Ματιά

Οι παροιμίες που πάνε γάντι στην εποχή

Α, “η φτώχια θέλει καλοπέραση κι η πουτανιά φτιασίδι”. Μπορεί να εξαγριώθηκα πάλι με τις ειδήσεις, κάτι νιαούριξε ο ένας, κάτι απειλητικό ξεφούρνισε ο άλλος, κατόπιν είπα να αντισταθώ στην κατάθλιψη. Τηγανιτά. Πατάτες, μελιτζάνες, […]

Οι παροιμίες που πάνε γάντι στην εποχή

Α, “η φτώχια θέλει καλοπέραση κι η πουτανιά φτιασίδι”. Μπορεί να εξαγριώθηκα πάλι με τις ειδήσεις, κάτι νιαούριξε ο ένας, κάτι απειλητικό ξεφούρνισε ο άλλος, κατόπιν είπα να αντισταθώ στην κατάθλιψη. Τηγανιτά. Πατάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια. Και φέτα. Δεν έχω καλυτερότερο.

Κατόπιν σκέφτηκα πως καλή τακτική είναι η αντιμετώπιση τούτης της μαυρίλας με μπούσουλα παροιμίες. “Μη ζητάς ορθογραφία απ’ της μυλωνούς τον κώλο”. Στο επιδόρπιον άκουσα αποσπάσματα ομιλίας του πρωθυπουργού, σκέψεις του (ναι, ναι!) και ήταν σαν να το έκλεινε με την ατάκα λαχατλούς χωριάτισσας σε νιρβάνα: “Γεια και χαρά γειτόνισσες, εγώ ψωλαρμενίζω”. Αγνή ελληνική ύπαιθρος.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;