Ματιά

Ο οργασμός και ο Πάγκαλος

Οργασμός! Ελάτε, ελάτε, μην το κάνουμε χυδαίο. Για δουλειές μιλάω. Ψώνια, κηπουρική, πλύσιμο βεράντας, σιδέρωμα, ειδήσεις στην tv (αυτό κι αν είναι οργασμός!) και έπεται μαγειρική. Πατήστε “Μου αρέσει” στη Ματιά στο Facebook Μπα […]

Γράφει: Matia Gr
Ο οργασμός και ο Πάγκαλος

Οργασμός! Ελάτε, ελάτε, μην το κάνουμε χυδαίο. Για δουλειές μιλάω. Ψώνια, κηπουρική, πλύσιμο βεράντας, σιδέρωμα, ειδήσεις στην tv (αυτό κι αν είναι οργασμός!) και έπεται μαγειρική.

Μπα δεν θα μεγαλουργήσω, απλά πράγματα. Θα ψήσω μανιτάρια πλευρώτους και θα βράσω κολοκυθάκια. Αλλά όχι, δεν θα τα ψήσω στον φούρνο. Έχω μια ψησταριά, αυτή με τις μαντεμένιες πλάκες, ξέρετε. Παραμελημένη. Δεν το έχω ξανακάνει. Θα αφήσω τα μανιτάρια να στραγγίσουν, θα τα αλατίσω, θα τα πασαλείψω λάδι και μετά, αφού κάψουν οι πλάκες, θα τα βάλω στην ψησταριά και θα τα καπακώσω. Σωστά; Δοκιμαστικόν. Αν τα καταφέρω θα επακολουθήσουν βραδιές ψησίματος λαχανικών και θα επεκταθούμε σε μελιτζάνες, κολοκύθια και άλλα ταρψιλαρύγγια και υγιεινά. Αν πάλι αποτύχει το εγχείρημα (που πολύ το φοβάμαι) τότε επιστρέφουμε στο αρνί στο φούρνο με πατάτες. Κλασικά πράγματα.

Τα λελουδικά; Ε, δεν είπαμε; Οργασμός! Κάτι είπε πάλι ο κ. Πάγκαλος για τα ενδοκυβερνητικά, μανούλα σε κάτι τέτοια, αλλά εσείς σταθείτε διακριτικοί. Μην μου τα κακομελετήσετε. Για τα λελουδικά μου ο λόγος, ποιος τον χέζει τον Πάγκαλο!

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook