Ματιά

Μην φανώ και αγενής…

‎Κωνσταντίνου κι Ελένης! Αφήστε και δεν έχω κάνει τελευταία εξετάσεις για το ζάχαρο, αλλά πάλι… δεν νομίζω. Ναι, ναι, σωστά, δεν υπάρχει κίνδυνος, θα πέσω στα γλυκά με τα μούτρα. Ο καιρός λίγο μου […]

Μην φανώ και αγενής…

‎Κωνσταντίνου κι Ελένης! Αφήστε και δεν έχω κάνει τελευταία εξετάσεις για το ζάχαρο, αλλά πάλι… δεν νομίζω. Ναι, ναι, σωστά, δεν υπάρχει κίνδυνος, θα πέσω στα γλυκά με τα μούτρα. Ο καιρός λίγο μου τα μπερδεύει και εκνευρίζομαι, αλλά θα το αντιπαρέλθω. Απόψε είναι που περπατούν στα κάρβουνα οι Αναστενάρηδες; Ετοιμαστείτε. Άκουσα για κάτι θανατερές απανταχούσες που θα μας στείλει σε φάκελο κλεισμένες η Εφορία, η ΔΕΗ, η δεν ξέρω κι εγώ ποια άλλη κουφάλα. Αυτό δεν θα το αντιπαρέλθω και να θέλω δεν μπορώ. Απλά θα το αφήσω να το δω στην ώρα του, μην μου χαλάσει από τώρα την διάθεση και δεν καταφέρω να κατασπαράξω τα γλυκά σήμερα. Για να ευχηθώ από την καρδιά μου δηλαδή. Τέσσερις πρωτοξαδέλφες Ελένες, όλες ωραιότατες! Αλλά και 3-4 φιλαράκια για αργά. Που απαξάπαντες θα ψηφίσουν μεθαύριο δολοφονικά, αλλοίμονο! Θα βγει οδικό πρόγραμμα, ότι δεν προκάμω θα αναβληθεί μέχρι νεωτέρας εξορμήσεως ανά τας οδούς και τας ρήμας. Μμμμμμ, στο πρώτο σπίτι που θα περάσω, με περιμένει καρυδόπιτα, στεγνή (δοκιμασμένο πράμα) και πάνω της καμαρωτές δυο μπάλες παγωτό καϊμάκι. Καλό; Περίκαλο! Πάρα κάτω δεν ρώτησα, ελπίζω στα καλύτερα μιας κι από αλλού ελπίδα σωτηρίας δεν υπάρχει. Συνήθως παίρνω και μαζί μου στο ταπεράκι φεύγοντας. Ε, θα σημαιοστολιστώ σιγά σιγά, να πάρω την άγουσα. Και θα αποφύγω όπως ο διάβολος το λιβάνι τις πολιτικές κουβέντες, α πα πα! Δεν θα μου κάτσει εμένα στο στομάχι το γαλακτομπούρεκο για χάρη του Δραγασάκη και του Άδωνη, σε περικαλώ πολύ. Αν έρθει η κουβέντα σε τίποτα ξεκατινιάσματα του Τατσόπουλου, εκεί αλλάζει το πράγμα. Θα μπω στην κουβέντα, μην φανώ και αγενής.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;