Ο χειμώνας φεύγει, ο Βαγγέλης έρχεται…

Ο χειμώνας φεύγει, ο Βαγγέλης έρχεται…

‎”Στις κάλτσες”, αύριο. “Στις κάλτσες”! Ο χειμώνας φεύγει, ο Βαγγέλης έρχεται. Με αυτό το σύνθημα οργανώνουν την γιορτή της δημοκρατίας τους. Αυτή και μόνο η κουβέντα αποτελεί την επιτομή του γνωμικού “Αυτός βάφει αυγά με πορδές”. Γνωμικό ναι, δεν πρόκειται περί παροιμίας απλής κι απέριττης, παρά περί αποστάγματος σοφίας. Λέω να περάσω μια βόλτα έξω από εκλογικά τμήματα. Πού θα βρεις τόσους μαλάκες μαζεμένους! Και μην ακούσω δικαιολογίες του τύπου “μα εγώ λευκό ψήφισα”. Αυτός θα το ερμηνεύσει ως λευκή επιταγή. Κι ύστερα θα βγει ο άλλος να δηλώσει “Είμαι ο Γιώργος και μόλις τελείωσα”.
Αλλά ας μην χαλάω άλλο το Σάββατό μου. Ο Γιάννης Καλαμίτσης διάβασε σήμερα στο ραδιόφωνο το χθεσινό στάτους για το παρδαλό κατσίκι, έκλεισε με αυτό την εκπομπή του και πολύ με συγκίνησε. Λιακάδα υπέροχη. Θα περιπατήσω. Και με την επιστρή θα σκαρφαλώσω στο πατάρι. Εσείς γιατί λέτε; να ξαραχνιάσω; Να κατεβάσω καλοκαιρινά ντε. Θέλω να κάνω κηπουρική το απόγευμα, αύριο πρωινό καφέ στη βεράντα.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment