Η Lena Headey για το δράμα των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου

Last modified date

lena-headey-moria

Η Lena Headey για το δράμα των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου

“Η Αγάπη μετακινεί βουνά. Το Μίσος και ο Φόβος είναι τα συστατικά που θα κάνουν την Ιστορία να επαναλαμβάνεται”, είπε χαρακτηριστικά η διάσημη ηθοποιός

Η ηθοποιός Lena Headey ανέβασε ένα βίντεο για την δραματική κατάσταση των προσφύγων στους καταυλισμούς στη Μόρια της Μυτιλήνης.

«Καλημέρα σε όλους. Μόλις είδα κάποια πολύ ενοχλητικά πλάνα από το προσφυγικό καμπ στην Μόρια. Ο φίλος μου Salam Aldeen το δημοσίευσε. Έχει απελαθεί επειδή βοηθούσε γυναίκες και παιδιά εκεί… Είναι ο μόνος λόγος που απελάθηκε: Η βοήθεια που έδινε σε ανθρώπους. Λοιπόν, χθες βράδυ -κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο- ένας άνδρας πέθανε. Δολοφονήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και αφέθηκε να πεθάνει… Και όπως λέει ο φίλος μου, πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα! Αυτό που δεν νοιάζεται κανείς και την αδιαφορία για τις γ@μ@@νες ανθρώπινες ζωές! Γ@μ@@νη κυβέρνηση της Βρετανίας πρέπει να κάνεις κάτι και να πάρεις αυτά τα παιδιά και να τα φροντίζουμε. Δεν μπορείς να γυρνάς την πλάτη σου άλλο! Δεν μπορείς να πληρώνεις άλλες χώρες για να δέχονται ανθρώπους και να τους κακομεταχειρίζονται. Πρέπει να το λύσουμε. Σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να το λύσουμε. Είναι γ@@@@να απλό! Το να δώσουμε χώρο και εκπαίδευση, υποδομές για να μην φτάνουν άνθρωποι σε χώρες με όλους τους ανθρώπους να τους μισούν χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι. Είναι κάτι εύκολο να λυθεί. Χρειάζεται χρήματα, που τα έχουμε αντί να τα σπαταλάμε σε πολέμους».

Παρακάτω θα δείτε το βίντεο που δημοσίευσε ο Salam Aldeen

View this post on Instagram

This is probably my last live video from Moria camp, the authorities on this Island don't want me and our Organization to help refugees, after 16 days in jail without any proof that I did anything wrong, they let me go only for 3 days so I can pack my things and leave, they want this people to suffer in Moria camp, this island have their own rules and the authorities do whatever they want to do without being accountable for the criminal activities they do, and by stoping me in helping pure people who surviving here only because of volunteers and organizations, the refugees will suffer more than ever, the authorities don't want me to speak or document what is going on here so that's why they are deporting me from Greece without any evidence or explanation that I did anything wrong. Greece is suffering and we all know that but by deporting the volunteers and organization out of Greece will not make anything better, this will just make situation harder for refugees. 20,000 Refugees in Moria camp are living in worst conditions ever seen, mostly in summer tents and no heating system, food lines that take hours and only to get a small amount of food, the sick ones standing in line for hours just to be checked, doctors are doing everything they can but it's so difficult when you have so many people in one camp, people are getting arrested without any reasons because the authorities just do whatever they want,I have been witnessing so many crazy and insane things on this island, but I promise I will never forget the people who are in my heart forever the people who ran from war from hell just so they could be safe, people who I will fight for and do everything I can so we can get European country's to start taking them so they can have a safe and better future, innocent people who didn't choose to run but were forced to leave their homes and families and ran without looking back, this world is crying so please let us continue to fight against the injustice we will continue help refugees on the island our center will be open and we will help as long as we can, pray for refugees pray for us and support our fight. PayPal:[email protected] Mobilepay:13319

A post shared by Salam Aldeen (@salamaldeen) on

Αυτό είναι ίσως το τελευταίο ζωντανό μου βίντεο από το στρατόπεδο στη Μόρια, οι αρχές αυτού του νησιού δεν θέλουν εμένα και τον οργανισμό μας να βοηθούμε τους πρόσφυγες.

