Ματιά

Δύσκολοι καιροί και γκρίζοι…

Δύσκολοι καιροί και γκρίζοι… Πατήστε “Μου αρέσει” στη Ματιά στο Facebook Αύριο δεν ξέρω πώς θα είναι ο καιρός, φθινόπωρο βλέπεις, φύλλα κιτρινισμένα και τραγούδια του Τόνυ Πινέλλι από την δεκαετία του ’60 συνθέτουν […]

Δύσκολοι καιροί και γκρίζοι…

Δύσκολοι καιροί και γκρίζοι…

Αύριο δεν ξέρω πώς θα είναι ο καιρός, φθινόπωρο βλέπεις, φύλλα κιτρινισμένα και τραγούδια του Τόνυ Πινέλλι από την δεκαετία του ’60 συνθέτουν το τοπίο. Αν όμως δω λιακάδα, λέω να τρέξω κοντά της. Μπορεί να είναι και η αποχαιρετιστήρια συνάντησή μας για φέτος. Έτσι, να της παραδοθώ χωρίς σκέψεις δεύτερες, να ρίξω στο κύμα τις άσχημες σκέψεις και στιγμές μιας δύσκολης εβδομάδας και κείνη, πρόθυμη πάντα η αλμυρούτσική μου, να με αρπάξει στην αγκαλιά της με την πρώτη βουτιά, να με ξεκουράσει.

Λέω απόψε να φτιάξω γεμιστά, πώς ακούγεται; Δυο ντομάτες, δυο μελιτζάνες και μια δεκαριά πιπεριές που είναι και ευκολότερες. Αλλά δεν θέλω βιαστικές δουλειές να βγει το ρύζι σαν λαπάς, θα το τσιγαρίσω μαζί με τα μυρωδικά, σκόρδο, κρεμμύδι, δυόσμο, μαϊντανό. Καλό; Εκεί κατά τις 10 το βράδυ θα μοσχοβολίσει η γειτονιά, ορίστε περιπεράστε. Σας αφήνω, να βάλω σκούφο και ποδιά.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook