Ματιά

Ο καύσων και ο λίβας

Πα πα πα, καύσων (λέμε τώρα, μην αρπάξετε τα αιρκοντίσιον αγκαλιά, αρπάξτε άλλα). Ο νέος εξοπλισμός παραμάσχαλα και βουρ για ακρογιάλια μακρινά. Ολημερίς. Καφέδες με παγάκια άφθονα. Στο γυρισμό, παίζει και κανένα ούζο με […]

Γράφει: Matia Gr
Ο καύσων και ο λίβας

Πα πα πα, καύσων (λέμε τώρα, μην αρπάξετε τα αιρκοντίσιον αγκαλιά, αρπάξτε άλλα). Ο νέος εξοπλισμός παραμάσχαλα και βουρ για ακρογιάλια μακρινά. Ολημερίς. Καφέδες με παγάκια άφθονα. Στο γυρισμό, παίζει και κανένα ούζο με τα συνοδευτικά του. Α, να μην ξεχάσω: στο ραδιόφωνο Νο ειδήσεις, εκτοξεύονται χειροβομβίδες κατά της διαθέσεώς μας, μακριά! Στην ανάγκη να σας φτιάξω ένα cd με εκδρομικά και μαντέψτε τι θα περιέχει.

Αυτός ο λίβας που καίει τα σπαρτά, ας δώσει μια κι ας πάρει να σηκώσει ό,τι αραχνοΰφαντο, ό,τι λινό περιφέρεται σε δρόμους και πλατείες. Να το κυματίσει σαν σημαία σε μπαλκόνι ψηλό. Αν μάλιστα δυναμώσει λιγάκι ακόμα, ας το ξεκουμπώσει κι ας το πάρει μακριά. Να μείνουν ακάλυπτα τα μέχρι πρότινος ελαφρώς κουκουλωμένα. Να ξεπικρίσει το πράγμα με τα μέτρα και τις περικοπές, να πάει να χαθεί!… Είθε!

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;