Ματιά

Εκτός ΝΔ ο Νίκος Σταυρόγιαννης

Τελικά ο Σαμαράς έβαλε τα γυαλιά στον παλιό του συμφοιτητή, Γιώργο Παπανδρέου. Διέγραψε τον Νίκο Σταυρόγιαννη, βουλευτή της ΝΔ στην Φθιώτιδα επειδή δήλωσε ότι προτίθεται να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα επειδή είναι “άδικα […]

Εκτός ΝΔ ο Νίκος Σταυρόγιαννης

Τελικά ο Σαμαράς έβαλε τα γυαλιά στον παλιό του συμφοιτητή, Γιώργο Παπανδρέου. Διέγραψε τον Νίκο Σταυρόγιαννη, βουλευτή της ΝΔ στην Φθιώτιδα επειδή δήλωσε ότι προτίθεται να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα επειδή είναι “άδικα και αναποτελεσματικά”.

Ως τώρα, από τον Παπανδρέου και άλλους προέδρους κομμάτων, γνωρίζαμε ότι μπορεί να διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα ένας βουλευτής εφόσον δεν ψηφίσει στην Βουλή ένα συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Πολλοί βουλευτές μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια, φαινόταν λες και παζάρευαν μέχρι την τελευταία στιγμή το αν θα ψηφίσουν ή όχι κάποιο απ’ τα νομοσχέδια της Τρόικα. Δήλωναν ότι δεν θα το ψηφίσουν, τους απειλούσαν με διαγραφή, κι άλλοι επέμεναν στην θέση τους κι άλλοι όχι.

Σήμερα όμως είχαμε μια καινούρια αρχή στην περίφημη, ή μήπως να πω διαβόητη πια, Ελληνική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία: ο Πρωθυπουργός διέγραψε βουλευτή επειδή δήλωσε ή υπεννόησε ότι θα εκφράσει την πολιτική του βούληση ενάντια σε κάποιο νομοσχέδιο.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επικαιρότητα