
Ενεός! Θα πασπαλίσω όλα με χρυσόσκονη Χριστουγεννιάτικου δέντρου, να λάβουν μιαν μορφήν κλέους τελικά. Τα παγανά όπου να ‘ναι ανεβαίνουν στη γη, άλλα προσώπατα εξαφανίζονται ως δια μαγείας, ο Τζώρτζ ταξιδεύει για το καλό μου, οι δόσεις επιμηκύνονται, αφήστε. Μα είπαμε. Η χρυσόσκονη θα κάνει το θαύμα.
Μεγαλώνοντας, αλλάζουν μόνο τα στολίδια του δέντρου, έτσι καθώς οι μπάλες σπάζουν ανεβοκατεβαίνοντας στο πατάρι. Λύνονται οι φιόγκοι, σκορπίζει η ασημόσκονη και τρίβονται οι χρυσοκλωστές στο δίπλωμα. Είχατε δεν είχατε, με συγκινήσατε πάλι κι έχω ακόμα δεμένο χεράκι.
του Δημήτρη Χίλιου
Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.