Ματιά

Μπας και ξεπικρίσει μια στάλα η κατάσταση

Είχα δεν είχα, την έκανα πάλι. Πήρα κυριακάτικες εφημερίδες. Έδιναν κάτι βιβλία, ένα σπουδαίο κι ένα ακαταλαβίστικο, ύστερα πήρε ο πόνος που κλείνουν, που μένουν άνθρωποι χωρίς δουλειά, την έκανα. Μια και τις πήρα, […]

Μπας και ξεπικρίσει μια στάλα η κατάσταση

Είχα δεν είχα, την έκανα πάλι. Πήρα κυριακάτικες εφημερίδες. Έδιναν κάτι βιβλία, ένα σπουδαίο κι ένα ακαταλαβίστικο, ύστερα πήρε ο πόνος που κλείνουν, που μένουν άνθρωποι χωρίς δουλειά, την έκανα. Μια και τις πήρα, ξεπέταξα άρθρα και αναλύσεις περί τις εξελίξεις των ημερών. Τα περισσότερα υπαγορεύονταν από σκοπιμότητες της στιγμής. Κατά τον υπογράφοντα, την θέση που έβαλε στο μάτι και η άποψη. Κατατοπίστηκα. Κατά τ’ άλλα τι χειμώνας βαρύς, απρόσμενος! Ετοιμάζομαι για χειμερινή τουρνέ νοτιοδυτικά, ψήσιμο στο τζάκι, χόρτα, λακριντί και τα σχετικά. Μπας και ξεπικρίσει μια στάλα η κατάσταση, που δεν το βλέπω. Για περαιτέρω εκτόνωση θα κόψω ξύλα. Περιττό να σας πω τι θα φαντάζομαι την ώρα που θα πέφτει το τσεκούρι.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;