Δημοκρατικό έλλειμμα, χρέος και ΔΝΤ .: Είδα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Δημοκρατικό έλλειμμα, χρέος και ΔΝΤ

Γράφει: Matia Gr
Δημοκρατικό έλλειμμα, χρέος και ΔΝΤ

Με την απόφαση να έχει ήδη παρθεί από τον Πρωθυπουργό για δάνειο απ’ το ΔΝΤ, για να ανταποκρίνεται η Ελλάδα στην αποπληρωμή του Δημόσιου Χρέους, συγκαλείται το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα είχαν πάει σε δημοψήφισμα. Επειδή η υπέρτατη έκφραση της δημοκρατίας, το δημοψήφισμα, είναι “απαγορευμένο” στην Ελλάδα, οι πολιτικοί μας ταγοί κατέφευγαν συνήθως στο Κοινοβούλιο. Κι όμως κάτι τόσο σοβαρό όσο η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν πέρασε ακόμη απ’ την Βουλή, ούτε καν απ’ το Υπουργικό Συμβούλιο. Συγκάλεσε κάποια στιγμή την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός και τους ανακοίνωσε την απόφασή του. Εκεί, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ή έστω κάποιοι από αυτούς, κάπως μαγκωμένοι, κάπως φοβισμένοι προσπάθησαν να εκφράσουν κάποιους φόβους, κάποιες επιφυλάξεις, αλλά όχι δα και διαφωνίες… μην το παρακάνουνε κι όλας.

Αυτή η πικρή γεύση στο στόμα δε μου αρέσει καθόλου. Είναι πάρα πολύ άσχημο να υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα που γεννήθηκε αυτό το πολίτευμα και καμία οικονομική κρίση ή έκτακτη κατάσταση δεν δικαιολογεί αυτό που ζούμε.

vidi

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.