Μετά από 16 ημέρες φυλάκισης χωρίς καμία απόδειξη ότι έκανα κάτι κακό, με επέτρεψαν να πάω μόνο για 3 ημέρες ώστε να μπορέσω να παγώσω τα πράγματα και να φύγω.

θέλουν να υποφέρουν οι άνθρωποι αυτοί στο στρατόπεδο Moria, αυτό το νησί έχει τους δικούς τους κανόνες και οι αρχές κάνουν ό,τι θέλουν να κάνουν χωρίς να λογοδοτούν για τις εγκληματικές δραστηριότητες που κάνουν και με εμποδίζουν να βοηθήσουν οι καθαροί άνθρωποι που επιβιώνουν εδώ μόνο για τους εθελοντές και τους οργανισμούς, οι πρόσφυγες θα υποφέρουν περισσότερο από ποτέ, οι αρχές δεν θέλουν να μιλήσω ή να τεκμηριώσω τι συμβαίνει εδώ, γι ‘αυτό και με απελαύνουν από την Ελλάδα χωρίς οποιαδήποτε ένδειξη ή εξήγηση ότι έκανα κάτι λάθος. Η Ελλάδα υποφέρει και όλοι γνωρίζουμε ότι, αλλά με την απέλαση των εθελοντών και της οργάνωσης από την Ελλάδα δεν θα γίνει τίποτα καλύτερο, αυτό θα καταστήσει δύσκολη την κατάσταση για τους πρόσφυγες. 20.000 Οι πρόσφυγες στο στρατόπεδο της Moria ζουν στις χειρότερες συνθήκες που παρατηρήθηκαν ποτέ, κυρίως στις καλοκαιρινές σκηνές και χωρίς σύστημα θέρμανσης, τις γραμμές τροφίμων που χρειάζονται ώρες και μόνο για να πάρουν μια μικρή ποσότητα φαγητού, οι άρρωστοι που παραμένουν στη γραμμή για ώρες μόνο για έλεγχο, οι γιατροί κάνουν ό, τι μπορούν, αλλά είναι τόσο δύσκολο όταν έχετε τόσους πολλούς ανθρώπους σε ένα στρατόπεδο, οι άνθρωποι παίρνουν συνελήφθη χωρίς λόγους, επειδή οι αρχές κάνουν ακριβώς ό, τι θέλουν, έχω δει τόσες τρελά και τρελά πράγματα σε αυτό το νησί, αλλά υπόσχομαι ότι δεν θα ξεχάσω ποτέ τους ανθρώπους που είναι στην καρδιά μου για πάντα οι άνθρωποι που έτρεξαν από τον πόλεμο από την κόλαση ακριβώς έτσι θα μπορούσαν να είναι ασφαλείς, οι άνθρωποι για τους οποίους θα αγωνιστώ και θα κάνω ό, τι μπορώ για να μπορέσουμε να πάρουμε την ευρωπαϊκή χώρα να ξεκινήσει έτσι ώστε να μπορούν να έχουν ένα ασφαλές και καλύτερο μέλλον, αθώοι άνθρωποι που δεν επέλεξαν να τρέξουν, αλλά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις οικογένειές τους και έτρεξαν χωρίς να κοιτάξουν πίσω, αυτός ο κόσμος κλαίει, παρακαλώ ας συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στην αδικία θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τους πρόσφυγες στο νησί, το κέντρο μας θα είναι ανοιχτό και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε, να προσευχόμαστε για τους πρόσφυγες να προσεύχονται για μας και να υποστηρίξουν τον αγώνα μας.

PayPal: [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment