει… πήραμε και φρέσκα αυγά από τις κοτούλες δώρο!!!

Τελευταίος προορισμός, το χωράφι μας. Πήγαμε, επιθεωρήσαμε τα πάντα και πήραμε τον ανήφορο για την όμορφη Περιστερά που σήμερα ξεχείλιζε κόσμο.

Η ζωή είναι όμορφη. Να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή της μέρας. Δυσκολίες πολλές, καθημερινές. Αλλά μην ξεχνάτε… η ευτυχία είναι στα μικρά..

Κι ένα μυστικό… φαΐ είχαμε, αλλά φάγαμε σάντουιτς τρομερό στο Γυροκοτομάνια στα Βασιλικά στους φίλους μας τους αγαπημένους, που σήμερα με συγκίνησαν πάρα πολύ…

Λιλίκα

Τόσο το κείμενο όσο και η φωτογραφία που το συνοδεύει είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα