Αυτό που ζούμε δεν θυμίζει γιορταστικό κλίμα .: Facebook .: Ματιά
 

Αυτό που ζούμε δεν θυμίζει γιορταστικό κλίμα

Γράφει: Matia Gr
Αυτό που ζούμε δεν θυμίζει γιορταστικό κλίμα

Ε, αυτό που ζούμε δεν θυμίζει γιορταστικό κλίμα προ-χριστουγεννιάτικο. Κάτι ψευτοπαλεύουν οι μαγαζάτορες του κέντρου, πλην ξεψυχισμένα πράγματα. Μισθωτοί, άνεργοι, συνταξιούχοι και τα συμπαρομαρτούντα, θα γιορτάσουν όπως μεταπολεμικά. Το μόνο καλό είναι ότι θα σβήσουν εκείνες οι χαζοσυνήθειες με τα “ρεβεγιόν”, τα “ταμπλντότ” και τις λοιπές αηδίες που είχαν καρναβαλοποιήσει τις μέρες των Χριστουγέννων. Όμως οικογένειες θα στερηθούν τα στοιχειώδη, παιδιά θα περιμένουν ματαίως τον άγιο Βασίλη, περισσότεροι άνθρωποι θα κοιμηθούν στο δρόμο, τι να πρωτοπρολάβουν τα συσσίτια απόρων!

Κάποιοι όμως που διαγούμισαν τη χώρα θα ταξιδέψουν (μεταμφιεσμένοι, πού να τολμήσουν με την κανονική μουτσούνα τους!) για Ελβετία, να χαρούν το χιόνι και μαζί τα πλούτη τους. Άλλη μέρα θα οργανώσουμε διαγωνισμό ευχών που θα τους συνοδεύουν…

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.