5 + 1 Μυστικά για σίγουρη επιτυχία στις Πανελλήνιες! .: Είδα .: Ματιά
 

5 + 1 Μυστικά για σίγουρη επιτυχία στις Πανελλήνιες!

Γράφει: Matia Gr
5 + 1 Μυστικά για σίγουρη επιτυχία στις Πανελλήνιες!

Η μέρα έναρξης των Πανελληνιων εξετάσεων πλησιάζει και χιλιάδες μαθητές κατακλύζονται από άγχος ελπίζοντας να τα καταφέρουν! Εμείς θα σας δώσουμε ορισμένες χρήσιμες και απλές συμβουλές που θα κάνουν την προσπάθεια αυτή πιο αποτελεσματική και θα σας οδηγήσουν στην πόρτα της επιτυχίας!

1. Κοιμηθείτε επαρκώς !
Μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου μας δημιουργεί υπερένταση και συχνά σύγχυση. Αντίθετα ο επαρκής ύπνος, ειδικότερα μετά τη μελέτη, βοηθάει τον εγκέφαλό μας  να επεξεργαστεί και να αποθηκεύσει καλύτερα και γρηγορότερα τις πληροφορίες που του δόθηκαν ενώ άμεσα δημιουργεί και νέο «αποθηκευτικό» χώρο.

2. Μελετήστε μεθοδικά !
Χωρίστε την εξεταστέα ύλη σε μικρά τμήματα στα οποία θα κάνετε τακτικές επαναλήψεις. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ανά τακτά διαστήματα επανάληψη αυξάνει τη δυνατότητα διατήρησης των πληροφοριών στον εγκέφαλό μας έως και 50%.

3. Ασκηθείτε !
Τώρα είναι που πρέπει περισσότερο από ποτέ να εντάξετε την ελαφριά άσκηση στο πρόγραμμά σας! Με έστω 30’ περπάτημα την ημέρα ευεργετείται η περιοχή του εγκεφάλου μας που είναι υπεύθυνη για την μακρόχρονη μνήμη, ενώ παράλληλα αποβάλουμε το άγχος!

4. Χαλαρώστε !
Μέσα σε όλον αυτόν τον πανικό που σας διακατέχει μη ξεχνάτε να αφιερώσετε ένα μικρό μέρος της ημέρας σας στη χαλάρωση! Ιδανικότερα, στο τέλος της ημέρας αφού απολαύσετε ένα ζεστό μπάνιο  ξαπλώστε και κάντε θετικές σκέψεις. Σε αυτό θα σας βοηθήσουν σημαντικά τα αιθέρια έλαια, καθώς έχει αποδειχθεί ότι ορισμένα από αυτά μας χαλαρώνουν. Ειδικότερα εμείς σας προτείνουμε το 100% βιολογικό αιθέριο έλαιο λεβάντας της Apivita το οποίο αποδεδειγμένα μας χαλαρώνει από το στρες και μας βοηθάει να έχουμε έναν ήρεμο ύπνο.

5. Τραφείτε σωστά !
Αυτές τις ημέρα ιδιαίτερα σημαντικό είναι να μην παραλείπετε από τη διατροφή σας κάποια απαραίτητα για τον οργανισμό συστατικά. Αρχικά οι υδατάνθρακες αποτελούν την πλέον σημαντική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, ενώ ευνοούν και την νοητική απόδοση κρατώντας σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Υδατάνθρακες υπάρχουν στα ζυμαρικά, τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά. Πολύ σημαντική είναι επίσης και η επαρκής λήψη πρωτεϊνών καθώς βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου. Στην κορυφή της διατροφικής σας πυραμίδας αυτές τις μέρες όμως θα πρέπει να έχετε τα ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και της μνήμης αλλά και του οργανισμού μας γενικότερα. Τα ω3 θα τα βρούμε στα ψάρια, τα θαλασσινά, τους ξηρούς καρπούς κλπ.
Τέλος μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό και αποφύγετε τα καφεϊνούχα ροφήματα καθώς συχνά μας δημιουργούν υπερένταση.

6. Μην ξεχνάτε τις βιταμίνες σας !
Επειδή οι ανάγκες του οργανισμού σας αυτή την περίοδο είναι αυξημένες και συχνά οι τροφές δεν επαρκούν για να τις καλύψουν καλό θα ήταν να ενισχύσετε σώμα και νου με τα κατάλληλα βιταμινούχα σκευάσματα. Εμείς ενδεικτικά σας προτείνουμε τις κάψουλες Terranova Ginkgo Leaf  οι οποίες εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε τζίνγκο φλαβονοειδή ενισχύουν τη μνήμη και εξασφαλίζουν την σωστή εγκεφαλική λειτουργία. Ένα ακόμη πολύ καλό συμπλήρωμα είναι οι πολυβιταμίνες Memory της Lanes που αποτελούνται από 11 βιταμίνες, 6 μέταλλα, Panax Ginseng & Ginkgo Biloba, τα οποία σε συνδυασμό έχουν θετικά αποτελέσματα στην ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης αλλά και στη σωματική τόνωση και πνευματική διαύγεια5 + 1 Μυστικά για σίγουρη επιτυχία στις Πανελλήνιες!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.