Ματιά

Δεν έχεις από πού να φυλαχτείς

Αυτό που χειροκροτούσαν μανιωδώς χθες οι πασόκοι στην παγκόσμια συνδιάσκεψη, πώς σκατά την έλεγαν, δεν το κατάλαβα! Τι ακριβώς χειροκρότησαν; Την σωτηρία που θα… διαπράξει ο κ. Βενιζέλος; Αυτοί πρόπερσι τον έλεγαν βουλιμικό κι […]

Δεν έχεις από πού να φυλαχτείς

Αυτό που χειροκροτούσαν μανιωδώς χθες οι πασόκοι στην παγκόσμια συνδιάσκεψη, πώς σκατά την έλεγαν, δεν το κατάλαβα! Τι ακριβώς χειροκρότησαν; Την σωτηρία που θα… διαπράξει ο κ. Βενιζέλος; Αυτοί πρόπερσι τον έλεγαν βουλιμικό κι έτρεμαν μην πέσει η χώρα στα δόντια του. Αυτοί που πήγαν εκεί, στην παγκόσμια ντε, σε ποιόν κόσμο ζούνε; Αλλού; Σε άλλη χώρα; Όταν μίλησε ο Γιώργος για επιτεύγματα, γιατί δεν τον χτύπησαν; Γιατί όλοι μαζί δεν πήγαν πάρα κάτω στο Τροκαντερό να πέσουν στα γάργαρα νερά σαν τις Σουλιώτισσες στο Ζάλογγο; εκείνες σε τελική ανάλυση ήσαν και ηρωίδες.

Αλλά δεν έχεις από πού να φυλαχτείς!

Καραδοκεί κι ο άλλος με την ομάδα της άλλοτε Πολάν, να αρπάξει το γκουβέρνο και (επανδρώνοντας εν τω μεταξύ το κράτος μέχρι τα μπούνια από γνήσιους καλαματιανούς χωρίς επιμειξίες με λάκωνες ή ηλείους) να το πάει κωλοσούρνοντας μέχρι την σωτηρία κι αυτός. Πα πα πα!

Από την άλλη τώρα ανακαλύπτουν χιλιάδες συντάξεις-απάτη. Κι αυτό μετά από χρόνια. Ποιός θα πάρει πίσω τα λεφτά που διέρευσαν; κανείς. Αφού αυτοί οι ίδιοι εξυπηρέτησαν τα πελατάκια τους. Κράτος βιτρίνας σαν τα φροντισμένα ματάκια του κ. Κίμωνος Κουλούρη. Και πίσω από το ταμπλώ βιβάν κουκουλωμένες χαβο. Μετά σου λέει έχουν αγχωθεί για τα γιουχαίσματα την ημέρα του Ευαγγελισμού (δεν βρίσκω τα διαλυτικά, αλλά μια χαρά διαβάζεται έτσι, σωστότερα). Αυτοί που θα σκαρφαλώσουν αναιδώς στις εξέδρες, αυτοί έστησαν το κράτος-χαβούζα. Δήμαρχοι, Νομάρχες, οι ομάδες τους, κομματικοί αποτέτοιοι, εκπρόσωποι διαφόρων φορέων, μουτσούνες που στρογγυλοκάθησαν σε κρατικές καρέκλες. Πίεσαν υπουργούς, υπηρεσιακούς παράγοντες, απλούς υπαλλήλους για κάθε τι παράνομο. Και μας εξευτέλισαν διεθνώς. Γουστάρω που όταν τους καλούν σε κανάλια ή σε επιτροπές να απολογηθούν, αραδιάζουν μαλακίες ων ουκ έστιν αριθμός. Και δεν μπορούν να κρύψουν το πόσο μαλάκες είναι και το ότι οι κλωτσιές που τους χρειάζεται είναι ό,τι λιγότερο.

Και είπαμε. Στην εξέδρα να ανέβει ο πιτσιρίκος που πήρε το χρυσό στο άλμα και ακούστηκε στην Πόλη ο εθνικός μας ύμνος. Οι άλλοι να κρυφτούν.

Και μην κάψετε στο παραγώνι όλα τα παλούκια τον Μάρτη. Κρατείστε τα καλύτερα για τις εκλογές. Θα χρειαστούν. Όποιος υποψήφιος την φάει κατακέφαλα, δεν δικαιούται να διαμαρτυρηθεί. Αυτός ξέρει.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;