Ματιά

Αααααυτό θα κάμω

Σας είπα, τι πήρα για δεκαπενθήμερο 22 χρόνια δημόσιος υπάλληλος; Όχι; Όνειρο ζω, ξυπνήστε με. Τι όνειρο, εφιάλτη. Μόνο που τον βλέπω ξύπνιος. Να δω ποιός θα πληρώσει τους λογαριασμούς… Εντάξει, δεν αποκλείστηκα στην […]

Αααααυτό θα κάμω

Σας είπα, τι πήρα για δεκαπενθήμερο 22 χρόνια δημόσιος υπάλληλος; Όχι; Όνειρο ζω, ξυπνήστε με. Τι όνειρο, εφιάλτη. Μόνο που τον βλέπω ξύπνιος. Να δω ποιός θα πληρώσει τους λογαριασμούς… Εντάξει, δεν αποκλείστηκα στην ορεινή Κυψέλη, μας έσωσε η βροχή. Δεν φτιάξαμε χιονάνθρωπο στο μπαλκόνι, ούτε παίξαμε χιονοπόλεμο, έμειναν οι προμήθειες αμανάτι. Κρέας, όσπρια, πατάτες, γαλακτοκομικά και ζαρζαβατικά. Μπορεί να χρειαστούν μεθαύριο στις εκλογές που θα στήσουμε οδοφράγματα και θα πολεμάμε τους υποψήφιους που θα εμφανιστούν σε δρόμους και πλατείες. Έχω μια περιέργεια για τα συνθήματα που θα λανσάρουν αυτή τη φορά και τι καινούργια σούργελα θα επιστρατεύσουν για να μας καυλώσουν και να αρπάξουν το κουκί (συγγνώμη κιόλας). Μωρέ, κατάχαμα να σούρνονται σαν την Κατερίνα Χέλμη στα “Κόκκινα φανάρια”, ξεβράκωτες να μοστράρουν στα ψηφοδέλτια τις ωραίες τους, θα αντισταθώ! Πώς δέθηκε ο Οδυσσέας στο κατάρτι μόλις πέρναγε το νησί με τις σειρήνες; Αααααυτό θα κάμω.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;