Ελένη Γιαννακοπούλου

Ελένη Γιαννακοπούλου

…του Δημήτρη Χίλιου.

Ελένη Γιαννακοπούλου

Η Ελένη είναι δασκάλα στην Αμερική, ξέρω την πόλη που μένει αλλά τα αγγλικά μου είναι σαν του Αλέξη, οπότε το αφήνω. Έχει στο μυαλό και την καρδιά της βαθειά κρυμμένη την Ελλάδα.

Διδάσκει αμερικανάκια στο σχολείο, μεγαλώνει τα παιδιά της με αφοσίωση, ζωγραφίζει υπέροχα, μαγειρεύει καταπληκτικά, φτιάχνει ελληνικά γλυκά και τα κερνάει σε πακέτα δώθε-κείθε, δημιουργεί γενικώς! Μέχρι υπερβολής γενναιόδωρη. Σε όλα.

Μυστικός Δείπνος
Ελένης Γιαννακοπούλου “Μυστικός Δείπνος”

Και όλως κατά τύχη βρέθηκε να χαιρόμαστε την ίδια κοσμοπολίτικη θάλασσα κάθε καλοκαίρι. Όλο τον χειμώνα μετράει τις μέρες εκεί μακριά που ζει, πότε να φτάσει ο Ιούνιος, να φορτώσει μια νταλίκα ρούχα, ανάχρεια και πεσκέσια, να καταφτάσει και να χαρεί τον ήλιο και την θάλασσα. Μιλάμε εδώ τακτικά. Λέμε πολλά. Την αποκαλώ νονά γιατί το μυαλό της είναι στο τι θα κάνει δώρο σε ποιόν. Επιπλέον είναι νοικοκυρά, μαγείρισσα και ζαχαροπλάστης. Κάτι ακαμάτρες αμερικάνες τις κάνει να μένουν με το στόμα ανοιχτό. Φροντίζει και να τους το γεμίζει συχνά.

Αλλά είναι και πάρα πολύ καλή ζωγράφος-αγιογράφος! Ζωγραφίζει με πάθος και με μεράκι. Εδώ βλέπουμε έναν εκπληκτικό Μυστικό Δείπνο που μόλις σήμερα ολοκλήρωσε. Της πήρε μήνες προσπάθειας.

Την εκτιμώ, την αγαπώ και της εύχομαι τα καλύτερα.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment