Ματιά

Κουφάλα πολιτική

Κουφάλα Πολιτική, μας παίρνεις τα καλύτερα παιδιά. Δεν σου έφτανε ο Άδωνις; Ο Πέτρος δεν έφτανε; Για την Ζωή δεν κάνω λόγο! Η Ραχήλ; Δεν σου έφτανε η Ραχήλ; Ήταν ανάγκη να αρπάξεις και […]

Κουφάλα πολιτική

Κουφάλα Πολιτική, μας παίρνεις τα καλύτερα παιδιά. Δεν σου έφτανε ο Άδωνις; Ο Πέτρος δεν έφτανε; Για την Ζωή δεν κάνω λόγο! Η Ραχήλ; Δεν σου έφτανε η Ραχήλ; Ήταν ανάγκη να αρπάξεις και τον Σταύρο Θεοδωράκη; Έκανε κόμμα, σου λέει. Πάει, το ανήγγειλε, ανέμισαν τα μπαϊράκια στους πέντε ανέμους, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Κάτι ακούστηκε επίσης για την Μπεκατώρου… Σας το εξομολογούμαι και να, κάγκελο η τρίχα. Λέτε να πέσει κι αυτή στην αρένα της ευγενούς αμίλλης, να την χάσουμε οριστικά από τα Καρντάσιανς; Τσ τσ τσ.

Και πάνω που έψαχνε θέμα ο περφόρμερ των ερτζιανών (για τον Τράγκα λέω), από την άλλη μεριά του Αιγαίου έσκασε η βόμπα. Ο Ταγίπ καλέ, τον ακούσατε τον Ταγίπ. Η πονηρά αλώπηξ της γείτονος! Έδινε οδηγίες στον κανακάρη του να κρύψει κάτι ψωροεκατομμύρια που είχαν από κάτι αρπαχτές στο σπίτι φυλαγμένα. Να στείλει ένα φόρτωμα στον μικρό, άλλο στον θείο, στο εξοχικό εκείνης της μακρινής ξαδέρφης με το διπλό τσεμπέρι να αδειάσει μια ρυμούλκα χορτονομίσματα και να τα κουκουλώσει καλά, αμέ! Τι νομίσατε; Πιάνονται ΚΑΙ οι αλεπούδες στο δόκανο!

Ο Τσοχατζόπουλος ήταν η εξαίρεση. Όχι επειδή πιάστηκε, μα επειδή μόνο αλεπού δεν υπήρξε. Για εκείνα τα θλιβερά όντα του κομματικού σωλήνα τύπου Τομπούλογλου και λοιπούς, δεν κάνω λόγο. Κι ύστερα μας κωλοτρίβονται να τρέξουμε στην κάλπη τον Μάη. Μμμμμμμ! Την επομένη το πρωί ας τρέξουν στην παραλία να κάνουνε μπανάνα!

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook