Ματιά

Ανθρώπινα, κανονικά πράγματα

Μετριοπαθείς θα είναι οι ευχές μου για τον καινούργιο χρόνο, δεν περιμένω πολλά. Ο άγιος Βασίλης φέτος είδε στην καπνοδόχο τον κ. Στουρνάρα και πισωπάτησε. Παλιότερα τον ξεγελούσαν οι υπουργοί οικονομικών κι ήτανε κομματάκι […]

Ανθρώπινα, κανονικά πράγματα

Μετριοπαθείς θα είναι οι ευχές μου για τον καινούργιο χρόνο, δεν περιμένω πολλά. Ο άγιος Βασίλης φέτος είδε στην καπνοδόχο τον κ. Στουρνάρα και πισωπάτησε. Παλιότερα τον ξεγελούσαν οι υπουργοί οικονομικών κι ήτανε κομματάκι γαλαντόμος. Ο Παπακωνσταντίνου του την έκανε χοντρά και ξεκάκισε η αγιοσύνη του. Υγεία θα ευχηθώ σε όλους, τα υπόλοιπα θα τα παλέψουμε μονάχοι μας, βοήθεια από πουθενά δε θα έρθει. Όσο για τον απερχόμενο χρόνο, τέτοιος που ήταν με μια φασολάδα τον αποχαιρέτισα σήμερα, να πάει και να μην γυρίσει, μας υποχρέωσε. Κοτσάρισα κι ένα κειμενάκι πρωτοχρονιάτικο, διαπραχθέν προ 20ετίας για τις ανάγκες ενός περιοδικού, τότε που ανθούσαν κι αυτά, όσοι μαζοχιστές προσέλθετε.

Το πρωί φύτεψα αλεξανδρινά στην αυλή, οι χήνες ναι περιορίστηκαν σε κλειστό χώρο πια, αρκετά. Ήπια τον καφέ μου κάπως κοσμικά, τι να σας λέω… Λέγαμε για κάτι χρονιές που είχε ξεφύγει το πράγμα εντελώς και τέτοιες μέρες μου ξεσαλώνατε με τα ρεβεγιόν και τις άλλες νεοπλουτίστικες αηδίες, τα υπέρογκης αξίας δώρα στα κακομαθημένα, τις εκδρομούλες στα χιονοδρομικά, στην αλλοδαπή, περασμένα μεγαλεία. Από μια μεριά το ψιλοχαίρομαι που θα γιορτάσουμε περιορισμένα στο σπίτι. Φαγητό, καμιά βόλτα, καφές, επισκέψεις, τέτοια ανθρώπινα, κανονικά πράγματα.

Καλή χρονιάααααααα! Με υγεία! Με διάθεση γλυκειά και νοσταλγική. Προσοχή στο φαγητό, με μέτρο. Θα σας ζυγίσω από βδομάδα. Φιλιά.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;