Ματιά

Η σημασία του δώρου

Μαζεύτηκα στο φτωχικό μου με τα πόδια, 6 χλμ.! Είδα κλειστά μαγαζιά, είδα άλλα να χαροπαλεύουν, κόσμο στον δρόμο να περπατά στα χαμένα. Πήρα μιαν ανάσα φτάνοντας στο σπίτι & σκέφτομαι, μες στο μπρίο […]

Η σημασία του δώρου

Μαζεύτηκα στο φτωχικό μου με τα πόδια, 6 χλμ.! Είδα κλειστά μαγαζιά, είδα άλλα να χαροπαλεύουν, κόσμο στον δρόμο να περπατά στα χαμένα. Πήρα μιαν ανάσα φτάνοντας στο σπίτι & σκέφτομαι, μες στο μπρίο & την τρελή χαρά, να δοκιμάσω το καινούργιο μου ατμοσίδερο. Δώρο της μαμάς για την γιορτή μου, τίγκα στον συμβολισμό. Γιατί θέλει έτσι να μου πει… Πόσο ακόμα θα το παλεύεις μόνος, άνοιξε τα μάτια σου, όλα τα καλά κορίτσια τα αρπάξαν άλλοι, χαϊβάνι. Μόνο τις εξυπνάδες ξέρεις να λες. Όλα τούτα σήμαινε το δώρο της, τα ξέρω αυτά. Η αλήθεια είναι πως το χρειαζόμουν, το προηγούμενο ξεχαρβαλιάστηκε από την “σωστή” χρήση. Με βαρειά καρδιά θα κάνω ένα ντου κι ότι ξεπετάξω.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;